嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

我喺bb展見到有2個counter sales BB疫苗計劃! 一間係智滙, 另一間係毅力! 邊間好D呢? 我睇過2間D PLAN, 大家價錢差不多! 如果唔喺政府度打, 全部喺私家打就要10針+2口服, 要$6700. 另外如加甲型肝炎針就$350, 這個需要嗎?

請大家比些意見我! 因為如果JOIN就要明天去BB展啦!

THANKS!

子爵府

邊間好D我就吾敢講,我就 join 左智匯,$6638 送一大袋BB野 ,so far 都ok,你可以比較下佢地既醫生診所邊個岩你D,我個個醫生都 ok 同近我~

禁止訪問

別墅

我本來都JOIN 了毅力, 但係佢只係姑娘打.. 直至舊年12月我個女入了仁安, 同E 生講開, 佢話我做咩唔幫襯佢地, 佢地都只係7千幾元, 但一定係醫生打, 同埋有例行體格檢查, 搞到我DUMP 晒心! 我冇問詳細資料呀, 因為已在毅力打緊, 但我覺得你可留意仁安囉~

化骨龍大戰2隻奴隸獸!

複式洋房

我囡在毅力係搵醫生打針, OK喎, 毅力有個倍全面計劃, 肺鏈可以返健康院打, 慳番三千蚊架.

伯爵府

我想問..........乜唔係姑娘打好d 咩.......話晒熟手嘛, 邊有醫生打針架, 醫生打好痛架(個人經驗)........

大宅

我無JOIN PLAN,之前計過在樓下診所都係可能貴幾百度,又唔洗一次過比哂錢,所以就無JOIN,我間診所都係醫生打,都不錯,BB打兩針喊左兩聲就無事了.同埋政府年底有13价,到時又可能可以慳返一針,條數差不多.
如果唔近屋企又要坐車到時重麻煩.

禁止訪問

大宅

其實我覺得健康院可以慳好多, 但只係冇13價果隻肺炎疫苗, 因為而家健康院只係得10價, 保障程度當然冇13價咁高, 但去兒科疹所都係$750一支, 要打四枝, 同埋輪狀病毒冇得口服之外, 不過輪狀病毒係疹所都有, 其實留返d錢, 打其他疫苗好過, 好似腦膜炎, 日本腦炎, 果d都可能有需要!

禁止訪問

別墅

係呀, 有冇咁需要打咁多針 . 我都係返健康院打的basic針 .

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至