興趣嗜好

跳至

首頁
45678...12

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

A346 發表於 11-6-22 17:18
咁你要跪拜我地偉大o既祖國同胞啦,
唔係o的又有錢又盲目追求名牌o既祖國同胞,
iPhone價會企得咁硬?
我都要多謝佢地啊

侯爵府

畀面勳章

hchu06 發表於 11-6-22 17:28
回覆 A346 的帖子

如果iPhone 4冇現貨, 我都一樣唔會考慮。我唔係人云我就去暈個種人,轉換另一種電話, 都係實用為先,左等又等, 都煩架. 所以先上黎問下各位smart phone用家意見, 希望揀定一款後, 唔好後悔囉, 我真係好怕煩, 俾咁多錢, 仲要左搞又搞都未用得, 我怕會殺左自己....

簡單o的,你不如出 iPhone 4 算啦,
又有現貨,唔使再煩,
到你明白左咩係 Smartphone 先至慢慢諗下要唔要轉用其他系統...

子爵府

回覆 A346 的帖子

A346:

又好難明, Samsung GSII快在咩地方? Phone Book? Email? SMS?

我唯一睇到最明顯分別係 Samsung GSII --

1. Mon大好多
2. 可以插SD Card, 亦有USB, 我估對於抄相及music會方便好多
3. 可以自己upload聆聲, iPhone要俾錢上iTunes download.

真係好想知Samsung GSII背後有咩好實在優點, eg. 話音質素, 搵野出黎有幾方便, 易唔易中毒. 如果要下下自己左搵又搵download九百幾個software先用得暢順, 我呢d女人仔搞唔掂呀.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:iPhone 4

我用過好多機 我覺得iphone真係好好用辦我個手機白痴老細(佢自己都係咁話佢自己)用2用就識用
其實我覺唔jb係最好 無咁多問題出現 我無jb我咩問題都未出現過

Ps.我用緊1010無限plan 貴但有質素 我好注重通話質素 上網都好快

子爵府

回覆 A346 的帖子

但似乎你話iPhone麻麻地喎.

男爵府

The plan of pCCW seems to be quite attractive!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 17:42
回覆 A346 的帖子

A346:
...
3. 可以自己upload聆聲, iPhone要俾錢上iTunes download.
...

邊個講架? 可以自己 convert d music/voice recording 去做 ringtone, 跟住用 itune sync返落 iphone 就得

子爵府

回覆 標.清 的帖子

又係smartone sales! haha...我真係豬...亦證明我懶得去check.

多謝你回應!!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 17:43
回覆 A346 的帖子

因為 iphone 唔 jail break 的話, 乜都唔比用家自己搞 ma....

另外, hardware 計, iphone 4 真係出咗成年, 現在好多 都係用雙核, 當然係會比 iphone 4 [用單核] 快 啦....

侯爵府

畀面勳章

回覆 A346 的帖子

A346:
GS II 除左一般 Android 與 iOS 係運作上o既分別外,
就係 Mon 大好多,靚好多 (咩叫做靚真係要親眼對比下 GS II 同 IP4 就知),
佢行雙核會快,但唔係快在個介面,
而係行同樣o既 apps/games 時其運作會快o的,
一般情況下係睇唔出,
到工作量好大 (例如玩推銀機時有非常多銀,或用畫圖apps時個畫面太複習) 其他機會Lag 而雙核機就應付自如,
呢個情況其實同電腦一樣,
依家o的電腦已經係四核,所以手機都開始多核...

LedTV  睇到架,一齊開機..s2快好多..一齊開game s2又快好多  發表於 11-6-22 17:58

子爵府

回覆 小豬澄 的帖子

小豬澄:

現時AMEX有promotion, 1010出iPhone $287 (+$12 tunnel fee) 800MB, 就送每月100分鐘IDD, 用唔到都好似幾吸引.

請問你月費幾多?? 出面好多討論區都好衰, 唱到CSL 1010及123一文不值, 搞到我都唔知信唔信.

子爵府

回覆 標.清 的帖子

如何jail break?

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

一於出左IPHONE先囉, 其實IPHONE又唔係唔好用, 用落左都唔會無啦啦轉其他牌子, 比較唔到咪唔C煩囉

身邊朋友用SMART PHONE只有用IPHONE及只有兩個用N8, 一個我老豆, 佢話唔識用電腦攪野, 先唔出IPHONE, 一個我朋友, 佢個諗法係全世界咁多人出IPHONE, 出到街人人都有, 我就偏唔用, 出第二個牌子~
BK の 會員
Merry X'mas!!!

侯爵府

畀面勳章

hchu06 發表於 11-6-22 17:43
回覆 A346 的帖子

我地只係講出 iPhone 同 Android 根本o既問題,
至於硬件上黎講成年前推出o既 iPhone 4 的確仲係咁o既價位黎講性價比已經好低,
但見你仲仍然係度煩惱的話其實我地講咩都冇用,
你唔試下iPhone係唔會心熄...

LedTV  agree  發表於 11-6-22 18:00

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆+小豬澄+的帖子 小豬澄:現時AMEX有pro

原帖由 hchu06 於 11-06-22 發表
回覆 小豬澄 的帖子

小豬澄:
我一個月大約$500本身就400幾
我有用d vas

我用過好多台 都係1010比較好 番到屋企再講要落車了

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 17:51
回覆 標.清 的帖子

如何jail break?

唔識, 無興趣.......

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 A346 的帖子

A346:

邊到快..可以睇下..

http://www.youtube.com/watch?v=t78KfESnFE0&feature=player_embedded

禁止訪問

王國長老

王國長老

引用:Quote:hchu06+發表於+11-6-22+16:03+回覆+e

原帖由 標.清 於 11-06-22 發表
結果咪一樣
唓! 等iphone5出左先會黎多個意外!

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁
45678...12

尾頁

跳至