親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Urgent: 新加坡問題

因為臨時決定去新加坡旅行, 時間緊迫, 有一大堆問題想問, 麻煩去過既媽媽幫忙解答下, thanks。

1. 應該係邊度換新加坡紙? hk? 新加坡機場?
2. 買野用visa, 會唔會收好多charge?
3. 係universal studio, 有邊d show/機動遊戲係啱3.5-4.5yr既小朋友, 邊d唔啱小朋友, 等我唔洗浪費d時間去排隊, 因為冇時間慢慢係佢個site度搵。
請列出 show/機動遊戲個名, 果樣大概係玩d乜?

4. 係universal studio度, 有冇類似bb手推車借or租? 幾錢?
5. 係wild wild wet, 比唔比用相機影相?
6. 係wild wild wet, locker幾錢租?
7. 係wild wild wet, locker位置近唔近玩水既地方?
8. 係wild wild wet, 用個大水泡玩滑梯個項目, 3.5-4.5yr既小朋友可唔可以玩?
9. 玩wild wild wet, 除左, 帶泳衣, 毛巾, 太陽油, 仲要帶咩去? 要唔要自己帶小朋友水泡?
10. 係wild wild wet, 可唔可以帶水鎗? 有冇得租?
11. 新加坡多唔多蚊, 因為2個小朋友超野蚊, 每次咬到都腫起水pop?
12. 新加坡有咩牌子野出名or 扺買?
13. 酒店有冇提供電熱水壼滾水?
14. 酒店睇電視要唔要收費? 有冇cartoon台?
15. 酒店有冇提供大浴巾, 拖鞋, 牙刷, 牙膏, 沖涼液, 洗頭水?
16. 酒店有冇提供床欄?

大宅

回覆:mikihouse 的帖子

你跟團嗎?

mikihouse  yes... 你去過嗎? 麻煩解答吓。  發表於 11-6-8 09:34

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆:Urgent: 新加坡問題

咁你住乜酒店呀?

mikihouse  我都唔知, 只知係4星, 跟團, 乜都答唔到我。你去過嗎? 麻煩解答吓。  發表於 11-6-8 09:36

大宅

有冇人可以答吓我呀, thanks.

侯爵府

回覆 mikihouse 的帖子
1. 應該係邊度換新加坡紙? hk? 新加坡機場?
2. 買野用visa, 會唔會收好多charge?
3. 係universal studio, 有邊d show/機動遊戲係啱3.5-4.5yr既小朋友, 邊d唔啱小朋友, 等我唔洗浪費d時間去排隊, 因為冇時間慢慢係佢個site度搵。
請列出 show/機動遊戲個名, 果樣大概係玩d乜?

11. 新加坡多唔多蚊, 因為2個小朋友超野蚊, 每次咬到都腫起水pop?
12. 新加坡有咩牌子野出名or 扺買?
14. 酒店睇電視要唔要收費? 有冇cartoon台?
15. 酒店有冇提供大浴巾, 拖鞋, 牙刷, 牙膏, 沖涼液, 洗頭水?
16. 酒店有冇提供床欄?
我下星期去singapore, 我有以下的準備:

1. 係hk 百年換 $$
http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/

2. http://hk.ttrate.com/zh_hk/index.php?b=0&c=SGD&s=1&t=2
visa一般都唔收charge, 反而係個rate到反映出來..

3. uss http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3931882&extra=page%3D3

12. http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3950708&extra=page%3D1&page=5

無計畫去wild wild cat, 所以唔知..

13-16, 睇你物酒店, 我住的酒店係5 *, 有齊一般家具及用品, 但我都自備牙膏, 牙刷, (因環保理由, 有d酒店係唔提供的)

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

5. 係wild wild wet, 比唔比用相機影相?
佢話就話吾比,但我見都有人影.
6. 係wild wild wet, locker幾錢租?
有吾同size 的locker,最細size果隻好似SGD2,最大size果隻SGD5(要用SGD1硬幣的)
7. 係wild wild wet, locker位置近唔近玩水既地方?
近,
8. 係wild wild wet, 用個大水泡玩滑梯個項目, 3.5-4.5yr既小朋友可唔可以玩?
係睇高度的,好似要110以上先可玩大水泡玩滑梯(6個人一齊坐)我仔6yr夠高玩.
9. 玩wild wild wet, 除左, 帶泳衣, 毛巾, 太陽油, 仲要帶咩去? 要唔要自己帶小朋友水泡?
帶拖鞋-地面很熱.最好自己帶小朋友水泡(果度有水泡供應,但個圈很粗)
10. 係wild wild wet, 可唔可以帶水鎗? 有冇得租?
可以帶水鎗,冇得租.
無蚊,我都係超野蚊,都無比蚊咬.
多數酒店都會有.
普通電視台係吾洗收費,但吾係間間酒店有cartoon台,我上次住IBIS有"Cartoon Network"台.
15. 酒店有冇提供沖涼液, 洗頭水, 拖鞋, 牙刷, 牙膏, 沖涼液, 洗頭水?
拖鞋, 牙刷, 牙膏--吾一定有
沖涼液, 洗頭水,沖涼液, 洗頭水--一定有

大宅

thanks 焯媽媽 and lalacat.

好詳盡呀....咁我要自己帶水泡比2個小朋友會好d...

另外, 我做左份university studio 遊樂項目及表演 既 summary.

如果, 有人想要, 我可以send email比你。

焯媽媽  我自己都plan左 uss 個route, 我會順時針行個uss的..  發表於 11-6-8 22:37

男爵府

2018復活節勳章

mikihouse,
Can you send me universal studio's summary at [email protected]? I'm planning for a trip in Aug. Thanks.
mikihouse 發表於 11-6-8 16:48
另外, 我做左份university studio 遊樂項目及表演 既 summary.

如果, 有人想要, 我可以send email比你。

mikihouse  sent. pls check.  發表於 11-6-8 19:05

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

我想要呀, "份university studio 遊樂項目及表演 既 summary" 可唔可以sent 比我呀, [email protected] , many thanks

mikihouse  sent. pls check  發表於 11-6-9 17:32

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

我想要呀, "份university studio 遊樂項目及表演 既 summary" 可唔可以sent 比我呀, [email protected] , many thanks

mikihouse  sent. pls check.  發表於 11-6-9 17:34

子爵府

畀面勳章

9. WWW 自己帶水泡, 好似要比錢, 小朋友有救生衣著

mikihouse  你意思係唔係自己帶水泡要收錢?  發表於 11-6-9 17:41
lalacat  我上次無帶,見門口就有好多泳衣&水泡賣。  發表於 11-6-9 13:00
lalacat  吾係好明?佢點知你自己帶水泡呢?佢點去收錢呢?  發表於 11-6-9 12:59

男爵府

好媽媽勳章

mikihouse,

Pls check pm.

Thanks!
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

大宅

I want too, thanks. [email protected]

大宅

I want too, thanks. [email protected]

大宅

大宅

mikihouse, 我都想要份US 資料, 煩請 send 俾我 ([email protected]) Tks!

男爵府

好媽媽勳章

mikihouse,
Could you please send me the universal studio's summary at [email protected]? I'm planning for a trip in mid-July. Thanks.

侯爵府

夏天玩到顛

我想要一份呀,煩請send [email protected]

子爵府

我會7月頭去, 暫時只plan去uss同動物園, 請問wild wild wet有咩玩?

大宅

回覆 EppieL 的帖子

係uss內的餐廳買兒童餐有個膠盒送,我覺得幾靚的。
wild wild wet 吾算大,但都好好玩。有好多滑梯sir(大過zoo果個).有條河比人坐住玩漂流(多數小朋友坐水泡,大人推水泡)。仲有2條好高的滑梯(要行上樓梯的-1條係比單人sir,另一條係比6個人一齊坐大水泡sir)。有救生衣,大人同小朋友都可穿(吾洗錢)。

mikihouse  thanks. 又知多d啦.  發表於 11-6-9 17:53

首頁
12345...7

尾頁

跳至