婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

食食下飯「叮噹」,奶奶又自己殺上黎!
我冇戴bra突哂點咁又比佢見到!
我即刻黑面比我老公睇,
佢就淨係識對住我做口形「我都唔知架!」
同bb玩左成晚,
完全冇意欲走!
我老公又愚孝唔敢開聲,
我只好硬食!

CACAO123  我大姑9咪又係咁,仲要係我坐月ZZZZZ時嗌醒我(幾次),嘈完一鑊先甩難!  發表於 11-5-31 03:59
siusiu_83vita  唔好話99啦  好多時d親戚 都係電話都無個就沖上去人地個屋企啦~!
最無禮貌就係依d人!  發表於 11-5-29 00:34

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆 pantoime 的帖子

she hv KEY ????

siusiu_83vita  有key無key  佢都來到門口  唔通唔開咩~係唔係!  發表於 11-5-29 00:31

禁止發言

珍珠宮

伯爵府

pantoime 發表於 11-5-25 21:02
食食下飯「叮噹」,奶奶又自己殺上黎!
我冇戴bra突哂點咁又比佢見到!
我即刻黑面比我老公睇,

我都試過喇,個陣我c6唔係度,我岩岩沖完涼,就甘用個著左面衫& under,見到佢坐左係sofa度law!!!!!!!

ndjcyssm  唔係呀嘛,自己屋企都要鎖門!!!  發表於 11-6-30 23:36
alicealice313  我99都係咁, 下次記得鎖門先沖涼  發表於 11-5-26 02:24

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘩!!比我產到佢上天花板!!連老公都產埋!!
我至憎人不請自來,我連門都唔開比佢

游泳寶寶  對住99, 剷係未必有用. 唔開門佢可能等到你地出街.  發表於 11-5-26 13:42

男爵府

d 99真係好冇家教, 有人地key都吾代表可以自出自入, 連基本禮貌都冇, 再有下次真係吾洗俾面架, 一定要同佢講清楚,去人地屋企之前一定要俾電話, 如果不請自來的話, 黎到門口都吾俾入

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢覺得個仔屋企 = 佢屋企....乜返屋企都要問過人架咩?

大宅

U should ask yr C6 to talk with his mom

大宅

真係好吾明... 點解啲99咁鐘意keep個仔屋企key...係咪真係咁吾放得手呢...

珍珠宮

樓主, 你99住得好近架? 樓上樓下? 你同99關係好差?

大宅

點解你 c6 唔出聲?

禁止發言

伯爵府

畀面勳章

有冇發覺好多 99 都要個仔屋企 key...但又唔會要 d 女屋企 key 嘅?
好怪啊...

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

why does she have keys??? never give the keys to someone... like that ..!!!

Change your lock.. and if she comes next time without telling you. let her in but then pack your bag and tell her you have plans to go out..!

Even if you have prepared everything for dinner!

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 clara1975 的帖子

其實啲 99 成日就驚個新抱搶走佢地個"心肝寶貝",又驚個仔要個老婆唔記得個阿媽,所以成日要纏住晒,要成日keep check 住個新抱做緊啲咩、個仔又會唔會比老婆"虐待"....

sallybabe  絕對贊成  發表於 11-5-26 12:25

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

clara1975 發表於 11-5-26 11:55
有冇發覺好多 99 都要個仔屋企 key...但又唔會要 d 女屋企 key 嘅?
好怪啊... ...

仲有就係因為自己個女唔係外人,而媳婦就係外人嘛.... 既然媳婦係外人當然啲99們就信唔過我地呢啲做媳婦架啦,所以咪死都要個仔既屋企key.....

我家 99仲抵死,唔比佢黎要比個合理原因架,要換鎖都要問過佢本人, 仲要一提出換鎖就發晒癲咁,我好難想像一個以前係女強人,係人前人後做到好開通、好漂亮既人原來都係腦閉塞! 有咩又話開心見誠講出黎,之後講完咪又係秋後算帳,跟住再搵個仔去鬧一大餐,(又話唔想個仔難做,我呸!)

家龍mA  咁你有無SO佢..比我彩佢都有味..  發表於 11-5-26 18:10

禁止訪問

大宅

畀面勳章

樓主不如犧牲一下, 下次62都係度果陣除埋件衫啦!

你老公/99一定問你"你無野呀嘛!?"
你就答:
"無所謂啦, 我無著入面果件果陣, 99都照入屋既! 同我無著衫有咩分別? 我仲諗住就咁出街架喇~反正我老公都唔介意"

CACAO123  呵~呵  發表於 11-5-31 04:03

男爵府

我99 70幾啦,我都50,我以為上一代d 99係咁,宜家在BK d 99 應該好後生,應該唔會咁,嘩咁麻煩嫁!我當年c6話俾Key 99,我都唔制,咁自己都唔俾自己mama,公平d,我話屋企係我地兩個人,唔係雞籠,唔可以將條key亂放,冇規冇舉,又問佢係邊本中外大典有記載過要俾條key其他人.要上來,可以的,等我地在家先.

首頁

尾頁

跳至