自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

會呀, 自己買少左好多野
不過可能要揍兩件
其實自己都無咩癮shopping

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

rainlamrainlam 發表於 11-6-16 01:05
???????

我本身生活都冇咩質素可言...係條上網cable快少少....

為左個b少左自己savings係一定

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

回覆 召藥師 的帖子

totally agreed!

侯爵府

畀面勳章

回覆:大家會否為左個b而降低自己生活質素??

會嘅!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

會呀, 絕對願意
仲連我睡眠質數都下降o左添啦

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

冇特登降低, 不過真係洗少咗, 對自己用嘅用品冇咁高要求
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

一定會

侯爵府

已經降低左啦!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

實會...但都開心的

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

對自己少少降低
對家人就提升左

子爵府

醒目開學勳章

自己物質上生活質素會低咗D, 但開心指數就高咗! 返到屋企有個可愛人仔走過來笑笑囗叫 '媽媽' '媽媽' , 嘩! 幾冧呀!

rainlamrainlam  @0@諗到都開心呀~~  發表於 11-6-16 18:38

男爵府

會呀! 不過我願意 .......

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

會呀!

男爵府

畀面勳章

回覆 LuLuKiuKiu 的帖子

我都係甘話~~有個可愛人仔走過來笑笑囗叫 '媽媽' ,依d 快樂唔係物質可以俾到ge!

男爵府

畀面勳章

蘇樂B 發表於 11-6-16 13:25
會呀, 絕對願意
仲連我睡眠質數都下降o左添啦
最大影响我既就係睡眠質數都下降咗

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

一黎嫁左, 唔洗花枝招展 打扮下 ,
二黎生左 , 時間又俾小朋友佔滿左 .
所以物質要求相對無甘高 .

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hinwaimama 發表於 11-6-16 01:11
萬事以佢行先,明明自己諗住買衫,最後買得最多都係比仔仔~
我都係咁架!明明想買自己野,
但最後都係買俾阿仔

阿仔樣樣都好,
自己就求求其其

rainlamrainlam  AGREE~~~~~~~~~~~~~  發表於 11-6-16 18:39
執仔之手 與仔偕老

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

hinwaimama 發表於 11-6-16 01:11
萬事以佢行先,明明自己諗住買衫,最後買得最多都係比仔仔~

而架多數買野俾仔仔

不過會多D一家人去玩,等佢見多D野

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

有為了孩降低了生活質.

但是慢慢地 ~ 為了家人的健康, 逐漸多買了較為優質的食品.

究竟是降低了, 還是提升了

別墅

會 ~ 心甘命抵 !

首頁

尾頁

跳至