親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

1) 拿住hotel booking vocher入hotel,, 一樣要付入島費, 同hotel 投訢, 對方說要入住confirm 左room number 才可免入島費, 真係好離譜, 己在hotel入住左, 使物坐taxi入島 CHECK IN?

2) book 兩間 room, 一家人竟有3人在不同的room比床角刮傷腳, 床是木做, 床角好尖突出來, 己花晒, 相信有唔少人受害.
有小朋友的家庭要小心.

3) delux family room, charge $2000幾一晚, 小朋友的床(爬上去果張)的被鋪好舊, 真惡頂.

4) 另一張soft床, 一半硬一半軟, 根本好難比人睡, 最後大人小朋友都係要迫埋一張床睡.

5)家庭room, 晚上10點到, 想拿多張被比個女睡, call了好耐送張薄毯, 又call, 最後送岩己11點幾, 激死!

6) 食早餐, 排隊條龍勁長, 真恐怖, 佢地唔識改善架! 最後只好出去食!

7) 服務態度唔好, 點可能係5星? 個女話3星都好過佢地.

最後, 如果肯比多小小, 我相信hard rock會好住好多.

大宅

I booked Hard Rock but no need to pay the admission fee, as I showed the confirmation paper.

Why you require to pay ?

From the photo, I see Festive room is too dark and quite old.
But, Festive guest may use Hard Rock swimming pool.

大宅

You are right, it is quite dark, also the room view is terrible. 住地下, 露台外景觀竟是亂草加地盤, 投訢都冇用, 4點check in,佢地話full晒, 冇符!

己後不會再入住此酒店.

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我住Hard Rock, 勁滿意! 尤其是沙灘泳池
仲有breakfast buffet 好多0野食, 讚!
下次再去都會住呢間!

不過,聽聞1家4口入住,得Festive 可以一齊住, 其他酒店要book 2間conneted room

TOKIN  There is no lock of toilet door, very trendy.
Overall, Hard Rock is good.  Don't worry.  發表於 11-4-28 18:16
HappyHappyMa  Why tiolet is strange?  I decide to book Hard Rock in my coming trip.  發表於 11-4-28 16:37
TOKIN  If Double Room, is there all pull-out beds on each bed, that means total 4 beds ?
Hard Rock is good, service, buffet breakfast, excellent swimming pool, except toilet is too strange.  發表於 11-4-28 16:19

大宅

嘩!真恐怖!等我仲諗住下次去book Festive添,我就係貪有爬上去嘅床,睇咗你們的comments,一定唔會book喇.

子爵府

我打算住hard rock
因住過澳門hard rock
家人都好鐘意
員工very good
好helpful

Dear Ryanma
你住的room 幾錢
我就係打算book
4人 - 2 room (conneted room)

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

jjd 發表於 11-4-28 16:17
嘩!真恐怖!等我仲諗住下次去book Festive添,我就係貪有爬上去嘅床,睇咗你們的comments,一定唔會book喇. ...

我本來都想book Festive Hotel, 我個仔勁鍾意個閣仔床, 不過見佢開業成年重有咁多負面comment, 所以不考慮了.

PostPet_Hug  我都覺得佢張閣仔床好吸引~~~~  發表於 11-4-29 10:01

男爵府

回覆 TINGMUM 的帖子

我住hard rock, 非常滿意...
本來最開頭係book 左Festive, 後來聽到太多negative comment, 所以即刻轉左去hard rock (幾唔好意思,因為要改hotel, 所以麻煩左個agent朋友)
去到見到festive好多大陸團住,睇到都驚驚.... 如果下次去我想住Hard Rock + 金沙!

大宅

我5月初會住hard rock是否有浴缸和行去USS遠唔遠呀?
Thanks!

TOKIN  No bath tub.  To USS, take 5-10 minutes by walk, very easy.  發表於 11-4-28 18:17

大宅

muichujamie 發表於 11-4-28 17:32

我住hard rock, 非常滿意...

咁hard rock d子母床,每張能瞓到2大1小嗎?

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

hard rock好過festive?

大宅

我訂了2晚Festive 同1晚sands 在6月尾

大宅

孖朗媽716 發表於 11-4-28 17:44

up

muichujamie  我2大2小住間2張單人床的房,我地未上到房,佢地已經幫我地將兩張床泊埋左,total變成8 ft闊呀,4個人齊齊訓,都唔會碌落床!超正!  發表於 11-4-30 00:39

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

孖朗媽716 發表於 11-4-28 17:44

我未住過, 不過見其他媽媽說拉出來的床有3尺, 夠1個人瞓. 如有錯, 請其他媽媽更正

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我4月頭去係住hardrock, 佢地最衰無浴缸, 其他樣樣都好好,尤其個泳池, 超正!
我唔得閒upload個blog, 但可以去我facebook睇下.
http://www.facebook.com/media/se ... 19&l=844b560b86
http://www.facebook.com/media/se ... 19&l=289f10b23c

大宅

??Transport form Airport to Hardrock Hotel?? $$

大宅

carka 發表於 11-4-29 14:41
我4月頭去係住hardrock, 佢地最衰無浴缸, 其他樣樣都好好,尤其個泳池, 超正!
我唔得閒upload個blog, 但可以 ...

Hard Rock嚴嗎?我2大3小童,會否not OK???

王國會長

王國會長

我們 25-28/4 剛去完也是住festive :
第一日坐taxi 入去比左confirmation 收銀員睇左就可免入島費, 第二日去完zoo 坐taxi 返去又係show 張confirmation (個收銀員都冇攞去睇)又入左.

我住那間family room 床角加左防撞膠.

食早餐方面, 第一日(26/4) 8:30a 去, 人比較多要排隊, 帶位話坐外面(望游池怛冇泠氣)就唔駛等, 咁我們照坐, 其實唔熱都OK, 個view 幾好. 第二日差不多時間去食, 那天比較人少, 不用排隊可坐入面. 不過二日食到九點幾走時就真係見好多好多人排隊, 所以相信9:00 后是繁忙時間, 最好係8:30a 前入座.

不過, 也有一些不滿地方, 第一晚搭monorail 出vivo, 咁去reception 問個站在那, 然后多口問一句要唔要錢, 佢地話酒店可以比免費搭monorail 的ticket, 咁我問怇做乜check in 時冇比, 佢仲問返我check in 時有冇問攞, 我第一次來點知有提供.

王國會長

王國會長

patrabie 發表於 11-4-29 15:46
??Transport form Airport to Hardrock Hotel?? $$

打的 SGD22

男爵府

2018復活節勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我地都啱啱返來, 全程住聖淘沙格里拉, 非常正, 服務好好, 我囝玩到唔肯走

首頁

尾頁

跳至