網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前見到bk媽咪講crocs,跟住我又上tb睇,無意中見到有隻膠鞋叫"native",
好出名下,我真係大鄉里,睇下睇下,唔對路,點解d價錢相距咁大,唉,原來
又係有A貨,search埋有100頁,點睇,卒之放棄左

依間可能係賣"超A"貨,比較得意係,文中有段野,狂踏crocs
http://item.taobao.com/item.htm?id=10131891893

camper,依隻款,已經比A貨攻陷,唔使200蚊有交易
http://item.taobao.com/item.htm?id=6896794700&frm=

tiger,福建廠,好利害,可以做咁多款,款執超A,佩服
http://item.taobao.com/item.htm?id=4004146155&frm=

asics 1160,依間野,賣B貨,仲夠膽死,影D大圖出黎
http://item.taobao.com/item.htm?id=10414670565

梅媽媽  CAMPER個間似係真野喎!好靚呀,都唔便.  發表於 11-5-20 18:33

男爵府

您應該唔會諗住起淘寶,用淘寶價買到出面賣既正貨卦?

其實如果你唔介意冇牌子,淘寶都有好選擇

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

男爵府

macvn123 發表於 11-5-19 23:33
您應該唔會諗住起淘寶,用淘寶價買到出面賣既正貨卦?

其實如果你唔介意冇牌子,淘寶都有好選擇

有牌子,如果比香港平20%,我都會考慮,問題係好難分真假,
converse已經放棄左,貨源太多

你地覺唔覺好鞋特別難買,睇得上眼,要四五佰蚊,
但係衫褲,反而易搵到筍野

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

我從來都唔會淘超過100蚊既鞋
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

男爵府

回覆 QQilky 的帖子

好幾年無係香港買鞋,就算買,我都係幫襯百貨公司專櫃

前幾星期,係上環永安,睇中左對波鞋,400蚊(原價590)

不過斷碼,得43碼,唔岩著

男爵府

wongarma 發表於 11-5-20 01:08
我從來都唔會淘超過100蚊既鞋

衫褲,我都有咁定

tee shirt >$40

polo t > $70

牛仔褲 > $120

長袖襯衫 > $100

長袖夾克 > $150

tee 最近買左champion,好滿意

牛仔褲 , gap / next / 美單 levis , 都有機買到

長袖襯衫 , 我買過 h&m 水洗牛仔布

sherryyeung  我想要champion 既link呀......  發表於 11-5-20 18:49
tachiya  你">"既意思係買定唔買呀?  發表於 11-5-20 13:47

男爵府

但係鞋,特別難搵,可能係做價成本高

一對有牌子正品波鞋,中檔款,一般到要250蚊

所以A貨廠有機可乘,仿款,賣200蚊,都賺到笑

相反一條正品牛仔褲,只係賣100蚊,再仿,要賣得低價(eg.>60)

布料車工,一定差,易睇得出,做高仿,又賣得唔高價,不如去仿d,

正價過千既牌子

IFC  native我都係香港買左對, 折左都不過$400.  發表於 11-5-20 23:31
梅媽媽  native係香港都唔係買好貴咋喎!我係maxbox個間運動家見過對鞋,唔係好貴.  發表於 11-5-20 18:27

男爵府

個人覺得,BB衫/童裝多筍野,D質量買咁多次都叫做穩定,當然偶然一兩次仍會中招,但機會比大人衫/褲低.

大人衫/褲好易中招.我唔係買牌子野,但試過貪平,淘左批垃圾返黎.

鞋,我暫時買咁多對都滿意,我睇果D價錢係百零二百蚊人仔果D,boot就高D,300蚊到. 我買既都係女裝鞋,唔係波鞋,主要睇款買.

gap我去大陸官網買,佢間中有減價,減完都ok架.

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

camper對鞋幾型

男爵府

梅媽媽 發表於 11-5-20 18:29
camper對鞋幾型

佰幾蚊,肯定係假,d皮差好多,你留意下依隻牌子,
A貨係老翻幾個款,因為用同一個鞋底,啤出黎一齊用,
不過唔排除日後再翻其他,camper睇得下果d款,差唔多
五佰蚊

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章