論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

完2年約真係咁吃香?定或是香港真係無有質素嘅工人?希望請到佢嘅僱主唔好被佢外表呃到。替嗰位3歲小僱主膽心,因工人話新僱主2公婆都好夜返。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你可POST工人少少資料上嚟,等佢個新僱主可以留意一下....

別墅

完約HK工人又真係超吃香!
我0岩0岩先領教過!
琴日去請工人,
個AGENT 一問0個咋完約工人, 阿MUM STAY IN 做唔做
0個度十幾個人都唔肯做
我地已經OFFER 有套房, 唔洗照顧老人同BB都唔做
簡工程度去到咁, 可想而知大把工等住佢地做!
唔洗休!!

別墅

基本上佢地係要求
- 僱主返工+夜返, 冇王管
- 唔洗照顧老人同BB
- 星期日一定要放假
- 照顧既細路唔好太細, 因為同佢玩辛苦

即係唔洗點做有得蛇王又有錢收!!!

男爵府

回覆:BBrubyBB 的帖子

叫佢地返鄉下耕田啦:;pppp:

男爵府

My resign maid, she break contract 2 times la.

Just go out one day, already find the job la.

What you can say jei

大宅

2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第二回 BK Milk勳章

佢話你知佢畀人請咗, 同埋係咩人請呀? 佢同你咁frd 抑或係向你示威呀?

男爵府

My resign maid was answer the phone in front of me.

And said the agent called her and said the employer already signed.

So i said "Congrulation". What can i say lei!!

Break contract x 2 times, and resign.

Just one day can find a new job!!

大宅

佢話一日in 左4個僱主,有個打俾我問佢performance 只係佢second choice,佢話好想做非洲僱主,因只照顧一個3歲細路,2公婆夜返,仲要間屋細得2間房喎。我就覺得佢有d心理因素,因為佢話個女僱主(中國人) 仲矮過佢,同埋個樣唔似僱主,無僱主款 :;pppp:

大宅

回覆 lct226 的帖子

佢今朝多謝我肯做佢referencee,其實我真係照直講佢既好壞,個位僱主都覺得無問題要請,可惜丫,佢只係呢位公主既second choice。

大宅

講真如果真係好,我肯定加錢都要留佢啦,點解d人唔會諗下佢有無問題?定或是佢在人地面前講大話數我不是? 仲要呢對非洲夫婦係無打過黎俾我就請左佢,因為工人話在lift 入面見到個3歲細路就同佢玩,到呢對僱主一入去見佢原來係搵工2眼就發晒光咁要請佢 :;pppp: 可惜佢唔知呢個工人係好醒目同勁識扮野既人。

首頁

尾頁

跳至