在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

原來大家咁勁GA, 我都係full set, 但係只係間公司既一小部份, 因為我只係o係一間上市公司既sub-division做, 盤數好簡單, 係埋數o個一兩日要ot, 算係咁, 如果呢度摺埋, 就真係擔心揾唔到工...

大宅

回覆 kcmandy19 的帖子

我都係咁話.. 而家一個 lead 7 個... 咩都唔駛自己做...如果再出去搵過份工的話.. 真係唔知點去適應..
自己學歷又唔高喎...
唯有係呢度終老... 仲要日日求神佢唔好執呀... 執左都我都幾大鑊..

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

回覆 呀豬媽 的帖子

學歷唔高就要去進修..我都係甘,又要返工,又要湊仔,又要讀書..真係想死架.

不過為左份工同埋可以出去同人競爭,唯有頂梗上.

大宅

hihi, 我都係同行ar, 大家可以多d一起chat下~~~~~

nono76, 同慘同慘, 我都係又要返工,又要湊仔,又要讀書的一員, sigh~~~~

kcmandy19  好利害...  發表於 11-5-24 16:41

複式洋房

full set只係話由頭做到尾~ 冇分ap/ar,其實一d都唔難

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嘩﹐你地個個都咁叻既!
我無做過full set架!
只系ap 同 gl...
點同人爭呀!真系想死!

大宅

做會計而未有Acca or Hkicpa,都幾難話唔去進修,我咪又係係度同ACCA博鬦緊。下個月又考試啦!

大宅

回覆 呀豬媽 的帖子

仲有時間考ACCA / HKICPA??
勁....

我係未有細佬之前, 已經放棄左la, 對於我黎講, 實在太難喇...

別墅

回覆 呀豬媽 的帖子

你考邊科呀?仲有幾多科? 我考到心灰意冷

大宅

今期考P2 ,除左呢科,仲有3科。老實講,
我都考到好灰,想放棄,不過眼見我下面果staff都考到F8
我唔考唔得,好大壓力。

大宅

回覆 呀豬媽 的帖子

我真係好想知你邊度bit d時間黎讀書? 我有時間都留番黎訓, 成日唔夠訓... 返工成日唔知自己做緊麥...

伯爵府

牛年勳章

我都係做full set , 不過係做分店 , d野好簡單
我而家讀緊aat , 下個月考 P.7 , 8
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

大宅

回覆 kcmandy19 的帖子

左 bit d 右bit d... 放工返屋企, 做完家務後.., 夜深人靜的時侯就可以溫書... .. 每日訓少D lor .. 早兩年最顛的時候, 每日訓3-4個鐘.. 而家好D .. 都有5-6 個鐘訓到... 要考試.. 冇計啦..
好彩我仔仔都唔細... 唔駛點睇 ... 慳好多時間..

別墅

回覆 呀豬媽 的帖子

我今次考P3,都考過好多次,次次差幾分,今次轉左制,好似多左D野,又無讀course,都諗住唔得架喇,唉...........

大宅

我比較好彩,P3 係轉前1 take 過KO 左佢,如果唔係,真係唔知點算,聽呀sir 講,而家多左好多野!

民房

我都係做a/c架~~ 之前做開一間台灣公司執左...
而家在日本公司到做a/c...咩都要做d咁...都唔知咁叫唔叫full set...雖然唔使ot..但係人工低...
而家讀緊hkicap qp...黎緊6月考第二個module...不過..勁唔夠時間..阿囡得幾個月人仔...成日放工番去之後就用晒d時間在個囡到..都唔知好唔好放棄唔考~~

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Alice00 的帖子

加油丫!讀下讀下就成功架la..haha

侯爵府

回覆 呀豬媽 的帖子

嘩...p2啦..真係唔好放棄..

我就係唸緊仲上唔上真係好煩.

因我degree 完成左已等於完成左acca既 f level, 只係讀p level就得.

人地話差5科都叫我上.你仲差3科咋wo...頂住丫!

侯爵府

回覆 satoralps 的帖子

p3 無course既咩?

我唔得架,我一定要有course,有人教先識...唉...

究竟我仲上唔上好呢?

大宅

P3 有course ga ... 不過而家d course 真係超貴...
如果我有個degree 係手..我未必會再上...... 我由HKU Space (只免6 科) 轉上來的..

首頁

尾頁

跳至