跳至

首頁

尾頁

大宅

晚晚都比亞B整古,呢個星期個肚,晚晚都有dd經痛,每次2-3秒,有時一個鐘頭7次,有時幾個鐘都無痛,起身行下就無痛,一定吾係陣痛o

開頭有痛時,超興奮又緊張,唸住生得啦!即刻起身計時,但一起身就完全吾痛,即係流架啦,有時訓係到計時,但過左成個鐘都無再痛,咁都係流架啦o

我預產期,5月27日,晚晚都係咁比亞B整古,我深信我已經患上〔生得網想症〕...

子爵府

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

仲有成10日, 慢慢等la, 我已經夠期la, 小b仲未出來, 佢仲古感ar

大宅

回覆 mandalau 的帖子

嘩!你到期啦!好想快D見到BB...
我覺得日日望天打掛,超辛苦!如果,我到期未生得,我一定一定會叫醫生催生...

複式洋房

我edd19/5,我仲嚴重,除左晚晚都以為自己生得,amam連訓晏覺都係夢到ar b出世....

大宅

回覆 AAYBB 的帖子

我都試過發夢見到亞B出左世...
原來吾止我一個有〔生得網想症〕...
我係政府既預產期都係5月19日,超級勁期待!!!

複式洋房

我明天都edd了, 呀仔都未有聲氣, 西瓜日日食, 希望行多D有助生產, 明明星期六醫生話係呢幾日, 但係只有少少流啡, 似m come的痛, 少少宮縮, 真係等得好辛苦

大宅

我預產期都係5月27日呀...

我都係晚晚都有少少M痛feel, 但係轉下pose就唔痛....
日日都係度等緊真既陣痛.....
今日去左C+覆診, 醫生話胎水仲好夠, 未來七日都唔似....

男爵府

好媽媽勳章

我5月17日預產期,而家都伸仲未有動靜,希望可以早d出世,唔好耍催生啦,我都悶到發毛!

別墅

我都係預產期17呀,又係仲未有動靜..><
等到頸長喇..

大宅

我預產期係18號, 又都係仲未有咩動靜,
日日望天打卦, 等"作動"...

聽日先去約催生期...

大宅

岩岩係健康院見完姑娘,佢話仲摸到頭仔,即係未落到好低,仲未生得o唉!超失望,姑娘話亞b可能覺得好食好住,遲d至出黎...(係政府我預產期係19日)

星期四去私家再問下醫生幾時至生得?好想快d生!

上星期問佢都話亞b頭仔未落到好低,可能40週至出世(係私家我預產期係27日)o我話想早d入院催生,但佢話有d人未生得,落左藥催生,但亞b都吾肯出黎,就要緊急開刀...我老公勁反對,佢話都等左咁多個月啦,吾爭在呢幾日...

大宅

我都係5月27日預產期, 開始左放產假無耐, 已經覺得好悶啦!!5月7日去c+ 照, 話bb 比正常size 細左一個week, 仲未落盤骨, 應該仲未有耐生得, 呢排我都仲可以打平訓, 可能阿b 有排都未想出黎...

到底大家點打發時間架呢?

大宅

amilaulau 發表於 11-5-17 17:42
我都係5月27日預產期, 開始左放產假無耐, 已經覺得好悶啦!!5月7日去c+ 照, 話bb 比正常size 細左一個week, ...

yeah ~~ 有伴一齊等呀~~~仲有十日~~

我都覺得等得好悶, 又唔敢去街去得遠喎, 係屋企附近周圍行下咋, 睇下電視, 瞓下覺, 好無聊......

子爵府

畀面勳章

生得網想症

大宅

haha, 真係會有網想症架! 因為呢兩日個肚超實,下面又好似吉下吉下咁,又有m痛feel 喎,攪到我成日以為自己生得,但係等左兩日都未出到黎呀!

哎…喺屋企坐到發呆呀!

別墅

我係個恥骨位一訓得耐起身就扯住痛,同埋阿b隻腳踢得好勁,醫生又話佢泊好哂位入哂盆,係仲未肯出黎,而家真係秒秒鐘望住個肚等佢出黎,度日如年。。。。。。。。><

別墅

畀面勳章

hi! 大家好!
我預產期係22/5, 仲有1日就到, 我都等到發顛啦, 好似你地咁, 成日比阿B
整古, 可能呢次要催生(上一胎就比預產期早3日). 佢唔出黎我都無佢辦法, 我個仔仔每日都問我, BB係唔係今日出世, 我都想呀!

男爵府

點呀? 生左未呀? 仲有無半夜痛呀?
我上個幾星期都好似係咁, 半夜先黎痛, 日頭又無事, 但只從22/5星期日晚開始我無再痛啦, 政府的EDD係23/5, 已經過左, 呢幾日無晒作動反應, 我都好擔心~

首頁

尾頁

跳至