婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我99 好好人, 大肚時會煲糖水, 湯同埋粥比我食.
坐的煮足3餐, 有飯有湯有餸, 仲唔使我濕水.
我BB now 10 月大, 我係full time mum , 我99有時都會幫我睇bb等我可以放假/ 出買d屋企補給品. 我放心交bb比99 睇過多我自己媽咪, 99 比我媽咪小心同埋乾淨, 唔會教壞bb.
bb 都好鍾意佢女麻女麻.

不過我有個好衰既阿嫂!呢個女人.. 係奉子成婚既, 不過呢個年代一d都無問題, 問題在於。。 
佢生左。。 但係唔教唔理!平日佢既小朋友係放係婆婆度, 放假就掟比99 睇

我知佢住係99 間屋一個月比3千, 99 有2間屋一間係自己住, 另一間係62 祖屋,
62袓屋周未會番去住, 62就係比左祖屋大伯住, 周未會番去睇孫,3千蚊包做工人, 抺屋熨衫,差餉水電, 間屋所有維修,電器.
其實99豪比佢唔收租係99既事, 之但係大伯係做contract工, 佢有時無野做就唔比錢99,即係99 要倒貼佢!!
99其實唔係有錢, 但佢成日都話算啦, 佢地搵錢少.. 喎!(最初我同c6都同情佢)點知早排同62傾開, 62 話大伯無資格玩府先租後買既計劃,wa!咁佢地2 個人月入咪過4萬??唔使供樓, 唔使交租月入過4萬呢d 叫窮??

佢仲有好多衰野.. 真係講天光都講唔完.
唔知你地屋企有無呢d人呢?
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1140.snc4/148200_10150131167720097_628700096_8080620_3354178_n.jpg[img]

侯爵府

好媽媽勳章

有, but I don't care about that.
It is because 99, 62 have the 'right' to give their $ to anyone they like (as those are not my $)!

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我叔仔同姑9都冇比屋企,仲要食屋企住屋企,仲大大聲話唔問你(99)攞錢你咪偷笑囉
不過我同老公都唔理佢地,又唔影響我地,不過99成日同老公申,想我老公比錢佢

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

伯爵府

其實間祖屋係咪加左大伯名呀........
不過都係睇開d 啦, 呢d 係大伯同佢父母既事, 佢地三個傾掂咪得囉.

大宅

安室だがな 發表於 11-4-26 10:36
我叔仔同姑9都冇比屋企,仲要食屋企住屋企,仲大大聲話唔問你(99)攞錢你咪偷笑囉
不過我同老公都唔理佢地,又 ...

我個CASE同你一樣呀!!!!!!!!
趕搭兔仔..尾班車..
Cherry*Pick
Facebook search:Cherry*Pick

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我3個姑9都頂唔上一個妯娌

男爵府

好媽媽勳章

gk678 發表於 11-4-26 15:43
其實間祖屋係咪加左大伯名呀........
不過都係睇開d 啦, 呢d 係大伯同佢父母既事, 佢地三個傾掂 ...

佢比邊個名係佢事啦, 如你所講, 我老公都唔介意呢d . 講真ar 望要62間屋咪即係成日想佢死...

不過佢地近來想鑿到99 入肉, 99近來成日嘆氣.. 即係.. 99 唔想比.. 但佢開到口.. 唔比又唔得果隻...
62就係果d 煮到埋來就食.. 唔擔心喎!梗係啦乜都係99哽,哽唔掂, 咪攪到我老公!
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1140.snc4/148200_10150131167720097_628700096_8080620_3354178_n.jpg[img]

男爵府

好媽媽勳章

ac321 發表於 11-4-26 10:27

就係有危機(可能我地要出埋佢地果份!!!!!)..
講真真係唔望分佢地份身家...
邊有人想自己父母死?6299都係退休年紀.. 攞住筆錢就搣過世.. 唔想佢地比人鑿到臨老過唔到世~
我62 先攪笑話有咩都頂到2年既....
佢有幾多錢係手.. 我地都知啦!跟住一望99(打個眼色... 講緊你d私已錢喎)99嘆氣..

首頁

尾頁

跳至