想生BB

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

BOBO6 發表於 11-6-20 23:05
你仲有7,8日就派彩,加你等派彩有個伴一齊等
嗯嗯.... 不過真係好難放鬆心情....因為好驚又失敗!!!! 我之前生2個女,都係第1,2個cycle就bingo....唔知點解今次試左6次都唔得...... 又心急,心情就變得好沉重!`

大宅

引用:回覆+BOBO6+的帖子 其實驗一到有哈哈笑,+

原帖由 fingerose 於 11-06-20 發表
回覆 BOBO6 的帖子

其實驗一到有哈哈笑, 係咪代表有得排卵......可能我真係要去睇下中醫和BODY CHECK下... ...
乜晤係驗到有哈哈笑就代表將會排咩?

大宅

引用:Quote:文狄+發表於+11-6-20+23:10+BOBO6,+

原帖由 BOBO6 於 11-06-20 發表
你23/5 DAY1?
Yes

大宅

fingerose*可能真系時間未到 我地試下放鬆心情 我都諗住有假同老公去下旅行 放鬆下 吾好諗住想有bb*起碼個心吾會成日吾開心同成日掛住想有bb*
rcbaby* thz

多謝各位sis既支持

=]

大宅

引用:fingerose*可能真系時間未到+我地試下放鬆

原帖由 寶:) 於 11-06-20 發表
fingerose*可能真系時間未到 我地試下放鬆心情 我都諗住有假同老公去下旅行 放鬆下 吾好諗住想有bb*起碼個 ...
你仲有大把青春,去下旅行relax ,希望你下個月有好消息,快d bingo

禁止訪問

環保接龍勳章

禁止訪問

環保接龍勳章

男爵府

BOBO6 發表於 11-6-20 22:39
我今日出暗瘡,我來M就係出暗瘡,琴日開始肚有D淵淵地,一時有一時又無,明天訓醒唔來再驗,我同你同一日DAY1你 ...

如果生暗瘡,我反而未有,我都係一M到就生暗瘡。但係cycle中段生佐一粒!!可能係太補,又花膠湯又中藥。
個中醫開啲補藥俾我,話我受得,只係生佐粒暗瘡。佢之後開佐啲中藥,叫我返去煲完,啲水就用來竅暗瘡,粒暗瘡第二日就謝佐,勁有效!!

我C6呢個cycle冇發燒,係前兩個cycle先病,我都係
我估我c6啲丁丁冇問題,因為前兩年先做婚前檢查,我估有問題係我,可能塞佐/冇排卵/旦旦唔靚受唔到精
排除塞佐/冇排卵既問題,因為我都唔可以即刻解決,如果旦旦唔靚受唔到精,咁我都可以即刻睇中醫解決
可能太夜瞓,個人虛,點會有靚蛋蛋呢

我估都因為個中醫,先可以令我
如果真係順利生產,真係要多謝佢

大宅

回覆:BOBO6 的帖子

樓主,可以加埋我嗎?

我6月11日day1 ,cycle26-27

男爵府

寶:) 發表於 11-6-20 23:15
fingerose*可能真系時間未到 我地試下放鬆心情 我都諗住有假同老公去下旅行 放鬆下 吾好諗住想有bb*起碼個 ...

係啦,去下旅行啦
我都係上個星期先去台灣
我係去台灣一日前DODO(C6冇去,同朋友去),返來幾日就check到

禁止訪問

環保接龍勳章

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

畀面勳章

hello~
入黎報到先~

5/6 day1, 第2個cycle, 今個月先真正用紅d (上個月m前玩左幾日),
我cycle一向30-32日...但day11已經深粗, 嚇左一嚇,
現時等派彩中~

祝大家一齊早孕!
平凡是福~

大宅

文狄* THZ*3*
BOBO6* 都好 當散下心=]
fruitbasket131*你就好啦 祝生個肥肥白白健健康康既寶寶
=]

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

BOBO6 發表於 11-6-20 22:44
高齡要更加努力,有D人40都仲生得,高齡難D有無咩原因?會大機會唔排卵而難BINGO??
我而家30,都生左1個,再追 ...
我有朋友同你好似生了第一個之後停了唔想生住, 過了幾年後想生多個又無, 之後去睇不育醫生, 醫生話生完第一個隔3年後想要BB好多時都會變不育症, 要用藥品幫助吓, 醫生話最理想是生完笫一個比子宮休息8-9個就可以懷孕喎, 咁會易D有.....
朋友重叫我生完夠三個月即刻追多個最快有的, 我話一個都未有咁快諗第2個...偷笑
佢見到我都問我係咪有左, 個肚大左咁多有肥了, 我話都未知呀要26/6才驗孕咋....佢叫我小心D先, 搞到我唔知點咁~~

男爵府

BOBO6 發表於 11-6-20 23:36
等你好消息,肯定先好同老公講

我已經同老公講佐LU!!因為一來想佢幫下眼睇綠D,二來等佢幫手做下啲家務,就住我MA

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

BOBO6 發表於 11-6-20 23:52
岩岩探熱,36.7,第1次探,
因為有第個POST講體溫,我就玩吓,
個圖表36.7-36.8就係BINGO,36.4以下就係來M,又無 ...

我排卵後到現在36.7 - 37, 我就唔信體溫的, 天氣咁熱人都熱D啦!!!!

子爵府

回覆:有冇JM 6月中DAY1~~~~一齊追龍仔龍女,入來傾吓

仲有我呀,我22/5 day 1,cycle28,依家等緊m到呀,因為今個月應該無排卵呀!

神呀,請允許bb黎到我身旁!

首頁

尾頁

跳至