跳至

首頁

尾頁

大宅

有無搞x錯! 呢間咩幼兒園黎架! 1個月內, 我對囡, 大孖比人咬到勁傷無老師通知, 係我自己放工返企發現, 返去問佢地先話, 唔記得通知我!

間二日就輪到細孖比人打到條腳骨瘀晒, 又係無人通知我, 要我出面丙先有人知!

事間差兩日先夠一個月, 細妹今日比人打到隻眼變熊貓! 無野呀佢地! 又係無人知, 仲要想推卻責任, 自己做老師都向幼兒學生面前講大話, 本來話唔知, 跟住又話聽到細孖同人有爭執! 咁都夠衰! 最衰既係!!!!! 佢聽到都唔處理同教導d幼兒學生! 咁我比對囡黎返學做咩呀! 我不如放佢地去做街童學搶人野同打交等, 學點先係叫做弱肉強食好唔好!!!笨!不知所謂!

bigbighei  邊間呀????????  發表於 11-7-13 17:06
Allyly  間學校好有問題!  發表於 11-6-20 16:24

男爵府

回覆 gozzila 的帖子

邊間幼兒園的老師咁唔掂呀?

子爵府

有冇搞錯啊...一而再再而三噃?!!!

複式洋房

Hi,
You shd walk in the school with yr husband and talk to the principle seriously. The teacher tries to hide something, I guess.

Support you!

大宅

個間係xx局x樂幼兒暨幼稚園, anyway, 我星期三個日特登請假去問責, 我要求佢地好好解釋比我聽發生乜事, 我同個主任講, 呢單野, 實在令我抓狂!! 我要佢地最終, 比相我個女指出兇手, 跟住要求佢地即時教返個小朋友, 要佢明白發生乜事同向我個女道歉, 因為向呢單不幸事件上, 都係一個好機會教導我對囡點保護自己同處理問題。另一方面, 我強烈要求佢地要向有關老師提出指責! 若我發現再有問題出現, 我會將一切事情去信教育局!

可能你地會覺得我點解唔搵校長, 因為個主任真係好鍚我對囡, 我唔想佢難做, 純私人感情, 呢個主任, 年紀輕輕, 但係對小朋友真係好好, 好細心, 又有愛心, 黃主任同朱老師, 呢兩個老師名, 常掛在我對囡口上, 而且, 佢地向企模仿既人物都係呢兩住, 小朋友係好純真既, 我好相信佢地兩位老師。

不過, 我都係即時同個主任提出退學, 讀埋下個月閃!

真係令我失望到呢~~本來佢地都真係做得唔錯架, 自從4月到開始, 都唔知佢地搞乜, 同對囡傾計, 時時都聽到佢地講有新老師, d 小朋友越收又越雜, 家下仲變左做「國際學校」, 我全不介意, 同唔同國藉既小朋友一齊玩, 有其好處, 我又唔會覺得有問題, 但若果, 佢地除左做左「國際學校」後, 佢地師資方面出左問題, 咁…..我就接受唔到羅~~小朋友, 尤其4歲前既幼兒, 我好諒解佢地小小事都會隨時動武, 尤其家下多係獨生添, 好多時, 佢地向企點乖巧都好, 好多時返到學校就會出手, 因為到左學校佢巳無得再被獨立關注、疼愛, 而且所有想玩想用既都要同人分享, 真係未能一時適應到, 所以, 幼師, 我個人認為, 係必需要注意幼兒安全外, 亦有責任指正及教導佢地, 佢地本身係唔會明, 咁細個只係一張白紙。

希望, 九月入新幼稚園會好d啦~

大宅

請問係咪黃嘉慧主任?

大宅

唔係! 我念你估錯左學校。同埋唔好意思! 原來我打錯左個字, 係王主任先岩。

大宅

好媽媽勳章

心痛死...當教d女點樣保護自己...有咩事都要同媽咪講...

禁止訪問

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

間KG喺邊區?

首頁

尾頁

跳至