親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

伯爵府

請問康太訂六月有冇PACKAGE呢?個MANI BAR任食是否系在邊間旅行社訂都有得食呢?

禁止訪問

畀面勳章

瑪瑙宮

大廚勳章

daisy17772 發表於 11-5-20 10:22
大倉和銀河不便宜 ah! Where to book at the cheapest rates?

最平應該係酒店網頁 click 佢 Grand Open 咁訂最平 , 如果在網頁直接訂 , 同價錢但無船票和早餐包的 ...

我在另一個討論區見到有人按錯左來訂 , 去到碼頭先知咩都無..... 焗比票錢...

copy from 香港討論區 - 澳門篇 -- 人地無呃佢 , 但就要小心囉

銀河套票與內容不真實...小心!!小心!!

銀河套票內容

每晚價格:港幣1,688元++(平日)及港幣1,988元++(週末)
套票包括:
  • 雙人入住「銀河酒店™」銀河客房壹晚
  • 雙人來回香港至澳門(氹仔客運碼頭)船票
  • 「群芳」餐廳雙人自助早餐
  • 免費享用房間內迷你酒吧
  • 尊享天浪淘園內休閒設備,包括全球最大的空中衝浪池
  • 尊享酒店內健身設備、恆溫泳池及按摩浴池
  • 延遲退房時間至14:00
  • 免費乘坐銀河快綫往來「澳門銀河™」及港澳碼頭/氹仔客運碼頭/澳門國際機場/關閘/蓮花口岸

本人喺銀河酒店網頁http://www.galaxymacau.com/packages/tc/ BOOK咗以上嘅ACKAGE,
點知到出發當日(20/5), 本人去到位於港澳碼頭嘅銀河酒店辦事處取船票時,該辦事處稱我嘅ACKAGE唔包船票,
於是我哋就打去澳門果邊,與該公司理論,該公司堅稱我嘅ACKAGE唔包船票,,,,, 雖然心有不甘,但唔想推遲行程,唯有即刻買船票,過咗去先算.(但係其實已經影響咗我哋嘅行程同心情,仲要用長途電話同澳門果邊理論

去到酒店CHECK IN 時, 佢哋又話我哋嘅ACKAGE都唔包早餐, 然後佢哋仲話網上訂購嗰個PACKAGE有D
細字我哋冇留意到,所以話我哋只係BOOK咗房,其他野就唔包,,,,,OK!!一心以為自己冇留意到D
細字,咁就算嘞冇追究,,, 

點知佢哋仲話要我哋十一點前要退房,原因係聽日係星期六,要多D時間清理房間,,,
我即刻火都嚟,唔可以延遲退房都算嘞,仲要我提早退房。。緊係唔得la,
最後經過理論,達成咗十二點前退房。

本人返到屋企後,詳閱該銀河酒店網頁嘅ACKAGE內容,都發現唔到D細字,所以覺得心有不甘,於是想同大家分享,小心該公司嘅宣傳同推銷手法!!
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

seaheart88 發表於 11-5-26 23:24
最平應該係酒店網頁 click 佢 Grand Open 咁訂最平 , 如果在網頁直接訂 , 同價錢但無船票和早餐包的 ...

...

我都差點訂錯,因為包船票package 要click 一下先見到.不過而家已改善左,一入去就見到.

侯爵府

但我八掛上酒店個網試Book兩晚, 响佢個網:http://www.galaxymacau.com/tc/promotions/hotelspecials/按入去, 結果好似真係有問題喎, 我揀咗日期Confirm後按Details, 以下係酒店打出嚟既內容:

PACKAGE: Galaxy Opening Experience Galaxy King Room
Details HKD 3,288
HKD 3,288

立即预订

客房说明
King Bed - 44sqm - City View - FREE WIFI - Complimentary Pre-Stock Minibar - Coffee Tea Making Facilities - Work Desk - Separate Bath and Shower - 42 inch LCD TV with Cable Channels - Safe - AirCon - Luxurious Bathroom Amenities - Plush Bathrobes
价格说明
Galaxy Opening Experience includes- -Cotai Class Rountrip Ferry Tickets for 2 person -Breakfast for 2 at Festiva -Complimentary consumption from the pre-stocked minibar -Access to Grand Resort Desk - home to the world largest wave pool -Late check-out till 1400
取消訂房政策
Cancellations are not possible without incurring a charge. 未即時取消訂房手續費的金額是100%的住宿费

兒童政策
未滿12歲的兒童能夠免費入住父母的房内,利用現有床位 滿13歲或以上的兒童需收成人價
訂金政策
A non-refundable deposit of 3,781.20 HKD is charged at the 入住登记条款
請您在傍晚15點00分後入住飯店
請於在上午12點00分前退房time of booking.
宠物条款
寵物不允許

Occupancy 2 人
Length of Stay 2
Room total HKD 3,781
价格说明
HKD 3,288 留宿时间 星期一, 七月 11 2011 原因 2 天数

--------------------------------------------------------------------------------

HKD 3,288 留宿时间
所有附加项目
不包括 销售税: HKD 164 不包括 服务费: HKD 329
--------------------------------------------------------------------------------

总价加附加费用: HKD 3,781 所有餐费
不包括 自助早餐: HKD 168 每人/晚

Galaxy Twin Room
Close HKD 3,288
HKD 3,288

立即预订

藍色字部份既「价格说明」有寫包早餐和1400退房:
Galaxy Opening Experience includes- -Cotai Class Rountrip Ferry Tickets for 2 person -Breakfast for 2 at Festiva -Complimentary consumption from the pre-stocked minibar -Access to Grand Resort Desk - home to the world largest wave pool -Late check-out till 1400

但落少少既「入住登记条款」又寫:
請您在傍晚15點00分後入住飯店
請於在上午12點00分前退房

而綠色字部份係價錢旁邊既「感歎號」入面寫既嘢, 又話:
不包括 自助早餐: HKD 168 每人/晚

瑪瑙宮

大廚勳章

SmileFoReVeR 發表於 11-5-27 01:41
但我八掛上酒店個網試Book兩晚, 响佢個網:http://www.galaxymacau.com/tc/promotions/hotelspecials/按入 ...

但在 disscuss.com 個邊 , 有d人話 , 由於好多人查詢酒店訂房出現問題 , 所以現在個 site 應該改善了 , 寫得清楚d ... 無誤導了... 你或者遲d再訂..... 可能真係新開好混亂 ...
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我今個月頭book左Banyan Tree,問左可以用個空中沖浪池,期待中

gemmilam  可以  發表於 11-5-27 14:38

大宅

回覆 chrischeung 的帖子

MINI BAR任食是要訂開幕優惠個隻,這個做到7月尾,康太沒有搞這個PACKAGE,其他旅行社有搞(好貴),這個PACKAGE直接同銀河訂會平D,但我CHECK過7月分星期五/六/日已FULL.

大宅

銀河而家加左價--平日$1688---->$1788 !!

侯爵府

seaheart88 發表於 11-5-27 09:50
但在 disscuss.com 個邊 , 有d人話 , 由於好多人查詢酒店訂房出現問題 , 所以現在個 site 應該改善了 , ...

我依家都唔知點安排好, 原來D套票Book咗就冇得唔去, 一定會扣數喎, 所以我要Plan真D!!

男爵府

好媽媽勳章

睇完各位留言都幾驚嚇~~

我都係買左1688, 不過上星期已拎左船飛, 明日就出發啦, 酒店有無早餐就後日印證, 返黎再報料俾大家.

伯爵府

Shelliemay 發表於 11-5-21 22:10
咁平嘅...

我訂咗 banyan tree... $3099 +15%/night 呀...

請問包唔包早餐?

有無送多一晚下次入住, 限期多久?

你去左未? 得唔得呀?

伯爵府

Shelliemay 發表於 11-5-21 22:10
咁平嘅...

我訂咗 banyan tree... $3099 +15%/night 呀...

唔好意思, 問漏左 :

$3099+15%係平日定週末?

請問包唔包早餐?

有無送多一晚下次入住, 限期多久?

你去左未? 得唔得呀?

伯爵府

畀面勳章

銀河個package仲有weekend房喎,我剛試過,不過想問如果同3歲小朋友去會free早餐buffet嗎

大宅

我經銀河WEBSITE BOOK, 25/6星期六去, 日返, 包2張金光來回船票, 2位早餐, 連稅收$2,2xx
其實以同CLASS酒店比較, 呢個收費也不高.

男爵府

我都訂左BANYAN TREE, 6月6日出發, 3日2夜, 我直接係佢地WEBSITE訂的, WEEKDAY價3日2夜連稅574X, 包2人早餐

伯爵府

pc1301 發表於 11-5-29 17:26
我經銀河WEBSITE BOOK, 25/6星期六去, 日返, 包2張金光來回船票, 2位早餐, 連稅收$2,2xx
其實以同CLASS酒店 ...
$22xx係包稅未架? 我估已包.

昨晚我訂『銀河開幕體驗』套票已加價 - HK$2088+15%tax = HK$2401(週六價錢).

今日又發現以下平多少少 (剛打去問, HK$2308 fri-sat 全包)

http://www.jbc.com.hk/file/hotels/galaxy%20pkg.pdf

我已經格過晒價, 以為直接book會平d, 點知都係買貴左

男爵府

好媽媽勳章

我地返黎啦! 報告一下:

29/5 12:00船, 到酒店check in 1:40, 見到條隊預左粒半鐘, 因為排左3個字先做得4個, 點知有個女仔走黎叫我地入房團體部果處, 坐低慢慢搞; 之前book時已要求左要無煙層+高層, 又講左係慶祝生日(但唔係我正日, 因係我book, 佢要睇id), 佢話無煙層未整好, 高層只有17樓, 可能有少量裝修味, 又問我要唔要陽台, 我仔一聽就話好要7樓.

之後食野, 3點時去試下有無key, 竟然又有! 上房前已有心理准備會好細, 同威記比真係差好遠, 不過有陽台泳池景都好正, 原來7樓係有陽台最高層, 阿仔都簡得唔錯!

即刻換衫去游水, 沙灘d沙ok, 乾淨唔粗, 阿仔又撞到2個同學, 玩得好開心! 夜晚行去官也街, 原來就係對面. 夜晚10點酒店送個拿破崙cake黎, 今朝行過酒店餅店睇下標價188++.

今朝去食早餐, 係自助既, 種類都幾多, 質素就一般, 排設都幾靚幾有心思, 簽單時阿仔果份168+10%半價, 我地2個就套餐包埋, 不過check out時唔駛俾??!! 我問左2次, 佢話無單轉過黎, 所以最後俾左19xx.

總結: 我地2日所見既員工都笑容滿面, 有禮招呼, 實在令人好窩心! 操作應回復正常, 未見之前所講情況; 床好細(約3呎半), 唔好諗住多人屈蛇; 冷氣超勁要拎外套; mini bar任食有8罐汽水啤酒+2支中國茶+3角朱古力+品客薯片;

下次會再去試下另外2間!

wingyee_ma  好詳細, thanks. 我都係慶祝生日,但訂個時唔見有地方比我註明  發表於 11-5-31 00:54
crab  好期待呀.  發表於 11-5-30 21:59

伯爵府

回覆 IRON 的帖子

我小朋友在入住後一星期先生日, 會唔會有蛋糕送? 點通知架?

大宅

回覆 IRON 的帖子

謝謝報料!原來張床咁細! 唔知大倉張床會唔會D大?
想問下去沙灘泳池有無限人數? 如果屈蛇的家人是否無得去游水呢?

首頁
12345...10

尾頁

跳至