嬰兒用品

跳至

首頁
34567...8

尾頁

洋房

我覺得唔好俾佢咁快用就好

別墅

My friend brougnt i-pad and her kid very 'addicted' to it. She will search from her mom and Dad's bag and body to find it out to play everyday. She's only 2 years old. Whenever she cry, her parents only can take out the i-pad to let her play to clam her down.
I think this is a really bad idea.

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我個仔仔日日玩電腦,我好擔心眼睛唔好,小朋友長時間對電腦呢D嘢唔好。

大宅

我都覺唔好咁快俾D高科技既野佢接觸

大宅

爸B勳章

我覺得都有用的,download學習的apps

複式洋房

老實講,我做教育(之前教書,宜家唔係,但都一樣同教育有關),電腦出身(唔係IT,係真真正正Computer Engineering!),都唔覺得ipad會對幼兒在學習上有特別好既發展,不如正正經經,你同佢睇多幾本書,去多d公園睇大自然,睇d有益既電視節目仲好

複式洋房

回覆 alecmargaret 的帖子

只係一個電子版既奶咀…

大宅

我有iPad/iPhone 但唔覺可以比BB玩,啲apps好多要比錢先好玩

複式洋房

建議每日少於半小時

大宅

回覆 PokPok1 的帖子

NONONONO!
我睇過研究話其實屏幕ge閃動會影響小朋友ge專注力
that's why 我地用的耐電腦對眼會支力, coz D光不斷閃緊!
小朋友中學前長時間睇電視或者電腦都會有影響
大個左會無咁容易集中到
雖然唔知ipad d新款mon會唔會好D, 但我唔會比BB睇得多lor

禁止訪問

複式洋房

我個女兩歲幾,都係日日睇過先得,開頭諗住買黎學野,而家學識左成日自己search youtube睇玩具,唔肯開d敎育apps,咁而家開始限住佢一日玩一小時,但佢成日發脾氣扭要IPAD。有少少後悔買左比佢。mouth:
我而家要慢慢同佢戒甩ipad佢。

大宅

caddy 發表於 12-5-13 23:48
My friend brought i-pad and her kid very 'addicted' to it. She will search from her mom and Dad's ba ...
我就係呢D父母, 我好想脫離呢種情況, 但尤其出街食飯時真係好幫到手, 亞女唔係好識講野, 但都識得問我地攞IPAD玩, 因為響餐廳, 爸爸怕佢嘈好尷尬所以通常都就範....而家我個女每日都與電子產品為伍, 唔係相機就係智能手機, 一係就電腦, 再唔係就ipad...

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

happyface929 發表於 12-6-20 14:03
我就係呢D父母, 我好想脫離呢種情況, 但尤其出街食飯時真係好幫到手, 亞女唔係好識講野, 但都識得問我地攞I ...
你試下帶定畫簿同顏色筆出街, 我個時出街食飯就拎定晒兩樣野, 囡囡坐好就畀佢畫畫畫, 佢畫一陣我會加入畫下, 叫做成餐飯都可以算安樂咁食完.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

唉...我試過啦, 平時去茶樓, 都有比亞女用筆畫下D點心紙, 但係爸爸就會話, "唔好畫啦, 畫花哂人地張枱布..." 咁我個女就連呢樣野都冇得做...

侯爵府

買過. 壞左,
決定唔再買,
壞處多於好處.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

happyface929 發表於 12-6-21 11:12
唉...我試過啦, 平時去茶樓, 都有比亞女用筆畫下D點心紙, 但係爸爸就會話, "唔好畫啦, 畫花哂人地張枱布... ...
畫野係訓練埋小肌肉............有畫簿再唔係加多張檯墊..........都唔會畫花人地張檯布架.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

首頁
34567...8

尾頁

跳至