論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我見到bun bun張床褥下面收咗一小包鹽 (用紙巾包住), 而床褥上也有小量鹽, 有冇人知道點解? 我冇直接問佢, 因為唔想俾佢知道我睇過佢張床.

複式洋房

回覆:bun bun怪行為

我個印印收埋一包黃色嘅泥同石仔,我初頭仲以爲係毒品但到最後我都冇問佢

男爵府

回覆 phoebe309 的帖子

有冇人知呀!

男爵府

你可以話佢放假,你打掃時掃左出黎架啫,吾洗問佢點解,叫佢吾準再放無謂野係房,衛生問題!

子爵府

回覆 baby33 的帖子

係咪真係鹽嚟架?最驚係毒品,真係要問清楚.
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

別墅

如果基督徒, 鹽係有淨化作用架.
不過我始終都接受唔到, 隨處放食得嘅嘢, 尤其張床.

男爵府

babykiss 發表於 11-6-17 10:45
如果基督徒, 鹽係有淨化作用架.
really???

水晶宮

聖經中,主耶穌講左一個比喻,話失了味的鹽係無用,
用來比喻果D無德行既人.
無講話用鹽來做潔淨噃.
我都係基督徒,聽左廿幾年道理,
牧師從來無教放鹽係床度噃.
樓主,
你肯定係鹽?
會唔會係第D野?

babykiss  好似真係話用鹽驅鬼架喎.... 唔通記錯 ???  發表於 11-6-22 09:43
babykiss  我唔係話鹽放喺床度有潔淨作用, 只係我以前返舊敎會聽道時, 好似真係用鹽  發表於 11-6-22 09:42

大宅

我問過我賓賓,佢話有d菲律賓人覺得附近有就會用鹽,你個賓會唔會覺得你嗰度唔乾淨or覺得自己唔乾淨所以要用鹽呢?

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:bun bun怪行為

如果真係鹽,會吾會系包起帶出去用ah?
不果可能系毒品?碎冰毒同鹽有d似ga。

複式洋房

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

可能唔係鹽, 因床褥上都有, 你唔好打草驚蛇, 攞D去labortory驗吓先. Be sure what's that, if really 毒品, 先報警. If salt, ask her why, said cannot put in bed, cos dirty惹蟻甴曱. If she said your house have ghost, need to fire. Cos 黐線婆來嘅.

子爵府

回覆 baby33 的帖子

i ask my maid
she says she never hear about that &
she says it is not hygenic!

首頁

尾頁

跳至