論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

避免工人偷東西, 鎖主人房門。我囘來才叫她清潔。
你們會嗎?

別墅

那要看你有沒有貴重東西在裏面,如果有的話當然要鎖啦,我沒有什麽貴重東西,所以我由得我個工人自由發揮。

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有呀 ! 佢不可能自出自入 , 要問准 permission 才可進出 .
我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

侯爵府

放工時其實佢都忙於COOKING,佢邊有時間再幫你CLEAN BED ROOM呀?

子爵府

要老公平日放假 , 或我自己周末才做清潔工作 , 無可能天天去做了 !

侯爵府

augustbee 發表於 11-4-21 16:08
要老公平日放假 , 或我自己周末才做清潔工作 , 無可能天天去做了 !

哦! 原來係咁, 咁咪冇人幫你褶被囉. 我中意姐姐執房架,因為日日會褶被有酒店FEEL,我自己唔會褶架.

子爵府

回覆 29XX86 的帖子

如果你要酒店式服務 , 咁你一係好放心 , 大開中門 ,
否則要返工前叫佢做咗先 !

侯爵府

augustbee 發表於 11-4-21 16:27

如果你要酒店式服務 , 咁你一係好放心 , 大開中門 ,

我唔鎖架, 因為我覺得請得工人都想間屋乾乾凈凈,所以我要佢日日拖同褶被架,財物我地有夾萬同有鎖柜桶囉. 只係最怕佢係我房坐我張床同睇TV啫, 但問過囡囡就話姐姐唔會.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

主人房一定鎖...
間中才會做清潔...一定係僱主在場的時候才做清潔

男爵府

我之前都有鎖架, 但係等到個個星期六先可以清潔, 攪到星期六我唔可以係房休息, 所以後來我都開番個門比佢日日清潔. 不過我屋企有夾萬, d貴重野會鎖晒!

複式洋房

主人房一定鎖... me too...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

We have locked drawers. Do not lock master bedroom.

大宅

我個女會入去瞓晏覺, 唔lock得, 我地有甲萬, 又無咩貴重嘢...而且仲有cam, 我唸佢唔會亂嚟啩

子爵府

本質好的工人買少見少 , 你嗰工人算係極品了 !

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我會鎖房門,除左貴重嘢之外,係因為唔想工人喺我地返左工時,瞓我張牀!
因為聽聞鐘點都會咁做,何況工人!

珍珠宮

鎖左點清潔呀?? 貴重野咪鎖係櫃law. 鋪床清潔日日都要嫁嗎~~

大宅

我都想鎖門,但鎖門好似比工人覺得我唔信任佢,所以都唔所啦!

大宅

我初初就係諗住唔係幾好意思同埋都覺得冇貴重野, 就開門唔鎖..... 但係個衰印就連我D濕SING野都偷, 仲偷埋我平日放係TABLE上一隻唔係好貴既錶!!!!! 跟住我就唔會再諗清唔清潔, 一於鎖門, 費事又唔見野!!!!!!

大宅

我初初就係諗住唔係幾好意思同埋都覺得冇貴重野, 就開門唔鎖..... 但係個衰印就連我D濕SING野都偷, 仲偷埋我平日放係TABLE上一隻唔係好貴既錶!!!!! 跟住我就唔會再諗清唔清潔, 一於鎖門, 費事又唔見野!!!!!!

大宅

首頁

尾頁

跳至