自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

公司有個男同事,2年前開始,初初用女人手袋,之後開始化妝,跟住有同事見倒佢入面好似帶bra,又有同事見過佢入女廁,人地讚(其實係笑緊佢)佢靚女,佢會好開心,近排見倒佢fb話自己要做女人,叫人叫佢做小姐,姐姐or妹妹,仲話快將去做變性手術......
如果......如果......佢真係做左變性手術,係咪可以去改埋身份證性別?
咁....係咪可以比佢入女廁?
我.....真係唔係好接受倒同佢一齊去廁所wor~

伯爵府

畀面勳章

曾經喺報紙見過一個相同個案,係大公司做嘅男人變左性,好以專登間左洗手間比佢。

ricohui  系呀..好似系某銀行黎架...  發表於 11-6-4 12:04

子爵府

回覆:公司有男同事話做變性,咁遲d咪同我一齊入女廁?我真係接受!

好驚喎,如果係真,唯有佢去嗰陣忍一忍囉

公爵府

又唔水要一齊入一廁格一齊all, take it easy la

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁佢入女廁~女廁又唔同男廁無一格格~
大家一人一格~唔會比佢望到架wor~

何況~佢心係女人~做姊妹lor~

你又唔係係廁所一齊更衣~

CALVEN  AGREE  發表於 11-6-4 12:07

侯爵府

如果佢真係變左性,我會接受!況且佢一向女性化,其實同那些男同志無分別,就當佢姐妹看!

男爵府

佢變得性,即係真係鍾意做女人,你又唔洗同佢玉帛相見嘅,有乜需要介意?

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

放心啦....之前睇過個節目 (( j2 台 果d ))訪問個變性人...
如果要真係做得變性人手術...前前後後又心理評估再加埋分階段既手術都要成十幾年嫁 ........(( 如果係合法做的話 ))...去 thailand 做果 d 就另計啦.......

不過............想問.............點解佢未做手術之前都入到女廁既 ? 冇人complain 佢咩 ???
應當一無掛慮,只要凡事藉着禱告、祈求和感謝,將你們所要的告訴上帝。
上帝所賜那超越人所能了解的平安(註),必在基督耶穌裏,保守你們的心懷意念。

大宅

佢都夠膽公開變牲, 咁有勇氣, 我會支持lor!
又唔係肉帛相見, 最多就係洗手盤鏡前先見到佢, 我會大大方方同佢八下是非添呀

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢真系做咗呢個手術...都會接受佢既...如果你怕咪唔好同佢同時間入厠所囉
重新起步,為未來努力

珊瑚宮

環保接龍勳章

覺得佢地慘.....但又接受唔到
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

可能就係睇住佢入黎做時,仲係男人,睇住佢變,就算依家,佢平時打扮,做野,對所有同事,上c,都係以男人既身份去對人,只係大家暗地裡知!
如果佢真係好女性咁,同你傾埋d女性話題,or一齊88掛掛咁,返而易接受,但佢因為冇表明過自己既取向,陰陰濕濕咁,先令人更唔舒服!

6299daside  陰陰濕濕同柔柔好唔同!  發表於 11-6-4 12:10

伯爵府

畀面勳章

回:ricohui 系呀..好似系某銀行黎架

我印象難忘!

alphabetagamma  我都記得, 佢之前仲係有老婆架.  發表於 11-6-4 12:20

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果淨係去廁所問題的話, 都唔係乜問題啫 .....

一人一格, 有乜好怕 ???

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

系香港想變性都要做心理評估(最小都要三幾年)
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

伯爵府

畀面勳章

hallonatalie 發表於 11-6-4 12:12
如果淨係去廁所問題的話, 都唔係乜問題啫 .....

一人一格, 有乜好怕 ???
係呀女厠一人一格,同男厠好唔同,不過唔自然實會有,如果我老細變性,我實一腳伸佢出厠所。

首頁

尾頁

跳至