論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日姐姐day off! 我地要求09:00pm前返屋企, so far頭2星期暫時都準時返黎. 08:00pm到都已經返到! 今晚見到姐姐髮型大改變! 原本姐姐係長頭髮, 今日佢一剪就剪到好短 (耳仔落d)!
我問佢仲乜剪到咁短....佢話係呀, 下午好熱..同埋第日照顧bb會方便d!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

I support her giving a good reason.

Make a change then!
我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

大宅

Seems not bad.
Because she is as punctual as usual, and the reason is good.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

自動剪短,求之不得啦,唔係個個肯剪架。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

剪短佢好呀, 你望住佢都順眼d清爽d啦~
我好怕人地 地拖咁厚又長頭髮...見到都熱!mouth:

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好難得呀

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

very nice ah!

大宅

醒目開學勳章

我個公主, 叫佢扎起把頭髮都唔肯, 點知我個仔成日拉佢把引以自豪的頭髮. 佢就發睥氣. 於是有一次我頂唔順, 話佢. 自己攞呢衰. 佢知我嬲先至扎起把頭髮.

男爵府

我自己本身都係長頭髮!! 就黎做媽媽的我, 我都唔捨得剪短!
不過今日聽姐姐講, 佢KEEP長頭髮都KEEP左好耐, 之前幾年.....D頭髮係長到PET PET位置! 跟住早2年先剪短左, 不過都係長頭髮(過左膊頭幾寸到).
直至到昨天, 佢再剪短. 不過講真, 我都覺得姐姐短頭髮好睇好多. 之前佢長頭髮, 不過一早起身, 佢就會札好晒D頭髮先開工.

不過就要幫佢睇下屋企樓下的SALON有無平靚正! 因為佢話昨天在灣仔洗剪吹, 最平都要成$13X!! 佢話短頭髮都要KEEP住剪, 如果唔係就好快長!!

大宅

你個姐姐好呀~肯主動剪頭髮~
你係咪住香港區架~
因為九龍區有d好平喎~

男爵府

回覆 雯文媽 的帖子

希望姐姐keep得住la! 因為話晒佢都只係剛剛上班唔夠2星期!
我住將軍澳區, 我諗都應該有平的salon!!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

你工人都ok wor, 肯主動剪頭髮, 我工人一定唔會lor, 不過佢做野時都會扎起晒佢, 放假先放落嚟, 都算係咁
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

不過我用開個髮型師係係長沙灣青山道(哈哈 計落都識左佢20年).
不過依家競爭大 佢去左間唔起眼的樓上舖.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

PJ 發表於 11-4-17 17:54
回覆 雯文媽 的帖子

希望姐姐keep得住la! 因為話晒佢都只係剛剛上班唔夠2星期!

PJ, 同你一樣住TKO, 想問下你係邊間請工人GA?
BK の 會員
Merry X'mas!!!

別墅

她肯剪短頭髮都好過我個朋友的工人電了負離子...

男爵府

回覆 塵大聞 的帖子

我唔係在tko請工人的. 我係同我朋友果間agent公司請工人的.

男爵府

畀面勳章

Sounds great

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

自薦剪短, 太好喇

首頁

尾頁

跳至