網購天地

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

meinatmn, rilakkuma_chiu, sky169, sky_blue618,

麻煩大家喺度繼續報告最新情況, thx~

男爵府

我都一定會追到底,如果唔出聲,以後就以為我地咩都無所謂
即使咩都攞唔返,至少都要有個交代呀!

複式洋房

其實我最嬲就係一個交代都無。

伯爵府

充公都比個解釋我丫,同一車人地都放左,點解唔放我地果D丫?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係同集運講就算充公都要比個解釋我, 我已經截圖比集運等佢清楚睇到我整批貨入面絕對無任何違法品, 希望海關接納啦.

複式洋房

jeje 發表於 11-4-28 14:27
我都係同集運講就算充公都要比個解釋我, 我已經截圖比集運等佢清楚睇到我整批貨入面絕對無任何違法品, 希望 ...

其實佢地乜都打開晒啦, 都唔洗截圖啦..... 唉~

子爵府

rilakkuma_chiu 發表於 11-4-28 14:29
其實佢地乜都打開晒啦, 都唔洗截圖啦..... 唉~

我都係咁諗~
集運初初係叫我request 賣家提供产权证书架,但唔通逐個賣家去煩人地咩, 咪截圖比佢睇下有無用囉.

複式洋房

近排好多集運,每單都成6kg,好彩全部都係晉越自取冇發EMS,如果唔係就...

hinhin_ma  may i know what is 晉越 ?? direct to HK at low price ??  發表於 11-4-29 12:11

複式洋房

jeje 發表於 11-4-28 14:36
我都係咁諗~
集運初初係叫我request 賣家提供产权证书架,但唔通逐個賣家去煩人地咩, 咪截圖比佢睇下有無 ...

其實佢地搵藉口咋, 我買既其中係杯, 閃石同毛毛拖鞋咁, 根本都冇牌子,
咁我去邊搵張 产权证书 比佢呀!!??!! 呢 d 野都唔存在 copyright 問題!

子爵府

rilakkuma_chiu 發表於 11-4-28 14:46
其實佢地搵藉口咋, 我買既其中係杯, 閃石同毛毛拖鞋咁, 根本都冇牌子,
咁我去邊搵張 产权证书 比佢呀!!? ...

咁講真, 明眼人都知只係一拖再拖嘅藉口, 但而家"肉隨鉆板上"又有乜辦法可做?
你今日會唔會搵波仔呀? 睇下佢又要求你比乜.

複式洋房

jeje 發表於 11-4-28 14:57
咁講真, 明眼人都知只係一拖再拖嘅藉口, 但而家"肉隨鉆板上"又有乜辦法可做?
你今日會唔會搵波仔呀? 睇 ...

問左了, 佢只係叫我多等兩天......唉~

兩日又兩日, 真係唔知想點....

洋房

Hi, 我都係苦主,我係用王俊杰,覺得應該無行了.....

複式洋房

geniekapo 發表於 11-4-29 00:52

都幾多苦主,
根據波仔講, 應該有21件貨扣左的。

我都覺得機會好微了。唉~

大宅

我復活假後第一日收齊3件ems(由hkp派).

伯爵府

我都想答下咀....我未開始淘,最近想好似你地咁買野用準運.
其實我想講...我以我做貿易公司既CS,由大陸廠發貨嚟HK,好多時D海X係想攞你野,THEN廠佢地多素(實會)遇多小小比佢地攞....但有時佢地會起箱攞抽入面某箱貨既野,SO,嚟到HK我地咪同個客講邊箱邊箱小左幾多!當然....呢D貨既錢最後係由廠自己出番啦!
講到尾....如果成車扣起,出車間公司如果唔夠POWER或有時佢地D關係問題.....批貨可以等幾個月先攞番! BUT我自己都係做左幾年,未試過攞唔番既! 我經驗唔多,只係想分享下. 希望你地可以快D攞番自己辛辛苦苦用心去買番嚟既野啦!

rilakkuma_chiu  我都有 D 覺得海X 可能對我地 D 野有興趣..... 唉~!  發表於 11-4-29 15:47
jeje  如果真係攞得返等幾個月都無所謂, 最慘係而家一D 消息都無, 唔知佢地想點亦唔知我地可以做D 乜去配合, anyway 都多謝你嘅分享.  發表於 11-4-29 13:47

子爵府

geniekapo 發表於 11-4-29 00:52

哎~ 21個苦主當中有6個都係bk members......
咁你個集運又點講? 有無話賠錢比你?

大宅

好黑暗呀 !!!
我已成為了必獸暫苦主了.........

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

BeBe媽媽 發表於 11-4-29 13:05
我都想答下咀....我未開始淘,最近想好似你地咁買野用準運.
其實我想講...我以我做貿易公司既CS,由大陸廠發 ...

想請教下, 發EMS同快递, 係咪都係有同一機會, 比海關扣貨?
定係發快递會安全DD?
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

大宅

我覺得 海關 玩野 .... 如果 EMS 最近都遲...可能俾人針對

BeBe媽媽  針對既機會好大啊! ... 還有 $$$$  發表於 11-4-29 23:38

首頁
12345...9

尾頁

跳至