自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

梗係唔會啦,唔係攞部車做咩呀...

Laipyerica  咪係, 吓吓收, 我用"咩帶"啦  發表於 11-5-3 13:43

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

得我同BB我唔會收車.人多都唔會;我平衡力無噤好;唔會單手抱亞B.
如果我同C6;都係人多先會收!

mr/ms@yuenBb  me2  發表於 11-5-3 02:28

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

人多時收車好d呀, 至怕係架車突然chok 一 chok, d 人唔渣扶手/渣唔到扶手既話, 一冇得挨住就好易骨牌咁lum, 個bb 變cushion 都似...

別墅

視乎情形喇,如果好多人,一定要收車先入到,想唔收都唔得喇!

公爵府

畀面勳章

未試過繁忙時間推bb車搭所以未收過

伯爵府

唔洗以架!要既咩?

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

dummkopf 發表於 11-5-2 21:08
視乎情形喇,如果好多人,一定要收車先入到,想唔收都唔得喇!

如果好多人,我寧願等....我諗得抱B,拎車,手袋.....行唔到上架火車,因為一定唔夠人快
唔小心跌咁樣,都唔知點算.....

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

carbon 發表於 11-5-2 22:05
唔洗以架!要既咩?

我諗唔洗掛,我未試過收,如果立法要收車,咁我諗好多MAMI都出唔到街

公爵府

醒目開學勳章

睇返段片個大6理座果架係去上水的港鐡, 而佢果卡車係無bb車位吔, so d人咪叫佢收車囉
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

伯爵府

好媽媽勳章

港鐵, 如果係輕鐵, 我一定唔會收, 我都係為左推BB車方便, 才坐輕鐵, 否則, 駛鬼坐佢咩, 西鐵一樣.

地鐵呢, 我根本就唔會推BB車去坐地鐵, 玩死自己.

bbcool  agree, 地鐵用不到bb車  發表於 11-5-3 01:48

大宅

雖然我未生阿b出黎..但我諗如果係繁忙時間會收車lo..自己都唔想bb比人整親嫁ma!!如果唔多人..就唔收..不過泊埋一邊lo!!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

巴士就一定要收, mtr就未聽過

早排坐巴士, 有個女人將架空嘅bb車冇收放響傷殘人士位, 自己就抱左個bb上樓上, 到站開哂門, 先cc然落黎, 大大聲叫c機等一等, 全車成百人就係等緊佢慢動作落車, 最後係個唔識嘅男人幫佢搬車, 講真, 我自己都有小朋友, 我一定唔會上樓上, 就算真係要落車, 都早少少ready, 唔好當自己係女王, 唔係全世界都要就你架

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

侯爵府

醒目開學勳章

唔會

公爵府

醒目開學勳章

牛精仔 發表於 11-5-3 01:44
巴士就一定要收, mtr就未聽過

早排坐巴士, 有個女人將架空嘅bb車冇收放響傷殘人士位, 自己就抱左個bb上樓 ...

仲要上上層, 佢都幾barbie
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我諗唔係因為收唔收bb車既問題嘈~
我估(估咋)係因為擠迫~有人撞到佢架bb車~震左一震個bb~
個女仔好心提醒一句叫佢收起bb車免再比人撞(因為我聽到個女仔話幫佢仲比佢鬧)~
個女人以為個女仔話佢唔收bb車係錯~所以係咁鬧~

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

覆牛精
我都見過同一個情況,但係無上樓上咁誇張,佢放低架車就走去後面坐,唔知係咪個司機有心,轉個靚灣,反車,個女人好狼狽咁走出黎對平執野。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔會收 ! 因為搭巴士要收就唔搭 !
MTR 有位比人泊輪椅同BB車( 但多數都比冇需要既人霸咗! ) !
其實收車咪仲煩仲危險 ! 一黎BB坐响車到仲安全過你抱住 ( 因為抱住都未必會有人讓位比你) , 你仲要揹住個袋同顧住架車咪仲煩 ! 而且收咗車個LOOK 咪仲易掂到人地 (污漕)!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

緊系吾會喇

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我如果得自己同個仔出去就一定唔收車...搭巴士除外....
搭輕鐵係同老公一齊...又多人到上唔到車先會收車....

我早幾日見到有一個...2公婆同個b都坐左係位度...
就咁泊架開左o既吉bb車係後面..果個位平時係放輪椅果d o既....
但真係架車多人到爆....佢地都唔會收起架車嫁....
大佬丫..收起架車起碼企多2個人丫~~~
佢地仲要2個大人~~~~

所以我有2個大人一齊我多數都收車...但自己一個真係唔收...
我而家仲要大肚wor.....
又要顧仔..又要顧肚..又要顧車同袋...真係唔知顧得邊樣....
除非係我上到車一定有人讓位比我啦...都會收車o既..
但而家o既社會係一定無可能囉...d人係盲哂唔識讓位嫁

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

首頁

尾頁

跳至