跳至

首頁

尾頁

大宅

第時生左會比奶奶湊, 因為佢住我樓下(3/F), 不過佢屋企一向冇窗花, 頭先同佢講遲D要整返D窗花, 不過佢話唔使呀, 佢咁細等佢第時返學嗰先, 我老公已經話咁等佢跌左落街執得返先再講呀, 我咪話你唔好以為你睇得佢住, 唔怕一萬最怕萬一呀.....

仲有我99佢一向有買開馬仔, 佢話第時叫BB喺馬會門口等佢喎, 我聽到即刻火都黎......

借個位黎發洩下啫, 我一聽到佢第時打算點湊我個B, 我真係冷靜唔到.....

大宅

陪月勳章

哈哈..你99咁搞笑嘅~~~~~~~
你同佢講呀! 你唔裝返啲窗花, 唔駛旨意我畀個孫你湊呀!!

仲有呀! 第時你去買馬搞唔見個孫你點賠畀我呀???
你見佢拿拿林開返個投注戶口, 買馬係HOME買呀!!!
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

大宅

真係叫99唔好睇小依家d b...我c6個表姨甥7個月大, 自己跌咗落床都無人知, 好彩係床唔係窗...仲要屋企三個大人, 上分鐘仲係張床, 下分鐘就係地下...

珍珠宮

我屋企都係 3 樓,O個日先同老公講我一定要裝番O的窗花。我地諗住請工人,同埋都唔好剩係話晒工人唔小心啦,意外O既O野,萬一自己抱住阿 b 線一線腳你話點算!

大宅

想早D整 你們自己叫師父 黎個出錢又出力

大宅

miss0217 發表於 11-4-23 14:51
真係叫99唔好睇小依家d b...我c6個表姨甥7個月大, 自己跌咗落床都無人知, 好彩係床唔係窗...仲要屋企三個大 ...

唔係自己生 係冇咁緊張嫁啦 想當年 我妹係BB床跌落地 3個人睇住佢打反斗跌 都冇反應
我媽沖出黎罵我地.....

大宅

我D朋友都係等小朋友比較大先奘窗花的

複式洋房

我覺得有無窗花都無咩大問題..
因為我屋企有戈d紗網同埋個窗都好高-,-
但係叫佢係馬會門口等以個就接受吾到

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

唔裝窗花點得架~~唔好話小朋友唔識嘢會拎啲嘢爮上去,對大人都危險囉.
我阿媽又係會買馬既,之後都嚟過我屋企幫我湊咗幾個月仔,不過我個仔都好大,唔駛下下帶佢落街跟住,但係...你可以話我不孝囉,最後我叫咗佢走,唔比佢嚟湊我個仔,因為我同佢講好多次佢都唔聽.第一我唔比佢帶個仔去馬會,佢要買馬等個仔返去學就去馬會入錢電話投注,第二唔可以個仔喺度打開電視睇現場直播.第三唔可以喺個仔面前同人傾或者電話同人傾佢買乜買物,中咗或者輸咗幾多錢...我唔想個仔覺得唔駛做嘢,去賭就可以有錢用.但係佢成日等我唔喺屋企嗰陣就乜都做齊

大宅

好彩我應該冇呢個問題~COS99地住地下~所以窗花已經裝好哂~佢地又唔賭馬~同埋佢地超痕有孫抱~所以我覺得佢地都會好緊佢~我唯一怕既係佢俾人種壞同埋食到變肥B~

大宅

chanpei 發表於 11-4-23 12:39
第時生左會比奶奶湊, 因為佢住我樓下(3/F), 不過佢屋企一向冇窗花, 頭先同佢講遲D要整返D窗花, 不過佢話唔 ...

其實係佢主動話要湊定係你地要求佢湊咖?
如果佢主動話要湊既~你叫你老公REQUEST佢要點囉~
如果係你地叫佢幫手湊既~咁你地都係諗下請個公人幫手湊~佢幫手睇住個工人好D喇~COS唔係自願既話真係未必願意為左個孫放棄原本自由自在既生活咖MA~
嬲之前試下忍一忍~諗清楚~湊仔呢個責任係應該由我地做父母既人去負責~而唔係爺爺麻麻公公婆婆咖~佢地已經湊大左我地~依家終於到佢地享受自己人生既時候~但係我地生左個B出黎要佢放棄哂佢既人生~咁其實對佢地有D唔公平咖MA係唔係?
要記住~佢地願意為你既小朋友放棄自己既生活黎減輕你地既負擔係因為佢錫你地~所以有咩意見都好~唔好下下去到盡哂傷哂感情~明明小朋友既來臨係一件開心事黎咖MA~
同埋有咩都好~等你老公出聲講呀~唔好你講~幾嬲都忍下~母子冇隔夜仇~但99同新抱之間最好都係唔好太多磨擦~最緊要你老公同你同一陣線~一有咩事等佢講~你行開唔好在場~咁你老公同佢MUM點嘈都好都冇咁傷到99既自尊MA~

同埋記得唔好咁勞氣呀~對你同對BB都唔好咖~

大宅

StevenYo 發表於 11-4-23 12:44
哈哈..你99咁搞笑嘅~~~~~~~
你同佢講呀! 你唔裝返啲窗花, 唔駛旨意我畀個孫你湊呀!!

首先我一D都唔覺得佢係想攪笑, 佢有投注戶口架, 不過佢都鐘意去街買...

大宅

miss0217 發表於 11-4-23 14:51
真係叫99唔好睇小依家d b...我c6個表姨甥7個月大, 自己跌咗落床都無人知, 好彩係床唔係窗...仲要屋企三個大 ...

我99成日覺得自己係萬能架, 咩都識咩都做得黎, 同親佢講咩佢都話識, 又話自己得, 講佢又唔聽., 不過有D嘢都係要強制性執行架啦.

大宅

zitzai 發表於 11-4-23 14:55
我屋企都係 3 樓,O個日先同老公講我一定要裝番O的窗花。我地諗住請工人,同埋都唔好剩係話晒工人唔小心啦 ...

我咪咁話佢囉, 一陣抱住佢SIN腳咁點, 仲要佢地成日開大晒D窗架, 天時冷都係架, 攪到間屋仲凍過條街....

真係激都嘔血~

大宅

venus1834 發表於 11-4-23 15:04
我D朋友都係等小朋友比較大先奘窗花的

問題係, 佢地好多雜物個同埋梳化, 都好近個窗, 怕第時亞B好易爬上去呀..

大宅

FuiYee123 發表於 11-4-24 00:04
好彩我應該冇呢個問題~COS99地住地下~所以窗花已經裝好哂~佢地又唔賭馬~同埋佢地超痕有孫抱~所以我覺得佢地 ...

我99都恨抱孫架, 不過佢個人好有主見, 成日覺得自己好啱, 同佢講嘢一係就要態度強硬, 一係要講到發脾4, 佢咪死死氣聽囉, 不過第時佢睇我個仔嗰陣, 我又返工控制唔到.........

大宅

Ms.CKI 發表於 11-4-23 16:38
我覺得有無窗花都無咩大問題..
因為我屋企有戈d紗網同埋個窗都好高-,-
但係叫佢係馬會門口等以個就接受吾到 ...

我成日見到D人坐晒喺馬會出面, 成班賭鬼已經唔鐘意, 仲話叫我個B去馬會等佢, 我真係即刻爆炸..

大宅

FuiYee123 發表於 11-4-24 00:20
其實係佢主動話要湊定係你地要求佢湊咖?
如果佢主動話要湊既~你叫你老公REQUEST佢要點囉~
如果係你地叫佢 ...

我係一萬個唔願意比佢湊架, 不過我老公知佢好恨抱孫, 佢又冇嘢做又住得近, 同一定會湊我個B, 先話比佢湊..

我地有打算請工人架, 不過我99覺得自己係萬能, 咩都自己做, 有時去親戚屋企食飯, 人地有工人佢都搶住去洗碗嗰D人, 所以係冇可能請工人!

仲有我老公一話比佢知我有左嗰陣, 佢即刻講咁個B你地唔使湊上去, 夜晚都喺我到瞓得啦, 我即刻同佢講, 叫佢唔好諗多左, 喺佢道過夜一定冇可能, 我生個仔唔使見生黎做咩....

大宅

chanpei 發表於 11-4-24 00:57
我係一萬個唔願意比佢湊架, 不過我老公知佢好恨抱孫, 佢又冇嘢做又住得近, 同一定會湊我個B, 先話比佢湊. ...

咁一於請工人~係你地度湊~叫佢得閒上去坐係度睇住個工人湊B~工人都係人~有時去廁所都唔會想佢帶埋亞B入去MA~咁咪99睇一陣囉~""等佢唔駛咁辛苦MA~咩自由都冇哂~""
同埋屋企裝個CAM~影住~你地上網都睇到~一黎知個工人點湊B~二黎知99有冇上黎睇實個工人~佢唔聽係要湊落去佢度既就連佢屋企都裝埋CAM~""你地想得閒睇下亞B MA~""
咁樣你地又冇咁多野煩~佢又可以係樓下賭馬仔OR出街落注~佢想上黎湊下孫又得~

珍珠宮

chanpei 發表於 11-4-24 00:35
首先我一D都唔覺得佢係想攪笑, 佢有投注戶口架, 不過佢都鐘意去街買...

係馬會門口等? 出到黎..成架bb車比人推左都唔知發生咩事.....小心為上呀...

首頁

尾頁

跳至