自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

子爵府

呢度係香港, 唔係善堂呀, 唔該過主啦!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

真係睇到好嬲,雙重標準,點解唔返上大陸請願,示威,演街頭劇?香港人\政府好蝦d?

大宅

係大陸都可以一家團聚姐

別墅

唉,慘還慘,都冇理由又俾你地泥嫁,吾系第時系我地慘啦!!!!

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

其實而家好唔鍾意個施xx社工. 幫還幫, 但絕對唔係教到咁樣呀, 已離婚, 重要來港, 內地無好的教育, 咁內地人無高材生喇.
我覺得佢絕對不配做社工, 好似教到人地只有一條路走, 一定要係到苦苦咁生活, 然後下下迫正苦幫他們?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

快d死,燒層別墅俾你啦,唔好煩

emmypun  整座天比高  發表於 11-5-10 11:11
---生命無價,請支持領養---

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

返大6讀啦~~~冇人叫你嚟HK讀, 咁你們咪唔洗分開LOR:;pppp:
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

係邊度讀咪一樣, 有D咁老母唔方教得好.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

香港就係多得果班"死拂鬼"係度攪攪震...先會咁亂

別墅

無所不用其技, 實在是大開眼界。

伯爵府

其實大陸咪仲多高材生,響大陸又可以住番間大D既屋....
我好多身邊既大陸新娘,佢地成日話要同6299住,間屋又細,又要湊住個小朋友,佢地都話LIKE番鄉下架,屋又大,又有亞媽做晒D野.....我見佢地唔洗買送煮飯架,都係99搞晒!好多都係湊仔女番學接放學.....同D朋友飲茶,日日穿到四正湊人囉!
反而我....日日送左仔番學就去買送,番屋企做做做...早+午,一餐過!成個黃面婆咁! 我都想番亞媽度做番佢個女,哈哈

琥珀宮

畀面勳章

cecichow 發表於 11-5-9 20:58
所以千祈唔好落實全民養老金,如果唔係你地D仔女,就會交重稅去養埋呢D蝗虫,我地世世代代努力工作交稅,佢 ...

我強烈反對全民養老金, 我老左唔駛你地養, 亦唔好要我養其他人, 養自己父母就冇問題.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

成日識得係香港嘈...又唔見佢地敢去嘈大6政府...:;pppp:

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

為左一紙出世紙,就咁害左個囡,佢真係唔應該來香港生,咁辛苦為乜??

大宅

hikozan 發表於 11-5-9 23:46
鄧小平都係中國讀書,大陸讀書唔好咩?清華大學唔好咩?
其實國內好多優質教育,上海水平都好高。呢d女人想 ...

大陸係有高質素學府, 但係你睇下而家想嫁黎香港既大陸蝗蟲係咩質素至得架, 佢地根本都唔係人黎o既. 佢地志在飛黎香港蠶食香港資源. 我就未聽過蝗蟲識讀書羅, 你聽過未????搵隻比我睇, 唔該.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BBTWIN 發表於 11-5-10 15:28
大陸係有高質素學府, 但係你睇下而家想嫁黎香港既大陸蝗蟲係咩質素至得架, 佢地根本都唔係人黎o既. 佢地 ...

好老實講, 高質嗰批, 根本就對香港冇興趣, 好難相信湧嚟香港攞福利哩批, 會對香港有咩貢獻囉.

大宅

kat0318 發表於 11-5-10 10:54
其實而家好唔鍾意個施xx社工. 幫還幫, 但絕對唔係教到咁樣呀, 已離婚, 重要來港, 內地無好的教育, 咁內地人 ...

果隻施咩山係大陸黎架. 我睇某週刊訪問佢, 睇完佢地訪問內容, 我覺得佢好白痴下. 連訪問佢個記者都覺得佢好天真. 4張幾野, 思維仲甘天真, 正一老天真.

複式洋房

好媽媽勳章

落香港又係攞綜援. 又係香港人交的稅比呢d人用, 一定唔可以

htts  Agree.  發表於 11-5-12 14:36

首頁

尾頁

跳至