論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個印嚟咗個半月,我今個月就生bb la. 諗著俾佢同bb放埋同一間room. 但日日教佢做野,教完佢佢話明,下次再教又話唔記得,叫佢寫低又唔寫,寫低咗又唔睇..我唔知佢想點!!

我呢家要成日睇著佢先做返岩...唔係又整錯野e.g.家電~~~對著佢我好辛苦呀

有次我大聲話佢,佢cry住咁話佢老公係印尼整親入咗醫院,所以先心不在焉. 呢家佢老公返咗屋企啦,又話掛住個4age既仔無學返.

佢呢個半月都無放過假,佢話想搵多d錢返去,我叫佢即刻放假! 夜晚返嚟見佢不知幾開心,邊係佢講到咁down先影響佢做錯野丫~~

各位,請問我應該點教個印印好呢..我真係無曬計啦!!~ thanks~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

趁你未生, 即掃把. 因生咗, 件野又幫唔到你, 到時你要揍baby, 仲要揍埋佢. 仇要waste money.

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

而家十個工人九個都係咁...我屋企果件賓又係同你果件一樣, 教完佢再教都唔記得,叫佢寫低又唔寫,寫低咗又唔睇

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

又唔係 !

我工人初來時 , 都係好多時講完又講 , 一下子唔望住又做錯哂 !
我有一陣子想炒佢 , 但係知佢心事 , 原來家鄉催住要錢 ,
教佢幾招點應付 , 佢開心番 , 記性好 !

小問題算佢啦 !

我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

031231 發表於 11-5-5 13:51
我個印嚟咗個半月,我今個月就生bb la. 諗著俾佢同bb放埋同一間room. 但日日教佢做野,教完佢佢話明,下次再教 ...

佢放完假返嚟開心d,咁你咪叫佢每星期都放1日假囉.
唔好買哂佢嘅休息日,有咩事佢告你就好危險架.
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

子爵府

HI HI

我新入o黎 o架!

不過見到你地講工人, 真係一把火!

我工人今年都第三年啦, 佢前兩日仲可以攞套 PE 衫俾我個仔換O黎 返學, 就連我個仔都話今日係要著校服, 我個仔仲話 舊年一年級既星期三先至係 運動日.
依家都 5 月都就O黎又完一個學期, 我姐姐有無搞錯囉!

個洗衣機D 按鈕周時都用錯!

叫佢炒菜 D 菜可以成碟水浸住 D 菜!

同佢講 D 野點做, 佢就一尾話係係係, 但轉頭又係錯晒!

佢同我計機票同埋大假又唔見佢唔識聽同埋唔會 sit 低, 佢話出年一定要 一個月大假!
以前人地講工人係一種福氣, 到我地呢一代請工人都唔知係乜!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔單止印係咁, 賓都一樣, 我之前請5, 6個都係咁上下.:;pppp:

男爵府

她們經常扮stupid和唔記得。真實想不用做,因她常做錯我們會不放心給她做而自己做,她可以做小些。
真係俾錢仲要受佢氣和睇面色

大宅

唉..呢家我返工做人工人都無佢地咁好啦,包食包住. 所以仲好驚俾new born佢照顧呀~ 唔俾佢照顧自己又唔知請佢返嚟做嘜,同自己唔夠休息都身體會差

複式洋房

個工人識唔識照顧 New Born BB 呀?如果之前佢無呢d經驗最好
係bb未出世之前好換左去啦!到bb出世又幫唔到手時你會仲煩呀!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Oh, 有樣野, 件印可能文盲唔識字嘅, 我地又唔識印尼文, 佢潦D乜野, 我地唔知, 即連佢都唔知. 叫佢寫低? 嘥氣.

因我炒件丫烏, agency比D house rules係印尼文, 佢望都唔望, 炒佢係agency, 叫佢揸筆簽收, 佢連筆都唔識揸嘅.

別墅

環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至