論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

話說琴晚見到屋企有幾個好靚好靚嘅牛油 果 (比supermarket d 大同色水靚好多,咁我問工人係邊到買,佢話唔係買,係佢ah嫂岩岩係菲律賓放假返黎,佢托佢ah嫂係佢鄉下d果農朋友帶嘅。佢話知bb鐘意食但係supermarket d 唔靚,所以托佢帶d返黎囉。
聽到lee到我都已經好感動,跟住我話甘禮拜日記得幫我同佢ah嫂say thankyou。佢話oh,下次我入梅窩先同佢講la,佢都唔係放星期日。

姐係:上個禮拜日佢放假時特登入梅窩同佢ah嫂攞牛油果。

自問我都未必會為幾個牛油果gam大費周章。

男爵府

恭喜恭喜...有個有心0既姐姐...真係好似中0左6合彩一樣~~~~

伯爵府

大宅

請到個好工人, 真係你既福氣.

以上純粹個人意見, 如有得罪, 多多包涵!

男爵府

真有心.

大宅

回覆 gemiling 的帖子

恭喜晒~
你個bb幾大呀,就咁"不"俾佢食?好有益ga?

珍珠宮

戥你開心呀.

別墅

恭喜晒你 ! 比中六合彩更幸運 !!

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆+gemiling+的帖子 恭喜晒~你個bb幾大

原帖由 koey1206 於 11-06-17 發表

恭喜晒~
牛油果對bb腦部發育好。also it has good fats for for baby development.

子爵府

我都想借個位讚吓我依家個姐姐... 可能真係錯有錯著, 本嚟要嗰個突然話唔到, 話屋企人撞車 ... 所以先臨急臨忙有D求其咁搵另一個, 結果搵著佢 ...

呢個姐姐好慳, 唔會周圍去, 最多都係半日就返嚟, 當然我都有俾返錢佢作為人工啦.. 而且佢又唔多鍾意識朋友, 佢話驚洗多錢喎 ..
之前個工人就係有d壞FD .. 成日去wet+ 講大話+懶... 最後無咗d FD 先變返乖jar ..
佢又會主動話我哋聽佢依家儲到幾多錢.. 連婆婆有時俾佢嘅利是, 佢都會話俾我聽先, 佢唔敢自己靜雞雞收起佢 .. 自己又唔亂買野, 放完假返嚟, 又會買野俾D小朋友食, 佢都幾錫佢哋
每次佢都會主動問客人飲乜野, 遂個叫人食飯, 會照顧小朋友先, 跟住先自己食... 有淨咗嘅飯菜, 佢都唔會介意留返第二日食.. 比起我以前嗰個, 就會偷偷地掉咗去, 又或者講" i don't want " ....
雖然佢煮野唔叻, 但係佢唔識煮都會問我同婆婆, 跟住就自己再試..

唔好意思, 出咗少少, 我真係好想thankyou 佢嘅努力.. 雖然有時係蠢蠢地, 起碼佢係真心, 自己又唔係十全十美, 所以都應該互相體諒 ...

大宅

好媽媽勳章

回覆 AndrewMami 的帖子

好羨慕呀. 我屋企個衰印就唔係o甘啦. 佢唔會食隔夜飯, 俾哂我&c6食. 有同佢講過d隔夜飯"no"左一齊食, 但俾我發現佢蒸完放係新鮮飯面. 跟住就"but" 我&c6 先, 佢最後, 即佢食新鮮飯. 話完佢又係o甘, 都唔想再同佢講. 隔夜餸, 係o岩佢食先食, 唔o岩食唔食.

d親戚俾佢d利是, 佢當然唔會問我 or 同我講收左. 我地俾阿b d 利是, 阿b唔識俾左佢, 佢照收. 果下火都o黎. 我地問阿b (2yrs), 點解冇左d利是, 佢唔識答, 我地周圍揾, 佢見我地揾都唔出聲, 跟住問佢見唔見, 佢話阿b俾佢, 跟住先攞出o黎.

水晶宮

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆+gemiling+的帖子 恭喜晒~你個bb幾大

原帖由 koey1206 於 11-06-17 發表

恭喜晒~
Yes ah。just “不”

子爵府

熱血金章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我都想借個位讚吓我依家個姐姐...+可能真係

原帖由 AndrewMami 於 11-06-17 發表
我都想借個位讚吓我依家個姐姐... 可能真係錯有錯著, 本嚟要嗰個突然話唔到, 話屋企人撞車 ... 所以先臨急 ...
Your helper is very good too! :)

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:koey1206 的帖子

Bb 8 months. 5-6months can eat already

伯爵府

回覆:gemiling 的帖子

佢做左幾耐呀?恭喜哂呀

大宅

恭喜! 終於有好消息, 唔係一咪係壞消息啦.

禁止訪問

回覆:gemiling 的帖子

首頁

尾頁

跳至