論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

在4月6日簽了1菲傭, 但PASSPORT 要4月26日才有. 我等. 但AGENCY 今日話菲律賓PASSPORT 部門電腦有問題, 資料要再交, 要到5月20日才有.

AGENCY 叫我再揀一個.

請大家比意見, 等定再揀.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得AGENT想你知難而退, 可能個工人唔想做OR有其他原因, 所以一再延遲出PASSPORT日子, 我之前個AGENT都係咁, 所以我唔再等, 一路再搵其他工人, 點知到個日會唔會又玩乜新花款到時係浪費自己時間
BK の 會員
Merry X'mas!!!

大宅

一定有D其他原因....再揀啦

子爵府

佢明呃你啦!咁咁所有工人都唔嚟得,佢壞電腦揀其他反而有咁奇?分分鐘嗰個係呃你落搭嘅板咋!揀過個啦!

大宅

Understand.

別墅

環保接龍勳章

Don't wait la.

男爵府

don't wait la! 就算再等....到時又有第二個excuse!

複式洋房

我係學趣請,話21/4來,等了3日又3日,而家終於等超過10幾日,但個姐姐仲未到,次次既問題都唔同,個老細仲叫我等,如我一早換人換Agent,完約/轉約既工人都差不多返工了.仲有提提你,如工人來唔到,或第二個工人又如是,agent係唔會負責任的.學趣就是如此.由12月到現在,你話我等了幾個月?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

工人吊起賣 , AGENT 都無乎架 !

我地始終都係受害者 !
我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

大宅

回覆 霖媽 的帖子

I understood all the comments. However, my case is the current maid have the same problem (re-apply passport). She is so good that I want to renew her contract with $500 more every month. She refused.

Actually, I don't want to wait again and again but the agency didn't have any good maid for me to choose, so I have no choice but wait.

Please wish me good luck.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

咪信啦,再揀過

大宅

再揀過

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

個agent可能將你揀到果個好工人refer咗俾另一個個僱主, 而家拖住你, 等你急到唔等得, 再喺堆籮底橙度求其塞一件俾你.
anyway, good luck to you.

複式洋房

回覆 winwinpig 的帖子

I went to my agent this afternoon. I talked to the agent in Phlipine directly. They said my maid will come to Hong Kong this Fri. Hope both of you and me are good luck.

首頁

尾頁

跳至