想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1) 請問大家除左驗FSH, 有沒有驗AMH ??

2) 卵巢退化, 卵子質素差, 食什麼有幫助?? 花粉/冬虫夏草??

3) 有冇JM食過DHEA??

男爵府

其實卵巢退化有什麼徵狀呢 ?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

禁止訪問

男爵府

回覆:LittleMss 的帖子

好多謝你的解答,我醫生叫我驗AMH...

大宅

回覆 maaron727 的帖子

我驗過~ 但係我覺得知道退化好似冇乜用, 反正都係照谷卵, 之後睇下咁啱質素好唔好ONLY~

男爵府

回覆 KylieWons 的帖子

咁你結果係點?? 我都好擔心, 怕谷都冇...

禁止訪問

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

只想講, 唔好灰心失望, 盡力而為, 加油呀!
我N年前驗FSH時都發現卵巢早衰...唔放棄, 依家有兩個小王子喇...

mapp2009  你好勁呀!!!祝兩位小王子生生性性, 快高長大!!!  發表於 11-6-14 10:10

大宅

LittleMss 發表於 11-6-14 08:06
傻豬, 無得怕唔怕, 醫生都要等你打咗藥先知你反應同埋有冇卵泡, 驗FSH同AMH只係俾一個概念醫生你基本可以 ...

LittleMss, 想請教下,有咩方法可以令卵子質素好d,例如飲食方面.
thx

大宅

回覆 maaron727 的帖子

其實真係驚都冇用~! 知道自己有問題, 可以知道下一步點做~~ 我有兩次化學性懷孕, 之前都有CHECK 過卵子, 醫生話唔夠大, 點知又中左, 所以冇幾日就冇左, 我食排卵藥開頭都冇乜反應, 食1 粒藥冇卵,2 粒, 第一個月太細, 我都諗住死梗, 又退化, 反應又唔良好, 之後O個幾個月都有2 粒, 第5 個月有粒卵好靚, 呢個月就中左, 而家7 WEEK

我覺得要信醫生, 自己擔心都冇用, 擔心仲影響心理,同埋荷爾蒙, 基能差唔代表冇~ 所以跟醫生指示, 我地都諗好晒如果35 歲都冇, 領養小朋友. 好似咁諗定, 會冇咁迫自己一定要生仔或者點~

男爵府

多謝你的鼓勵, 我會努力的...
有時會怪自己同老公太遲計劃生育, 自己又吾年年檢查,
有問題都吾知, 除左睇西醫, 我都仲有睇中醫針灸...
已經盡量放鬆心情, 連工作都放開左...

別墅

唔駛擔心咁多!我fsh 超高,我都可以試ivf, 開treatment! 你要對醫生有信心!加油!

禁止訪問

大宅

回覆 LittleMss 的帖子

Thx LittleMSS, 我仲想問,蜂皇漿唔食架,是否去買現成膠囊裝的都可以呢?

LittleMss  YES, 食膠囊OK架!  發表於 11-6-15 20:54

大宅

高齡產婦
你有無食d supplements or睇中醫針灸幫你成功有BB架?
有所求,無所得。 無所求,有所得!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至