自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於又放完假了,呢幾日好辛苦!C6好鍾意出街,對所有事物都好奇,但我係宅女,鍾意留在屋企hea, 每個禮拜六之前C6就要問我呢個weekend有乜節目,要我plan(因為佢黎左HK唔係好耐,唔識地方,所有地方對佢都好有新鮮感),我真係好大壓力,點都要唧D野出黎應酬佢,如果我話無,佢就話佢會一個人出街(我想佢在家陪我),又話一個人去睇戲,我覺得佢威脅緊我,即係話我唔講有咩地方去,佢就會留我一個在家。我宜家大肚,天氣又熱,出去真係好辛苦,就算行商場我都好快會累,佢好唔體諒我,有時我好憎佢呢樣野!

我覺得同佢愈來愈有距離,以前在美國時,佢一樣係會計劃晒一個禮拜既行程,我無所謂,跟佢上車就得,宜家要我諗,老實講,香港有幾多地方去呀?我又唔鍾意睇戲(唔鍾意坐定定兩粒鐘),佢又超鍾意,我鍾意唱K, 佢又唔識唱中文。終於前兩日同佢嘈左一餐,就係lunch時佢在家係甘問我想食乜,我叫佢諗,佢又叫番我,我都話無所謂架啦,之後又要問食完去邊,我真係好火囉!我寧願佢返工時,我一個人在家食無定時,自由自在!

為左放假去邊有咩計劃,我地已經吵左無數次,我都累了,之前佢仲成日叫我去旅行,唔去遠都去近,例如大陸,唔會諗下我大肚會累又要坐飛機,直到我嚇佢係咪想我在大陸中途生個BB等佢做大陸人先唔再講。佢好似有無窮的精力,我細佢十幾年對住佢都好辛苦,宜家希望生個BB出黎,等BB陪佢去D地方,唔好再煩我!!!(呻完舒服晒)

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

環保接龍勳章

woo..好一個身在福中不知福既女人~

seth  AGREE  發表於 11-6-8 12:33
titankaine  HAHAHAHAHAHA  發表於 11-6-7 17:37

男爵府

環保接龍勳章

回覆 為食熊 的帖子

其實你都系因為有左bb先甘懶姐...
我不知幾恨可以同c6周圍去~
第時bb出左世大個小小你就想帶佢呢度去果度去...
你鍾意宅咪襯你c6返工宅飽佢囉...
放假出下街,去下旅行都唔知有幾多人恨都恨唔到ar...
遲下你就唔會甘諗ge喇~~周圍見識下,好過做井底之蛙!!

BBMMAMA  agree  發表於 11-6-7 21:05
wcpcelia  AGREE ah  發表於 11-6-7 17:21

伯爵府

我都覺得樓主好.....哂

子爵府

咁熱天時一般人出街都辛苦啦!你仲大緊肚, 辛苦多二錢重, 你c6真係唔識體諒你!

禁止訪問

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

真係好大分歧

你地有無私家車? 無就一係買一架等佢可以同妳去遊車河啦!

象牙宮

2024年龍年勳章

又來?!

cicicat  UM,樓主就如酷熱天氣警告 ~~~~ 野火  發表於 11-6-7 17:46

珍珠宮

環保接龍勳章

第時個老公搵另一個人去陪佢,你就慘!

karee  it's possible~  發表於 11-6-8 01:43
梅媽媽  哈哈哈,  發表於 11-6-7 22:22
sasa@uk  LIKE !  發表於 11-6-7 17:50

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

好媽媽勳章

快啲生完然後將個bb同埋佢一齊踢返美國,你先會有好日子過!
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

好媽媽勳章

快啲生完然後將個bb同埋佢一齊踢返美國,你先會有好日子過!
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你依家大住個肚..咪用個肚黎嗲下老公囉...
唔通你話個肚好硬..唔係好舒服..佢都重會叫你出街?
真係出左街...行一陣...
同佢講腳痛..好似有d水腫...
咪坐底食個tea囉....

為食熊  好提議!下次試下!  發表於 11-6-7 20:43

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:C6一放假就俾好大壓力我

你地有咩共同興趣架?

---生命無價,請支持領養---

禁止訪問

回覆:為食熊 的帖子

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第時個仔/女開始大,你想唔出街都唔得啦,小朋友係無可能忍受到困係屋企,大人係會為小朋友而改變o架!早啲適應啦!

伯爵府

乜天氣熱唔想出街係好唔正常架咩? 咁我都好唔正常喎。

睇左呢個TOPIC先知原來喜歡留在家個老公就會出去搵女人, 又會有好多女人覺得係個女人唔陪個老公去街, 係個女人唔啱,係個女人造成的。 我真係大開眼界。

我反而覺得夏天陀仔真係好辛苦,點解老公唔可以留係家中陪下個老婆休息下呢? 睇戲唔一定要去戲院,租DVD回家一齊睇都可以掛。

兩公婆的相處係相向架喎, 點解一定要老婆去就老公? 老公唔可以就老婆架咩? 仲要老婆大緊肚喎? 難度大家唔覺得咁熱要個大肚婆出去周圍滕真係好辛苦架咩? 行商場都還好,如去戶外真係攞命架。

sallyhuang  agree  發表於 11-6-8 10:16
為食熊  多謝你明白我...  發表於 11-6-7 20:44

首頁

尾頁

跳至