想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請大家幫忙睇體溫表, 唔知算唔算有排卵!

我今個月食咗排卵葯
體溫如下:

day10: 36.40
day11: 36.34
day12: 36.40
day13: 36.32
day14: 36.26
day15: 35.98 (當日覺得好凍, 蓋被後好熱 36.33)
day16: 36.35
day17: 36.53
day18: 36.84 (覺得好熱)
day19: 36.80 (覺得好熱)
day20: 36.84 (覺得好熱)

因為我日日開冷氣, 和day16&17 兩天去咗大陸, 酒店房的溫度同屋企唔同, 唔知準唔準. 雖然我房個冷氣setting 冇變, 但係如果好天同落雨唔知對體溫有冇影響呢?
另外, 我見啲sisters ge 體溫在排卵後有37+, 咁我最高都係得36.84, 算唔算高溫期呢?

請各sister 幫忙分析
http://image155.poco.cn/mypoco/myphoto/20090825/00/51675785200908250043013987997108794_000.gif

子爵府

Re: 請大家幫忙睇體溫表, 唔知算唔算有排卵!

sosochui ,

我覺得應該係day15排卵, 因為個日係最低溫, 兼且d體溫之後就慢慢升緊.

其實我今個月都係食o左排卵葯,俾你睇o下我d體溫丫

Day 13 8月22日 36.4
Day 14 8月23日 36.31
Day 15 8月24日 36.44
Day 16 8月25日 36.36
Day 17 8月26日 36.28
Day 18 8月27日 36.25
Day 19 8月28日 36.33
Day 20 8月29日 36.38
Day 21 8月30日 36.45
Day 22 8月31日 36.71

複式洋房

Thanks Bebichhichi

咁你是否Day 18 排卵, 咁d 體溫通最高升到幾高架? 咁你有冇開冷氣瞓架, 我d體多數都只有36.2+, 會唔會難d bingo 呢? ?-(
http://image155.poco.cn/mypoco/myphoto/20090825/00/51675785200908250043013987997108794_000.gif

珍珠宮

2024年龍年勳章

bebi, 咁你係邊日排卵呢? 我都好想知~~??

希望每天開心渡過 ;-)

珍珠宮

2024年龍年勳章

soso, 我高溫期體溫係36.6-36.88, 同你差唔多, 我都未試過高過36.9tim ar, 唔駛咁擔心啦~~

我都覺得你係day 15排卵呀~~

複式洋房

Jessy
多謝你安尉我, 因為上個月先知自己排卵, 重有多襄卵巢, 所以有d 神經緊張呀 :-(

子爵府

sosochui,

我估Day 18 係排卵, 我呢排就無開冷氣瞓覺. 不過之前最高都試過37.2到啦

其實36.2都未必難bingo既, 最緊要係有高低溫之分別

子爵府

Jessy ,

我自己估day18係egg day囉, 不過唔知準唔準. o甘你覺得我應該係day18 or day21 係egg dah 丫

珍珠宮

2024年龍年勳章

sosochui

其實咩係多襄卵巢? 有咩徵兆同埋點發現架?

珍珠宮

2024年龍年勳章

bebi, 我都覺得係day 18既, 不過都唔肯定呀~~~我d體溫仲難睇呀, 等我下次m, 有晒成個月的溫度, 到時同你分享呀

伯爵府

bebi ... 應該day21 egg, 有冇交功課呀? 有就有機bingo! 如果冇, 咁day34,35就會mc.

子爵府

happydino,

唔係丫嗎 我係day 19之後就再無功課交啦 :-( :-(

happydino 寫道:
bebi ... 應該day21 egg, 有冇交功課呀? 有就有機bingo! 如果冇, 咁day34,35就會mc.

首頁

尾頁

跳至