自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有同感,
好似我上次開post呻下呀仔係公園比個唔識既女童打 只係想講下姐, 有d媽媽覺得呢d係啱既經歷 (好似話我小題大做咁), 講真我都係想得d安慰姐
我真係想頂佢地囉, 咁男既要吸毒 女既要比人非禮過先叫成長囉喎

Anpanmama  唔好太偏激啦!  發表於 11-4-24 12:57
哈爾濱  d人都傻傻地既, 下次見到d唔對路既言論, 即閃lar  發表於 11-4-24 10:46
Shadow  D言論咁激...  發表於 11-4-23 17:00

寶石宮

都唔係個個係咁嘅, 咪嬲啦~

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我認識D人都係只睇貼 唔回貼

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

侯爵府

唔駛太過在意, 啱傾就講多幾句, 唔啱咀形嘅就算囉.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

winwinlam 發表於 11-4-22 16:26
之前覺得自由報料果邊都算和諧,
但近排....
有媽咪報料話用慳電膽會致癌,居然有人叫佢返火星...

其實唔係bk變左,係香港的氣氛變左,近年社會喜歡問責,要求高,付出少,你看那些垃圾議員就不停的表演比你睇。大家久而久之會被同化感染。

所以bk最近推出不少功能,推動大家多發表正面的留言及說話,請大家支持正能量。

大臣

janjet  講得好. 社會氣氛.......真係好差. 好多父母質素都下降  發表於 11-4-24 12:16
現在的國民很好招呼...

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我係新會員, 唔清楚以前BK係點,不過我發覺E+嘅人真係睇多過回(我係指:網誌), 而且好多一係唔回,一回就話妳點點點.
好似我做咩都咁認真嘅人就會好mind, 所以明白樓主心情.
有啲人講嘢一嚿嚿會詞不達意我係理解, 因為我都會.
加油呀, 樓主! 唔好咁唔開心.

kakachopper  香港人一方面學到西方國家精於批評投訴, 但同時又保留中國傳統思想吝惜贊賞  發表於 11-4-24 18:18

大宅

前幾年~ 都有d包容性.
現在 ~唔"arm" 聽/ 非我族類就:;pppp:
我只講事實

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Joshua_BB 發表於 11-4-23 17:10
唔駛太過在意, 啱傾就講多幾句, 唔啱咀形嘅就算囉.

Me too...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

donaldduckduck 發表於 11-4-23 16:41
有同感,
好似我上次開post呻下呀仔係公園比個唔識既女童打 只係想講下姐, 有d媽媽覺得 ...

而家d人, 一見有人話自己小朋友有唔愉快遭遇, 第一句就鬧個家長太保護, 第二句就話埋人地仔女係港童.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

gion 發表於 11-4-24 13:03
而家d人, 一見有人話自己小朋友有唔愉快遭遇, 第一句就鬧個家長太保護, 第二句就話埋人地仔女係港童.

係呀! agree x1000000
上次睇個post, 有呢d mami 响 playroom同人嘈完, 連人哋住果區都鬧(佢梗係誇區去人哋區playroom玩), 話豪宅區好多都係舊樓嚟...etc! (吃不到的葡萄係酸嘅)
我8俾C6聽, 佢仲笑話 if 有層馬塲view嘅舊樓俾呢啲C9住, 估佢地會唔會lur飯應喎!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有時又好難怪,因為有D人嘅留言真係好攞命,
總之網上發言同面對面傾計一樣,應該諗過先講。
BK已經係太平架啦,其他有D真係幾刻薄都有。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

矛法.....家陣社會好重怨氣.....D人好燥又矛處發

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 我想生三個 的帖子

呢度有好多網上惡勢力咖, 成日都話拖我入後巷打

我想生三個 )))

唔使驚 wor ..... 當笑話睇咪得 lor ...... 呢 d 咁 o既 網上惡勢力 ..... 何懼之有呢

Calling 亞邊個、亞邊個 ..... 如果你 o地 不滿我以上言論要拖我入後巷打 o既 ...... 記得著埋人字拖 .... 到時禁住我 o黎 打果陣,比我咬住隻人字拖 gi 夠 feel gar wor ......

Come on, 放馬過 o黎

路遙知馬力,日久見人心!

侯爵府

winwinlam 發表於 11-4-22 16:26
之前覺得自由報料果邊都算和諧,
但近排....
有媽咪報料話用慳電膽會致癌,居然有人叫佢返火星...

唔好理佢地啦!
lee 個地方咩野人都有.

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

RE: 點解bk d人會變成咁

首頁

尾頁

跳至