婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我99從來無要求要我家條KEY, 亦每次上嚟都會先打電話比佢個仔先上嚟, 都算好彩.

家龍mA  我99都係..好彩!!!!!..><  發表於 11-5-26 18:12

侯爵府

畀面勳章

bb無覺好訓最心痛係父母, d 6299淨係識得玩

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

大宅

我99都係咁, 不過, 佢係到咗我屋企樓下先打個電話黎話係樓下, 即刻上來, 咁打電話有咩意思, 你都到咗啦, 我即刻對住我老公黑面. 早之同佢講屋企無人, 等佢白行一趟.

珍珠宮

回覆 FatKM 的帖子

haha~ 我反而担心咁做, 樓主62直頭搬埋黎住tim ah~~

大宅

畀面勳章

回覆 Siuchoi 的帖子

嘻, 62要搬來, 老公應該會SAY NO 掛? 哈哈~~

大宅

以前結婚無耐, 隻6愚孝. 在我面前講. 比條key亞媽咯. 根住就即比. 當時我0咀唔識比反應. 就咁輸左.

之後當然最愛不請自來. 我出左街都要即回家比佢召見. 我有乘機嘈c6, 嘈得多隻6都覺煩.

有次99及姑9唔記得帶key, 上來前又在隔離單位探佢班老鄰居家.
c6就過去隔離單位到. 話因間佢出街剪髮. 我係到. 叫99照過來.
我真係嬲到火都來. 根住我同c6講好頭痛. 家又無頭痛丸. 當時c6無理我, 照出街.

c6出街後我即關晒燈. 扮無人. 過左一陣到. 我聽到99及姑9由隔離單位大叫大行過來. 想拍門時. 聽到佢兩個話 : 下. 無燈既. 無晒人 ? 出晒街咩. 我知佢地好唔順氣. 仲要講左好多句先肯死死氣走.

夜晚食飯前. 老公回來. 我即做埋場戲話. 剛才出左去買頭痛丸. 唉. 好頭痛呀.

我c6愚孝又轉數慢. 唔會想到我會咁做. (我講定我知99及姑9一定搵我c6算脹猛話我不在. 無人開門)

之後好在有機會搬. 我即出聲擺明唔准比key!

複式洋房

我奶奶又係好鍾意自己上來,佢之前都會自己開門嫁,後來當我係屋企既時候,我會反鎖度門,等佢開唔到要按鐘。

別墅

回覆:fannycho 的帖子

回覆 fannycho 的帖子
點解個個奶奶都係咁嘅,我坐月時6299一齊殺到,當時我餵緊人奶,嚇到我好似走鬼咁,因我坐响廳度邊睇電視邊餵!超討厭!

男爵府

2018復活節勳章

回覆:kkttssng 的帖子

回覆 kkttssng 的帖子
係呀,係呀!99係咁㗎!無腦㗎

男爵府

2018復活節勳章

回覆:kkttssng 的帖子

回覆 kkttssng 的帖子
係呀,係呀!99係咁㗎!無腦㗎

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

之前未搬又係99有我家keys, 未生仔前一次都唔會入黎, 重話我地住得遠, 生完仔唔打比你成日自己走入黎持住有keys, 有次重帶埋佢FD 黎, 話拎D野比我C6, 頂... 好彩我地係屋企唧, 如果果日唔係屋企又唔見野, 咁賴邊個好!? .....:;pppp:

伯爵府

haha>>> 樓主, 我上星期六, 奶奶都係"塞驚冇神"上黎, 冇電話... 係門口叮噹~

我當時又係冇戴bra, 冇著褲, 著住件過patpat既長tee>>>>> 真係褲都黎唔切搵~!!

我都照開門俾佢, 亦都冇著返bra & 褲. 我覺得呢度係我屋企, 我有我既生活習慣, 由得佢點講都好, 我係唔會理既~!!

大宅

話說有一次本人同C6情到濃時就系廳道dodo

突然,"咔咔咔"有人用key開鐵閘,我哋就光速甘去鎖左個木門。(十萬個好彩,鐵閘同木門之間放左個鞋櫃,jor左佢少許時間)之後我哋就拿拿淋攪掂佢,著反衫,開門,扮無野。

自此之後,99每次上黎都先打個電話,然後自己用key開門。甘様我已經好滿足,見到有改善。

大宅

好媽媽勳章

Dorisngpp 發表於 11-6-30 22:40
話說有一次本人同C6情到濃時就系廳道dodo

突然,"咔咔咔"有人用key開鐵閘,我哋就光速甘去鎖左個木 ...
差d俾人 到,好驚險. mouth:

民房

回覆:pacy 的帖子

係喎,我99勁到自己攞工人條key去配,唔話我地知,講真如果有需要佢開到聲我坉都會配俾佢,但佢好似唔識尊重人囉

大宅

回覆:奶奶又不問自來

樓主,呢個case我差不多天天發生;最過份係經常講都唔講就抱咗bb走!
我做阿媽有尊嚴架,唔係生仔同湊仔嘅機器。

首頁

尾頁

跳至