跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我bb 係4月6日出左世,重4.2 kg...
一直都幾易照顧,不過番左屋企之後,我同佢d 情緒就一般。

我呢....可能係賀爾蒙影響,情緒無理頭地差,成日無啦啦想喊,又好擔心bb~~~
聽到bb 喊,自己又喊,真係怕自己有抑鬱症。

bb 而家食多左野,飲奶時間長左,不過發現佢開始深夜時要搵我抱佢,唔跟daddy~~

有時無啦啦大喊,咩都做齊都係咁喊,真係喊到人都崩潰~~ 個個都話bb 喊係有原因,不過搵唔到果個原因先令人唔知點算好。你地有呢個煩惱嗎??

子爵府

我個BB都係, 一唔抱就喊, 佢醒既時候多係喊多! 不過我諗冇問題卦~~可能係我地BB 既脾氣差D者

複式洋房

有肚風都會令bb成日喊,由其係半夜..........
同佢掃下風都可以安撫佢。

別墅

我bb一般都係一起身就喊架啦... 有好多時飲完奶, 換左片同掃完風都喊.. 有時好想抱佢, 但又驚住"仲"壞佢... 有時都攪到自己心情好差.. 成日想喊...

大宅

BB好難湊呀,我係新手媽媽,個99又唔係好掂,初初真係好難頂,又唔知佢喊乜,食奶食成個鐘,之後又嘔返成支奶俾我,又擔心佢唔長肉,仲要自己頭個一星期,唔知點解成日唔開心,日日喊,但經過呢十幾日終於好D,我都希望咁多位媽媽可以係到分享下.

複式洋房

大家一齊加油啦~~
希望在明天~

大宅

我bb都係4月6日出生的呀!bb未滿月個陣我都係情緒好唔穩定,成日喊,又同99鬧交,最煩係晚晚都發惡夢,好困擾,但坐月後又離奇地沒有再發惡夢。我個bb都係晚晚regular有個時間勁喊,喊幾粒鐘到下餐食奶後又會再訓返。

大宅

因為賀爾蒙影響, 生完仔真係好易喊, 我自己湊, 個仔算乖, 係耐唔耐會唔知點解喊, 食奶方面就差d, 一支奶分幾次食, 頂左10幾日, 終於忍唔住喊左出黎, 試過喊左2個鐘, 見到個仔就喊, 無原因, 唔識停, 2母子一齊喊, c6又幫唔到手, 仲要受佢氣, 要調返轉我忍佢, 真係好辛苦

複式洋房

係呀, 賀爾蒙影響真係好勁呀~~~ 我初初係勁期待個仔出世架嘛~~ 點知我原來會攪到想逃避佢,聽到佢把聲我都怕~~~ 諗起都好恐怖呀~

不過好彩, 我奶奶好少睇我,主要係媽咪幫手,而最幸運係,我老公好用心學照顧BB, 同埋佢都好CONSIDER 我D 情緒,咁樣過下過下就過左。

而家BB 間中都勁扭計,好多時都係扭眼訓~~~ 我真係好唔明, 眼訓咪訓LAW, 仲咩要扭呢....

個個人都話大D 會好D, 我惟有等佢大LAW~~

一日24小時,佢唔係扭足咁耐,我都要感恩架啦~~

大家加油~~

複式洋房

回覆 rachel.bb 的帖子

HAHA, 可以做個同年同日生O既朋友仔呀~~

rachel.bb  sure !!! sent you pm  發表於 11-5-20 22:12

複式洋房

回覆 li_virginia 的帖子

DO U HAVE FACEBOOK?

首頁

尾頁

跳至