美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人系敏感性肌膚,又極幹性,而T字位又好油,多粉刺,毛孔都幾大下,哎哎無樣好.呢排塊面特別嚴重,成塊面好痕,紅到一壘壘,有時痕到好似蚊咬甘,一粒粒,頸有時都會痕,想問有呢D情況用左邊只護膚品可以改善得到嘅媽咪?最好可以經濟D嘅!因為本人系全職媽媽,無收入最好可以介紹平,靚,正嘅防極敏感嘅護膚品,仲有防曬的!多謝!~

民房

我唔係MAMI,一黎你係敏感皮膚,轉天氣就更差~所以唔好亂試出面既產品,最好係去睇皮膚醫生,我有間睇開,我少少敏感到睇佢,唔想比佢惡化,好出名的,係中環,不過你估唔到既,係佢唔貴~ $300 OR $300內,佢仲會叫你去一間上樓店買洗面同查面既野,佢有指定既寫比你買,都係唔貴,仲大大支添~初初都以為佢地夾埋呃人,不過一定唔係!所以放心~ 你想試下去睇,可以PM我,我比個名同ADDRESS你.

大宅

別墅

可以用一點鹽水洗臉,都有幫助的,可以殺菌和減輕痕癢的感覺,試試看。

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

AVENE呢個牌子我用過``都唔系幾WORK,都幾貴下.細細支都要200幾.反而用鹽水洗舒服D啦```多謝曬你地嘅呀!~`

公爵府

最好買醫學品牌~既溫和又便宜~醫學品牌唔係bioderma個d,係QV,舒特膚,physiogel個D~~~

大宅

我個仔用 physiogel cream,愛麗他....兩隻都幾好 ... 他本身很容易出濕疹,用咗皮膚冇咁乾

wcandtt  This is good one!!!!  發表於 11-4-21 23:25

大宅

fancl有條line係for敏感, 好work!

大宅

多謝曬你地嘅分享!~!啱上網CHECK話mimi-yan介紹個幾只唔錯``又便.!`聽日買返支洗面嘅試下```好似只系舒特膚先有洗面世嘅?

男爵府

BK Milk勳章

試下CUREL~~

禁止訪問

公爵府

hekitty520 發表於 11-4-20 22:38
多謝曬你地嘅分享!~!啱上網CHECK話mimi-yan介紹個幾只唔錯``又便.!`聽日買返支洗面嘅試下```好似只系舒特膚 ...

QV,PHYSIOGEL...等等既醫學品牌好多隻都有洗面既~~~^^

大宅

回覆 mini_yan 的帖子

你好!mini-yan,我頭先去藥房睇過`哈哈原來`都有``不過``邊只會啱我多D啊?我系極敏感同幹性肌.cetaphil上網CHECK話呢只好`?我諗住轉曬而家用嘅護膚品``我都唔知邊只搞到我痕``定系呢排天氣問題```生左我仔到而家皮膚敏感左好多``

大宅

系度非常多謝大家嘅幫忙!你地嘅分享都好有用!~~仲有爽膚水邊只又便又好用呀``?QV,舒特膚,physiogel呢幾只牌子都無爽膚水嘅?

大宅

啱買左舒特膚洗溫和潔面同保濕霜嘅!~唔錯好似無甘痕.!`唔知系唔系心理作用.希望真系有效啦!~~真系好多謝你地嘅介紹!~~~

瑪瑙宮

我 O係 SASA 買左支甜杏洗面奶 $99 500ml 幾好用又唔貴 (佢有支甜杏爽膚水 $88 300ml, 我下次會買黎試) 我買過 cetaphil 唔覺得好用, simple 重好用, 我用緊 sea beauty 洗面奶不過貴左 d 用完唔會再買 (但佢質地幾好). 我最近用番 total effect (colourmix $132 兩支), 又係好用喎. 好奇怪, 以前用過, 無咩 feel.
不過我唔係敏感肌膚.

公爵府

舒特膚洗溫和潔面好用~~~^^我用左4大枝喇已經~~

公爵府

真正既醫學品牌無TONER GA~~~

大宅

simple爽膚水用過``唔啱我``用左仲痕,哎!`又平又好用又防敏感真系好難揾!~`

首頁

尾頁

跳至