興趣嗜好

跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

Ryanma 發表於 11-6-22 17:07
做咗你講嗰個password reset, 成功咗!再入app store 又彈番嗰句%#*+=, 咪reset 咗囉都唔得,再reset 多1次 ...

have u done this?

iPhone, iPad, or iPod touch iOS 4.3 Mail:
  • From the Home screen, tap Settings > Mail, Contacts, Calendars.
  • Under Accounts, tap MobileMe > Account > Password.

Enter the new password. Or, to be asked to provide your password each time you check messages, leave the Password field blank.

Ryanma  最後搞定0左, 要用番電腦先搞到! Many thanks!  發表於 11-6-23 11:56

侯爵府

畀面勳章

lovelykitty 發表於 11-6-22 16:46
唔好用會唔會咁多人用呀?
講到Anroid咁好..點解佢既2手價點都唔及i phone呀??
一出冇耐Anroid盲會跌價..點都冇i phone企得咁硬...
記得我用左部3gs成年..賣返出去換部4仔都唔駛補好多錢...
市面上冇其他機有呢個可能 ...

咁你要跪拜我地偉大o既祖國同胞啦,
唔係o的又有錢又盲目追求名牌o既祖國同胞,
iPhone價會企得咁硬?

用iPhone o既人記得唔好再係BK度講討厭o的自由行同落香港生仔o既祖國同胞啦...

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

A346 發表於 11-6-22 17:14
鬼咩,Bk o的 Programmer 一定都係用 iPhone 啦,
所以先會出 iPhone apps...
一係就收左人錢,好似未有 i ...

我估係 bk 老闆係用 iphone, 所以有 iphone app 先

禁止訪問

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

lovelykitty 發表於 11-6-22 16:46
我用i phone都用左幾年...都係用123無限plan..
so far都收得唔錯呀....話i phone差到冇朋友果d..應該都可能 ...

我相信二手價企得咁好係因為班大陸人當左apple 係一個名牌..要威就要用apple 產品..(又買唔起vertu)
我阿叔咩都唔知,淨係叫我買個ipad 2 64gb 3g版比佢送禮..送比朋友個女喎..
真係有需要用到3g+64gb嗎...佢地跟本就盲目咁追求..乜都買最高階..
因為佢地大陸人有錢..

如果無左班大陸人接貨..
我深信iphone 個價唔會企得咁穏..

但如果而家出ip4 同s2,我一定揀s2.
因為ip4都出左成年啦...除非ip5啦..咁我就會諗下..

如果樓主唔急買,可以再等下一代..一陣出左ip4..apple又出新機..你個ip4就會跌價架啦..

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

hchu06 發表於 11-6-22 16:54
回覆 LedTV 的帖子

等你啊!
Samsung真係太巴閉, 冇貨又要訂?

講呢o的說話前不如睇下咩"牌子"之前得閒就好佛心咁放開果網上店一個半個鐘比人買機先...

水晶宮

引用:回覆+wcandtt+的帖子 wcandtt:請問你用緊

原帖由 hchu06 於 11-06-22 發表
回覆 wcandtt 的帖子

wcandtt:
我係smartone plan ,hk$158 有500M。我成日係家中,所以夠用。

侯爵府

畀面勳章

edea 發表於 11-6-22 16:58
我諗綜合意見, 除非好鍾意用手機睇電視/flash既網頁, iphone應該係最佳選擇.

我自己都少用flash, 所以冇諗 ...

冇人會好「鐘意」去睇o的 Flash 網頁,
而係有需要去睇某o的網頁搵野時結果睇唔到呢個係問題,
你估係BK果個跟住你果 Flash 廣告咩,最好睇唔到...

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

cthui99 發表於 11-6-22 17:20
如果唔係版權問題我相信有高人幫手整個Android版出尼

咁高人可以向 bk 自薦, 免費幫 bk 整個Android版架[版權當然係比埋 bk 啦....]

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 16:03
回覆 edea 的帖子

版主:

結果咪一樣

禁止訪問

子爵府

回覆 A346 的帖子

A346:

如果iPhone 4冇現貨, 我都一樣唔會考慮。我唔係人云我就去暈個種人,轉換另一種電話, 都係實用為先,左等又等, 都煩架. 所以先上黎問下各位smart phone用家意見, 希望揀定一款後, 唔好後悔囉, 我真係好怕煩, 俾咁多錢, 仲要左搞又搞都未用得, 我怕會殺左自己....

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

回覆 LedTV 的帖子

LedTV 講得無錯.所以我老公,細佬同妹都仲用緊ip4,我鍾意鑽研呢d嘢,所以換S2 發表於 3 分鐘前

---------------------

不過唔係人人都明 "唔係人人都鍾意當部電話係 電腦 咁搞架...."呢

LedTV  所以咪要清楚自己鍾意邊樣囉,電話係自己用,所以好以揀之嗎..點解咁煩?  發表於 11-6-22 17:35

男爵府

畀面勳章

我未用iphone前都係用開samsung機, 你話功能方面邊方面好我不敢說那一個較好.
但我覺得佢d機好易壞,由其舊電同成日hang機, 我最記得i908用左7日之後,
開始成日hang機, 舊電又成日無電, 我之後拎上去整, 整左幾次都係這些問題,
我最後用左3個月就啦啦聲拎去trade in換左3gs, 直到現在iphone 4.

子爵府

回覆 wcandtt 的帖子

wcandtt:

點解你個plan咁平架? 係咪你自己帶機上台?

我老公公司有corporate plan, 只限於iPhone 4, waive 隧道費及指定VAS, 但500M要2百幾蚊呀!

侯爵府

畀面勳章

hchu06 發表於 11-6-22 17:02
回覆 A346 的帖子

我真係唔曉呀, 手機除左打電話, 一般基本視聽 (photo, music), 仲有咩複雜野會令iPhone ...

其實最大分別係後面個運作方式,
而你地留意o既就只係o的表面o既野,
如果識用(而又唔係出面o的比N個人玩o既試機),
咁iPhone除左佢o既o厄人o既過場動畫外唔會夠其他新機快...

禁止訪問

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cthui99 發表於 11-6-22 17:19
首先我係對事而言...Galaxy S2個GPS比上一代真係快左好多...但你選擇GS2你要有心理預備 電真係去得好快 但 ...

我用ip4電量一樣去得好快..
睇陣網頁,睇陣youtube...已經無左30%
不過有樣好,差電好快..如果插插蘇..

水晶宮

簡單啦…如果你唔係電腦專家…只係想用一部user friendly,好玩,易用既手機,請用iphone
如果你好多時間,周圍download野,中意成日改電話野,中意搞電腦/電話,用andorid…

食唔食電係一般,因為相對比起低智能手機,多左用電話,電話不離手咁whatsapp,上網,打機…咁梗係成日都冇電啦!

首頁
34567...12

尾頁

跳至