跳至

首頁

尾頁

男爵府

近日好易肚痾呀, 一唔小心食錯少少野就肚痾痾爛, 唉... 睇來真係要好忍口先得呀!

大宅

陪月勳章

我係唔知咩事,
呢幾日朝朝未訓醒就肚痛痛醒,
好似搞肚痛咁痛...
之後去toilet就痾爛C...
痾左好幾日喇...
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

你都好..我冇屎all幾日啦...好辛苦........
唔知係唔係食得太少野定點.......................................

大宅

me too....

男爵府

我昨晚食了青瓜沙律, 返到家即刻勁痾, 今天俾阿媽鬧左好耐話我亂食野, 好內疚, 以後都唔敢啦真係

大宅

nicolatinlok 發表於 11-4-18 05:02
你都好..我冇屎all幾日啦...好辛苦........
唔知係唔係食得太少野定點................................... ...

我今日係第一次痾唔到,以前唔多唔少都有少少,今晚唯有冇胃口都要食下列既嘢:
1)火龍果
2)乳酪
3)西梅汁
4)無花果

男爵府

我開頭都係咁呀, 易屙左, 以前食咩都唔會肚屙
聽講有左係會有呢d變化, 便祕或者肚屙…
proud of 米米

大宅

rine0976 發表於 11-4-18 10:23
我昨晚食了青瓜沙律, 返到家即刻勁痾, 今天俾阿媽鬧左好耐話我亂食野, 好內疚, 以後都唔敢啦真係 ...

你係唔係食沙律醬咖??沙律醬肥咖~可能因為咁所以痾呀~
我初初都係咁~唔知咩事~我問朋友佢地話係會咁~因為腸胃會唔同左~
最後我發覺我食D肥D既野就會咁~所以我平時都食清D~係到真係小排便既時間就會食少少肥野咁囉~
戒左冇咁肥之後就真係痾少左~

男爵府

係呀, 昨晚我食左好多沙律醬, 因為酸酸地, 越食越開胃忍唔到口, 而家怕怕囉, 唔敢食啦

珍珠宮

rine0976 發表於 11-4-18 12:18
係呀, 昨晚我食左好多沙律醬, 因為酸酸地, 越食越開胃忍唔到口, 而家怕怕囉, 唔敢食啦 ...

同埋沙律醬好容易有箘,特別係我諗你唔係一O係雪櫃拎出O黎就食,真係少食為妙呀~

而家天氣開始熱,大家食O野都要小心O的。稍有少少懷疑我情願唔食。

大宅

我都係, 容易屙左
我問過醫生, 佢話雪櫃攞出嚟嗰嘢, 可以即刻食, 但放一陣先食, 就容易有菌喎

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

SiuFaiMamiTobe 發表於 11-4-18 11:42
我今日係第一次痾唔到,以前唔多唔少都有少少,今晚唯有冇胃口都要食下列既嘢:
1)火龍果
2)乳酪

講真, 我4日冇all屎啦...個肚漲得緊要..

我日日都食乳酪, 食橙, 飲橙汁都冇用...
西梅汁..呢度唔知有冇...如果係食西梅干得嗎??

男爵府

我連續幾日都肚痾(痾水),又冇乜食錯野。我都唔知點解咁!

男爵府

nicolatinlok 發表於 11-4-18 19:07

我覺得火龍果仲有效呀!

大宅

我就會食返油少少既野就有得去~
不過o個日自己打蘋果加黃金梨~用攪拌機打~連埋皮打~冇隔渣既~之後夜少少就有得去喇~我諗真係要多d纖維同埋水份囉~

大宅

nicolatinlok 發表於 11-4-18 19:07

西梅干我覺得無效

大宅

venus1834 發表於 11-4-19 09:48
西梅干我覺得無效

我未有b既時間試過~真係唔係人人work~我mum就work~我食哂都冇用~

大宅

FuiYee123 發表於 11-4-19 12:24
我未有b既時間試過~真係唔係人人work~我mum就work~我食哂都冇用~

係呀, 西梅呢招都係我mum教架, 佢work, 我唔work

大宅

我6WK瀉JOR一次, 而家10WK半, 尋日瀉兩次, 今日仲有肚痛AR...好煩, 之前日日作嘔食唔到野, 而家胃口好D又肚瀉....個人好瘦好虛AR

大宅

陪月勳章

我仲係到肚痾梗...
痾左個幾星期喇.....好困擾...

racheland  痾左咁耐... 去睇下醫生好喎...  發表於 11-5-19 13:18
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

首頁

尾頁

跳至