自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我隻手掌/手指, 有點麻痺...驚驚地.....

中風徵兆係點架?

男爵府

象牙宮

me too,多數係左手,未生bb前冇,呢幾年先有,我估我坐月時隻手成日濕手同冇同水洗,緊張和有壓力都會.

大宅

I think -- it is just lack of calcium!!! drink my milk and eat cheese. I take calcium supplement, it hellps!
to be sure, why don't you check with your doctor

男爵府

961123 發表於 11-6-22 10:44
me too,多數係左手,未生bb前冇,呢幾年先有,我估我坐月時隻手成日濕手同冇同水洗,緊張和有壓力都會. ...
我都係左手, 又可能係長期寢住張倚arm打字

大宅

會唔會你瞓覺時長時間側埋了一邊, 我有時都會, 試吓打平瞓會好一點.

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

961123 發表於 11-6-22 10:44
me too,多數係左手,未生bb前冇,呢幾年先有,我估我坐月時隻手成日濕手同冇同水洗,緊張和有壓力都會. ...

我都係~生完bb 頭3~4個月都係咁...一瞓醒就係咁....半年之後好好多...
前面是絕路~希望在轉角

男爵府

ming_super 發表於 11-6-22 10:52
I think -- it is just lack of calcium!!! drink my milk and eat cheese. I take calcium supplement, it ...
Thanks, I take vitamin C+calcium supplement everyday.

男爵府

睡麗人 發表於 11-6-22 10:59
會唔會你瞓覺時長時間側埋了一邊, 我有時都會, 試吓打平瞓會好一點. ...
我都唔清楚, 會唔會痺咁耐?

男爵府

畀面勳章

我反而係右手.唔知係咪用mouse用得多呢 mouth:

水晶宮

咁你揸快子夾野有無問題呀, 仲有塊面有無痺, 講野有無問題, 如果有以上問題請快d睇醫生, 因我父母曾經都有以上中風先兆, 好在佢早同我地講先避過大件事
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都試過,多數係左手,有時會左腳都有,睇中醫調理吓就冇事!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都會,不過係用電腦多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

肩頸勞損都會,你可以試吓搵人推拿吓肩頸,睇吓有冇幫助

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都係左手呀!!!!!!

男爵府

maytsem 發表於 11-6-22 11:09
我反而係右手.唔知係咪用mouse用得多呢
右手mouse果種我都試過, 唔係麻痺, 係會痛, 類似發炎.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

係咪用得電腦多, 或者成日抱b 咋? 我右手成日都係咁, 但又戒唔到唔用電腦.

男爵府

琛媽 發表於 11-6-22 11:10
咁你揸快子夾野有無問題呀, 仲有塊面有無痺, 講野有無問題, 如果有以上問題請快d睇醫生, 因我父母曾經都有 ...
琛媽, 無咁嚴重, 如果有我唔考慮會去睇醫生. 好彩你父母早同你講.

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

參考簡單測試:
直線前進:在地板上畫一條直線,左右腳交替踩在上面向前走,不能準確踩線或     身體搖晃者,小腦或腦幹往往有異常。(有早期中風跡象)

芝娃娃  噢...珍貴的資料, thanks.  發表於 11-6-22 11:32

首頁

尾頁

跳至