跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

之前有睇過災區牛牛被困著唔走得,又無野食又水飲,活活咁餓死喇!

伯爵府

環保接龍勳章

其實,救到又如何呢?救出嚟又可以安置佢哋係邊?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

人佢地都好似唔多想救咁,何況動物

DoReMi媽媽  agree  發表於 11-4-21 21:44
sophielau  極度Agreed  發表於 11-4-21 19:46

水晶宮

現實D講句,人都未必救得到全部,更何況係動物?雖則我本身都好愛護動物,但現實D去諗,如果有得去救,我會救咗人先囉...

311大地震嗰日,令我更難過無奈既係,FB愛動物既人第一時間唔係祈求日本嗰邊既人民平安,而係第一時間只係'希望日本嗰邊D貓狗無事',嗰下我係幾嬲架...係無錯,我地應該愛護動物,但唔係愛到一個程度,將先後次序咁倒轉成咁囉...如果要我去擔心去幫既,我點都係諗咗人先...可能呢度亦有人會覺得我咁講會更覺人類係自私,但我真係有咁既感覺...

(純屬個人觀感...並無冒犯樓主意願意思...sorry.!!!)

大宅

好媽媽勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 11-4-21 21:29
現實D講句,人都未必救得到全部,更何況係動物?雖則我本身都好愛護動物,但現實D去諗,如果有得去救,我會救咗人 ...

311 之初, FB d 人希望動物可以安全, 係好正常嘅想法 -- 因為 suppose 人命係會被重視, 救人係首要嘅事, 係必然嘅 ... 所以, 佢地先會擔心 d 動物

結果, 現在嘅情況, 無人會估到 .... 日本政府唔該全力救人先啦 ...

首頁

尾頁

跳至