跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人話我聽,呢2間小學究竟邊間好D?
教學跟校風方面.........
小女派左去蔡洐濤,叩左3間都唔收,依家都諗緊讀邊間好
浸信會果間就近D,蔡洐濤就遠好多..
但唔知唔邊間教學跟校風會好D.

男爵府

畀面勳章 親子達人勳章

Pinky1205 發表於 11-6-27 12:25
有冇人話我聽,呢2間小學究竟邊間好D?
教學跟校風方面.........
小女派左去蔡洐濤,叩左3間都唔收,依家都諗 ...
借問聲叩左邊3間呀?
我參觀過蔡洐濤2次, 校風我覺得OK的, 小朋友很友禮貎

伯爵府

有冇叩舊墟呀?應該未公佈結果喎!

別墅

回覆 Pinky1205 的帖子

以下是我所知道的, 可作參考:
大埔浸信會公立小學的小一收生人數, 年年增加中.
仁濟醫院蔡洐濤小學去年的小一暑期班有免費的旅遊巴接送北區的幼稚園家長及小朋友上課

出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

別墅

如講收生, 浸公主要靠三間幼稚園同教會宣傳, 近年廣福居民, 唔想報阮鄭, 或阮鄭不收的, 都去了浸公, 此校換校長太密, 人事唔知變成點, 有待觀察, 蔡校都用心辦學, 校長教師都落力, 但未能宣傳到個勢. 當然田家炳都收左好多學生!

別墅

無錯,蔡衍濤其實唔差,只是隔離氣勢太勁,家長一鍋風,變咗學校幾努力都未:有人欣賞

mrs.so  認同, 係一面倒既情況出現!  發表於 11-6-28 12:27

複式洋房

都唯有讀住蔡衍濤,唔掂二年班再轉校插班..

男爵府

畀面勳章 親子達人勳章

Pinky1205 發表於 11-6-28 17:29
都唯有讀住蔡衍濤,唔掂二年班再轉校插班..
同你小朋友一齊加油啦, 蔡衍濤都好好的, 尤其校風.
我女上左2年小一模擬暑期課程
好鐘意果度d老師同哥哥姐姐, 佢地好好禮貌的

Pinky1205  唉,真係要阿囡讀左先知..希望呢間學校唔差啦  發表於 11-6-29 10:46

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Pinky1205 的帖子

加油!未到開學一刻, 都未必無希望, 今日蔡衍濤未必係你心水, 將來可能係你既百樂!

Pinky1205  希望啦,thank you  發表於 11-6-29 10:45

複式洋房

其實都好灰,但都沒辦法呀,令我滿意既係蔡校話3點后放學,可以留係學校有老師教做功課,最遲留到6點前喎,可以幫我呢d返工族家長減輕些少,其它都真係要等阿囡讀住先再慢慢了解呢間學校囉…點都好,多謝晒大家既意見...^__^..

力奇大叔  同囡囡一齊加油~ 記住沒有banding的學校, 間間學校都可以讀好書  發表於 11-6-29 10:50

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

每次放學時間行過蔡衍濤都係靜英英, 佢同隔離田家炳放學嘅墟陷場面真係差天共地, 如果有得揀, 都唔好揀呢間危危乎嘅學校~

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 MANFUN2010 的帖子

冷冷清係可以理解, 派得入蔡既, 好多家長都唔係頭三志願, 好多都係放第九第十, 家長已經好努力叩門, 惶惑擔心令佢地無助, 寄望小朋友遇見百樂, 家長勇於與小朋友一齊努力...

首頁

尾頁

跳至