嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

陪月勳章

大宅

頭果個月..基本上都真係餵奶同換片
我對b係滿月之後...開始夜晚會扭計...勁喊...又要抱...又要唱歌仔

大宅

基本上只有餵奶同換片, 最怕就係一個喊另一個又跟住喊

禁止訪問

陪月勳章

大宅

要做既嘢就係... 你要TUNE返睡眠時間, 你將會無得瞓 !
[url=http://www.TickerFactory.com/]

別墅

回覆 mleung0729 的帖子

絶對認同...係...無得訓~~

別墅

你好啊!首先恭喜你,我看了八月媽媽會之後知道你對twins早左出來,我現在又是作早產,29週,宮頸變短,現在留院訓床中。我好擔心啊,你babies最後幾週出世?開頭有危險嗎?幾多磅?我阿b現在得1.1 Kg咋,超擔心~

禁止訪問

陪月勳章

禁止訪問

陪月勳章

禁止訪問

陪月勳章

別墅

聽你咁講好似好輕鬆咁。好似放寬心了少許。你對twins總共要住幾耐醫院?其實我想直接打俾你問下意見?你介唔介意啊?

大宅

回覆:blacknancy 的帖子

請問你係順產還是開刀?

大宅

其實 泵奶出黎同埋身餵都係要預左無得訓既...
我果時...早上埋身餵一個...另一個陪月幫我餵...夜晚就老公同我一人半晚
因為初時bb細粒...食奶又食得慢...成個鐘都食唔晒30ml...餵完一個..掃埋風...第2個已然夠鐘要食...到第2個搞掂...你只可以休息半左鐘就要餵返第1個啦...真係完全無得訓架
泵奶出黎既好處係有人可以幫下手餵...不過我果時選擇左夜晚餵奶粉...因為食奶粉可以頂到3個鐘先食一次奶...人奶係2個鐘就要餵一次

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

blacknancy 發表於 11-6-17 09:57
twins就快出院,請問TWINS夜晚要做D咩野.
係唔係都要餵奶同埋換片?
blacknancy,
恭喜晒!
我係7月mama,你預產期不是早我幾天嗎??
我e+ 就快 wk35,很緊張呀!!
你記得要休息多一點,湊孖 b 很辛苦!! 加油!!

禁止訪問

陪月勳章

禁止訪問

引用:Quote:pao_yen+發表於+11-6-20+20:52+聽你

大宅

回覆:twins就快出院,請問TWINS夜晚要做D咩野.

我對b,8個幾月大,早出世(33wks),so far 都好健康呀,我全pump 人奶,bbs到依家都係食人奶,初初都係pump 出來帶奶去醫院,佢地返左屋企之後,pump 出來可以俾老公,亞媽餵,有時夜奶想快少少有得瞓就餵奶粉,因為個時得10度,好辛苦,坐熱支奶要等,食奶粉快d, 一個人要餵晒兩個仲要唔好俾佢地嘈醒老公,所以overnight 個轉食奶粉,一唔想食就俾佢瞓。其他時間食人奶。可能我咁樣,個女好快戒咗夜奶!

複式洋房

回覆 blacknancy 的帖子

我就來27週, 想問吓0甘早穿水有無什麼異樣? 之前身體有無咩特別感覺? 是否常有宮缩?

複式洋房

回覆:twins就快出院,請問TWINS夜晚要做D咩野.

Blacknancy, 有三個人夜晚照顧都夠,不過就真係預左無得瞓。我初初兩個仔算足月出世,第四日出院,全奶粉,但食奶都超勁慢,一個鐘先食40ml.真係日日夜夜都換片餵奶。

禁止訪問

陪月勳章

首頁

尾頁

跳至