論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人好似我咁?我同工人一向客氣,相處ok, 而家只是有d worry 呢個月她會點照顧阿仔,因家裏沒人

大宅

you may set up a cam to mon her...

大宅

回覆 Hun_ma 的帖子

我炒左姐姐, 佢不知幾開心, 話佢好想返屋企湊女, 原本佢係等我炒佢, 佢好多謝我地由佢咩都唔識教到佢識做家務同埋對佢好好。見佢都冇咩野, 平時對bb又幾佢, agent 叫我佢請佢至新工人來,留到佢6月尾。今日我發現佢用d 用過既奶樽, 求其洗下就開奶俾bb飲, 仲要支奶係凍,奶粉又唔溶。 今早到晚bb用既飲管杯係冇入支長飲管, 即係bb成日都係飲風。我抹完張蓆佢就摺埋咁踩, 又斷幾條竹條。我同佢講, 咩都唔洗做啦, 佢咁唔願意就日日坐到6月就走。佢一d歉意都冇, 眼尾都冇望我。
如果我唔係身體唔好, 真係想佢即刻走

複式洋房

身同感受!!

大宅

佢今朝仲要用水沖我個女個玩具電話(係我細個玩的玩具電話), 係要入電, 會響的, 佢仲話okay, 我問佢會唔會用水沖佢個mobile phone! 佢唔止一次破壞我hand down 俾我個女既野.....
我相信有報應, 可能係自己之前拍蚊太多、殺得太多蟑螂, 依家....

大宅

我個工人就完約,但我唔續約,我都怕佢會對啊仔晤好,我同姐姐講會比花紅佢,等佢做嘢好d。

別墅

我唯有曰曰打幾次電話俾她問阿仔點及對她再好d

禁止訪問

大宅

唉.....我地真係慘, 佢地嘅功夫連份糧都唔值, 仲要比花紅買佢怕, 你話邊度仲有僱主折墮得話我地d香港人

首頁

尾頁

跳至