跳至

首頁

尾頁

複式洋房

可唔可以做facilal?

而家約4個月,其實可唔可以做facial呢?
做facial會唔會影响BB架

大宅

Re: 可唔可以做facilal?

susanassc,

梗係可以做 facial 啦... 不過要再提佢唔好用香薰按頸就得架啦... 我有個朋友佢你做美容既, 佢話會幫d客塗去紋膏按摩個肚添...

男爵府

我在SKII做,個姐姐話琦琦都做到臨生啦...

大宅

吾做得香薰, 咁做機(bio機)得吾得呀???因為我覺得凈用手按冇咁見效, 我每次都做機o架......

別墅

以我所知,凡有水楊酸成份都唔可以..
指甲油都唔得, 好似話會影響男仔既生殖器官...
唔好信美容院d姐姐仔...佢地梗係話咩都做得la...
我自己陀bb頭個幾個月都有做...剩係做basic既護理,
keep住唔爛面就算...

別墅

我都係一直都有做,不過都係做最basic嗰D,唔敢做其他,怕影響BB.
[img]ht[url=http://lilypie.com]tp://b1.lilypie.com/EVx6p8/.png[/img][/url]

大宅

所有機做都唔得架,唔好信d姐姐仔呀,因為有電流會影響bb,之前睇bb書講會導致流產架.

大宅

I am so scared because I have done my nail before and did arom massage (only hands, legs and shoulder) for the past weeks and I carry a boy. Is that true we can't do all these?

I am planning to have a facial done too! How can we keep us beautiful while we are pregnant? My face has a lot of "uncommon" pimples, what can I do now?

男爵府

係呀 唔好做機. full下面就無問題.

大肚都要keep住靚靚架嘛.
[/url]

別墅

我都係做到6個月個陣已經要停la...
因為個肚開始大, 打平訓係度.扎住好重...
捱唔到2個鍾... haha

子爵府

我就冇出去做facial啦,因為瞓得唔舒服,不過就自己係屋企full水份mask咁,可能我個個係囡囡,皮膚仲keep到,冇咩粒粒.

但係我想問,係咪唔擦得指甲油?因為我好鍾意擦,手同腳都係. 我個個係囡,會唔會有影響?

首頁

尾頁

跳至