跳至

首頁

尾頁

別墅

我係12月中﹐請大家多多指教。

其實有左都快四個月了﹐但而家仲係日日作嘔作悶兼食完咩都會有陣苦苦澀澀既味係口裡面﹐好辛苦呀~ 究竟幾時可以舒服D呢??

別墅

回覆:預產12月﹐揮手!

我12月5丫^^不過冇嘔又唔會冇胃口=_=所以肥左好多......直頭健康院姑娘叫我節制一下食量不過頭三個月係兩個鐘就肚餓到不得了!!我平時食量好細咋但有左d食量同食野既密度係嚇親我d同事=_=所以姑娘話適量反胃同嘔係好d架!好彩依加冇再成日肚餓,胃口正常返咋>v

大宅

我12月20吖12W嗰時見紅吖嚇死!不過而家好D,就可能行住行住覺得肚仔扯住痛,墜住墜住吖!

別墅

嗯﹐我15WK啦﹐好彩既係一直都算陀得好穩定。唔好彩既係我呢幾個月真係病得好緊要﹐作嘔作悶﹐行兩步路又氣喘﹐食乜都覺得有苦味... 真係好辛苦... 覺得病到鬥志都被磨光... :(

因為肚開始大﹐又要聽醫生話晚上要向左邊側訓﹐而家晚晚都訓唔好﹐朝早起身又腰酸背痛。我已經用兩個枕頭墊頭同用孕婦用個D三角枕墊住個肚﹐但都係訓唔好﹐唉~ 希望快D唔好再病啦~~~~~

大宅

Hi, 我12月13號第2胎, 陀呢胎比較辛苦又要返工又要湊仔(仔仔3歲幾), 每日一朝早湊個仔返99度行3個字路程, 跟住再出門口返工, 放工返去99度食完飯湊仔回家同佢沖涼做工課溫習, 陪玩臨瞓前仲要講埋故事先瞓....

最辛苦係呢胎成日嘔, 每次食完野都嘔咁済仲要一嘔就會連嘔幾次總之要嘔到d胃酸出哂黎先無事, 瞓覺都麻麻可能又擔心個仔成日起身睇佢冚被...

所以到依家為止都無肥過, 但係個胸就大得勢利(陀大仔都唔係咁既), 都見見地肚啦.....

別墅

係呀﹐我自有左以來輕左兩磅﹐因為成日冇胃口食野。食完野都會好辛苦﹐都有D 擔心.....

大宅

我最近先重左,之前一直輕
不過我又唔想太肥.

大宅

hi~~ 我14wks喇!
預產期12月18日呀!
我都冇嘔, 又食得, 不過成日覺得好攰同頭痛囉~
肥左好多呀我覺得, 之前102b, 而家去到110b喇(13/6磅的)
可能而家又再重左! 真係嚇親自己呀!
不過阿b又唔係好大隻咋喎, 上個星期度到佢7cm
暫時都叫過左第一關唐氏, 希望之後落黎可以過晒關啦!

男爵府

我13week喇,醫生話個肚大到好似15week咁,
不過體重冇乜點增,
預產期 12月28日

17/12 5w6d 0.54cm 閃閃 ; 31/1 12w2d 6.11cm 頸皮 1.5mm  Oscar passed; 2/3 16w4d 175g; 19w3d 334g 仔仔; 21w 450g; 25w 856g; 29w 1556g; 32w 2057g; 34w 2400g; 36w 2870g; 37w 3073g; Born on Aug 3 3055g

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

prettyporky 發表於 11-6-21 13:36
我13week喇,醫生話個肚大到好似15week咁,
不過體重冇乜點增,
預產期 12月28日 ...

我上次做oscar 醫生又提早佐我edd 呀, 而家同你一樣呀!
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

男爵府

我上次做oscar醫生話大左2w...本來12月中
而家變左12月3日...

複式洋房

我係12月8日啊!!!
依家15wk架喇!!!仲成日反胃,作嘔..好難頂啊!!!
幾時先完呀???好辛苦啊!!!今朝仲嘔黃膽水啊!!
仲有啊!!!依家都未見肚啊...肚腩就有一大個!!!
點解仲未見肚0既???

別墅

我13weeks....12月26日!冇咩作嘔,不過皮膚超級差!不停生粒粒同暗瘡!希望4個月之後會好d啦!

複式洋房

我12月22號呀,一路都無嘔同唔舒服,仲成日肚餓,所以重咗好多喇
個肚仔都大咗好多喇,要買過D衫lu

別墅

我都黎揮揮手先, 我12月15日呀.
之前見過啡, 好彩就安全渡過左, 希望黎緊都一路平平安安咁渡過啦.
我就冇嘔過, 不過之前就反胃, 所以唔係重左好多,
不過個肚都大左D, 以前著開D T-SHIRT變到突左個肚出黎,
要買過D鬆身D既衫同褲.
我本身有濕疹, 最慘就係D濕疹冇停過, 又生菲滋同牙肉腫.

複式洋房

想問下大肚係咪會易D流牙血架?
我呢兩日D牙肉無腫又無生痱茲,刷牙無端端流牙血,之前食熱嘅野都有流。
之前都無呢D情況...

liufreedom  我之前都有流牙血情況, 不過之後食左鈣片就有改善啦, 你開始食鈣片未呀?!  發表於 11-6-24 11:15

別墅

beibeimui 發表於 11-6-23 16:34
想問下大肚係咪會易D流牙血架?
我呢兩日D牙肉無腫又無生痱茲,刷牙無端端流牙血,之前食熱嘅野都有流。
之前 ...

好似係會架.
不過咁早就流我就唔知囉.

複式洋房

oh...thx thx!!

大宅

我又黎揮揮手先~今日喺廣華做完唐氏檢查,應該一切正常,仲見到bb啲手仔腳仔,好得意呀!

我預產期係12月31日呀

男爵府

我12月29日,之前又是咩都吃吾到,而家 好少少

首頁

尾頁

跳至