自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

(星島日報 報道)負責海葬拉登的美軍航空母艦「卡爾文森」號,計畫本月底訪港,外交部表示已收到美方申請,會按照相關程序和主權原則進行審批。對於有關軍艦來港會否令香港成為恐怖襲擊的目標,警務處 處長曾偉雄指屆時會有適當措施確保艦上七千名水兵安全,並呼籲市民毋須驚恐。

「恐怖大亨」拉登被殺後,由美軍航空母艦「卡爾文森」號負責將其屍體海葬,而該軍艦最近計畫於本月底訪港。外交部發言人姜瑜表示,中方已收到美方就「卡爾文森」號訪港的申請,正按照相關程序、主權原則、具體情況進行審批。不過,對於「卡爾文森」號來港會否為帶來保安風險,她並無作出回應。

香港係有好多伊斯蘭教教徒居住,佢地都熱愛和平, 但日日咁多人出出入入, 點知咩人入左黎呀 ?! 你班水兵蒲還蒲, 唔好累香港呀

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

仲有: "適當措施確保艦上七千名水兵安全"!

我唔擔心美國佬安全呀! 我擔心香港安全ja:;pppp:

ricohui  咪械...  發表於 11-5-6 14:28
fanny4  I don't want them come la  發表於 11-5-6 14:23
bbfish1992  yes, share same thought  發表於 11-5-6 14:20
yee609  咪就係?!  發表於 11-5-6 14:19
6299daside  「適當措施確保艦上七千名水兵安全」,就炸左隻艦(喺太平洋炸)。  發表於 11-5-6 13:29
amythepooh  係呀!我擔心香港安全  發表於 11-5-6 13:16
朗朗咪咪  講得啱!我都係擔心自己友安全多d  發表於 11-5-6 12:42

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

吓 ??? 唔好掛, 一陣引晒d激進份子黎香港搵人際旗.............

朗朗咪咪  妳想嚇c人咩!  發表於 11-5-6 12:43

琥珀宮

prettybabe 發表於 11-5-6 12:18
香港係亞洲最安全, 所以美國佬揀嚟呢度囉.

佢地唔入黎, 呢度就最安全

talkative  講得岩  發表於 11-5-6 14:17
朗朗咪咪  沒錯!  發表於 11-5-6 12:44
小雄維尼  同意  發表於 11-5-6 12:20

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

琥珀宮

我想生三個 發表於 11-5-6 12:22
Cant agree no more

你地俾人襲擊死係應該既,唔該唔好累我地

除左叫雞仲有老蘭同灣仔酒吧, 一陣炸錯隔離, 你美國佬死係你事, 我唔想陪葬 !

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉!!! 仲咩要走來呢到... 去日本好過啦, 走呀!!

大宅

我聽完第一個反應都係 "唔係化", 第一站就嚟香港? 真係盞攪咋喎

琥珀宮

szeszes 發表於 11-5-6 12:30
唉!!! 仲咩要走來呢到... 去日本好過啦, 走呀!!

係lor, 去福島啦,果度最安全, 拉筋d fd應該唔會去果頭

Giant  好提議, 福島好呀, 空氣好、海水靚... 反正佢同契弟國咁friend, 一於去福島啦...  發表於 11-5-6 13:51
朗朗咪咪  錯!佢地興自殺式襲擊!  發表於 11-5-6 12:48
dincat  叫班水兵去北極仲好, 不要連累人  發表於 11-5-6 12:40

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

日本仲安全啦(日本一定無恐怖分子)
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

台灣同美國都好friend下呀
果樹仲唔洗問大陸添...
唔明...............
你今日backup左未?

琥珀宮

rabbit75 發表於 11-5-6 12:32
日本仲安全啦(日本一定無恐怖分子)

走時仲可以人人買1打av返去做手信 ! 84,000隻av, 大生意呀!

唔好死黎香港啦

琥珀宮

眼訓 發表於 11-5-6 12:34
台灣同美國都好friend下呀
果樹仲唔洗問大陸添...
唔明...............

可能唔like飲真豬奶茶掛

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

mouth:來香港托麼?

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

可唔可以唔批佢哋入境, 咀大整蠱, 仲要 "適當措施確保艦上七千名水兵安全"!
出佐咩事又要孭鑊又攪亂HK, 死開D啦唔該.

琥珀宮

放吾放係阿爺話事

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 牛精仔 的帖子

咁唔該阿爺就唔好成日擺HK上枱啦.

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 牛精仔 的帖子

我都好擔心香港安全,香港這麼細整幾個彈來都已炸了半個香港!我們冇得走唯有個個都北上。

男爵府

kc_01k 發表於 11-5-6 12:18
吓 ??? 唔好掛, 一陣引晒d激進份子黎香港搵人際旗.............

咪係!
我驚ifc 同icc 有危險ja!!!

首頁

尾頁

跳至