跳至

首頁

尾頁

伯爵府

唔好意思, 我同c6係想租住兆康, 但有朋友應為兆康舊, 周圍冇配套, 如街市, 人流比較什.
但我同c6其實視察過環境, 認為唔係什, 同埋我地鈡意佢沿線西鉄.

壞處只係朋友講(佢住南地), 所以我認住呢度嘅媽媽比較清楚, 想問下大家意見.

唔該 !

男爵府

如果鐘意西鐵沿線,點解唔諗疊茵庭?
環境幾好,都算新~

大宅

如果你要會所, 管理費又貴d, 就算你唔用都要比, 咁不如你想要用既時候先去出邊玩 ~ 我住左 17年, 而家出九龍都係30分鐘, 比以前只得巴士真係方便左好多, 我屋企裝左修, 實用又比新樓多, 好多上車盤, 都幾好呀 !

複式洋房

住落真係唔錯, 唯一唔好係舊, 交通方便, 仲有D樓唔會密麻麻, 好通風, 唔駛開冷氣都瞓到, 西鉄站上蓋又無樓, 環境開揚, 我同C6都住得好開心, 可惜我哋無$, 如果唔係都想買咗呢個單位, 最好個單位面向西鉄同河嗰邊, 唔會西斜超熱

伯爵府

回覆 bloody_jackie 的帖子

而家租住2房, 要幾錢左右 ?

複式洋房

回覆 taiming 的帖子

6-7k

男爵府

好媽媽勳章

管理費就租邊度都唔關你事, 因為租金包埋.

睇你要過咩嘢生活. 如果你唔介意要行5至7分鐘到藍地輕鐵站, 搭一個站到兆康, 綠怡居會唔錯. 兩房租$7000左右, 保安一流, 人流唔雜, 雖然13年樓, 但keep得好好, 同實用超過8成有接近500呎.

疊茵庭都要行7分鐘至到兆康, 但實用就得番三百零呎.

別墅

要交通方便就兆康la我由細到大住兆康, 有西鐵後真係超方便, 你話要私人樓, 疊茵庭如果遠果幾座都算行得超遠ga, 我而家住聚康, 勁唔方便.......不過兆康住真係要裝修, 畢竟年紀都同我咁大咯.........

首頁

尾頁

跳至