跳至

首頁

尾頁

大宅

各位NC家長, 又係時候gathering, 如果有興趣一傾計、交流下的話, 請快d報名。我地亦都相當歡迎其他年級既家長一齊嚟參與!!
ps. 時間地點稍後再定。

1. lovelyfrog 2A1C
小青蛙部屋(ken媽)

侯爵府

有興趣,我見呢排又好似有老師走(當然無通知家長),我都想了解最新的資訊or來年的planning

Minatabo03 2A1C

大宅

我都有興趣!
每年只有新生入讀才有機會知道學校的安排, 至於舊生好似有所忽略欠缺溝通.

2. Minatabo03 2A1C
3. lamfanny 2A1C

大宅

都係呀, 由其是我地呢d 要番工既mama, 好多時都唔知學校發生咩事, 所以大家一齊gathering, d 消息可以一齊分享下, 唔駛蒙查查。

小青蛙部屋(ken媽)

大宅

係囉,我地唔联絡老師都唔知发生咩事,試過轉左班主任都唔知. 對此好不滿,平時又冇乜电話講下佢地近况, 又冇学校活动,只得旅行咁少.

我都報名大家gathering 下. 揾多d媽咪一齊join...

wendy 2A1C

大宅

我都有興趣, 自從上年同校長/校監開完會後, 已經過咗差不多一年, 但當初開會時所提出建議都好似無乜實行/跟進, 最失望是連最簡單轉老師會即時起手册通知家長都做唔到.

NC家長gathering:

4. wendy 2A1C
5. tinakwong 2A1C

大宅

6. Tiffanyma

大宅

6. Tiffanyma
7. Celia

侯爵府

吾好意思,我女女將會係2011年9月就讀N班,
想問吓你地嘅仔仔女女係呢間學校讀得開心嗎?聽到好多家長話佢地D仔女都成日受傷,老師又冷漠,你地又係點架?

thank you very much!

洋房

Hi! 我個仔今年先升NC, 都希望可以參與你地個gathering, 因為我要返工, 平時係婆婆帶返學, 真係知道學校的事好少!!

Tsz-him 1C1A

Thanks!!

大宅

Tsz-him 發表於 11-7-15 11:51
Hi! 我個仔今年先升NC, 都希望可以參與你地個gathering, 因為我要返工, 平時係婆婆帶返學, 真係知道學校的 ...

大宅

i would like to join too.

cathy 2A1C

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:元朗英藝一年一度NC家長gathering

Hi, 各位家長,我之前請教過各位Zenith嘅playgroup同N嘅。而家順利入咗N1喇,準備張羅K嘅事宜,又想麻煩下大家可唔可以透露下呢間學校雜費嘅事宜呢?好似extra教材呀、書簿呀、茶點咁。坦白講同類嘅學校我想比較下佢同St. Lorraine。

我阿仔十月先開始返N,而家上緊佢哋嘅playgroup,但係已經充分感受到佢哋校政較混亂嘅問題,even連playgroup嘅arrangement都可以改到連老師到last minute先知。都係請教下各位現任家長安全d|

請問呢讀N係咪基本上上NC都冇乜問題架?使唔使同其他new comers一齊in呢?

Sorry,咁多問題,唔好意思~

大宅

HI Ringco,

雖然我已經唔起英藝讀, 但都可以答下你既問題。你起佢度上n1, 佢咁上下就會問你會唔會繼續上nc, 如果你想上既話就要快d交留位費, 因為佢係以先交先比位既方式, 如果你太慢可能會冇位or 得番下晝班,由其今年收多左n1,而英藝今年學費 3580, 書簿好似係26xx 一個term。你比完學費同書簿費之後, 英藝唔會再叫你比其他費用。
小青蛙部屋(ken媽)

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 lovelyfrog 的帖子

lovelyfrog, 收到~多謝答覆。

首頁

尾頁

跳至