2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:嗯嗯,+地址證明要水電媒是旦一樣先得~同埋

原帖由 kbbaby 於 11-07-05 發表
嗯嗯, 地址證明要水電媒是旦一樣先得~

同埋第一次登記齋登記, 佢唔會幫你驗野
今日成功登記左,有準媽媽8週去登記,姑娘已經話幫唔到佢book早孕期唐氏測試,要做中孕期或佢可以自己去私家做。真無奈!

複式洋房

回覆 ban_anna 的帖子

我係28/7 威院 , 1/8 瀝源健康院 ~ :)

大宅

陪月勳章

winwinyiu 發表於 11-7-9 17:12
回覆 ban_anna 的帖子

我係28/7 威院 , 1/8 瀝源健康院 ~ :)

我都係28/7 威院照oscar! 10:30am!!
King Kong 全職爸媽大作戰https://www.facebook.com/kingkongmamadaddy
逢星期二在親子王國BK MILK分享我們家的故事!

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Imjanety 的帖子

我五週已經去威爾斯BOOK啦,唔想咁早都唔得,真係好滿呢!我八月中去做早孕期測試,八月尾見醫生.去BOOK時姑娘話見醫院醫生前都要去健康院CHECK左先喎,一係出去睇私家...
健康院就遲左一星期先BOOK,都要8月12號先有得睇

大宅

引用:回覆+Imjanety+的帖子 我五週已經去威爾斯

原帖由 carollung 於 11-07-14 發表
回覆 Imjanety 的帖子

我五週已經去威爾斯BOOK啦,唔想咁早都唔得,真係好滿呢!我八月中去做早孕期測試,八月 ...
我都book到8月中做早孕期測試,但見醫生竟排到11月,真唔明個排期機制係點,到時已經25週!政府預我地一定會睇私家?但私家又要同大6人爭。

大宅

hello, 大家好呀~

我明天去pwh 登記, 你地好快手呀, 好驚我冇oscar 做...

因為網上話40w 係27/2 呀
早知今日叫人登記左先啦, 不過都遲左

大宅

tea2011 發表於 11-7-14 16:32
hello, 大家好呀~

我明天去pwh 登記, 你地好快手呀, 好驚我冇oscar 做...
甘你快手d呀. 我同你同一日預産期. 但上月尾己經登記左啦.

大宅

回覆 文狄 的帖子

原來咁多人book PWH, 星期三門診個nurse 仲好nice 咁叫我星期五book 都唔遲,
佢話hk人實有位你生!!

噢..宜家睇起黎真係好擔心要自己出去做晒d 檢查..

大宅

陪月勳章

今時今日既香港孕婦, 仲有公立床位生好似已經要還神...真慘
King Kong 全職爸媽大作戰https://www.facebook.com/kingkongmamadaddy
逢星期二在親子王國BK MILK分享我們家的故事!

大宅

Imjanety 發表於 11-7-14 14:07
我都book到8月中做早孕期測試,但見醫生竟排到11月,真唔明個排期機制係點,到時已經25週!政府預我地一定 ...

我今日去左Book啦, 仲遲過你d d, 唉, 早孕期測試 (即係唐氏?) 要8月尾, 見醫生要11月尾...

心情向下沉....

大宅

tea2011 發表於 11-7-15 10:32
我今日去左Book啦, 仲遲過你d d, 唉, 早孕期測試 (即係唐氏?) 要8月尾, 見醫生要11月尾...

心情向下沉... ...
8月尾咪差唔多13-14周... 甘你使唔使出去私家做oscar ??

大宅

文狄 發表於 11-7-15 10:46
8月尾咪差唔多13-14周... 甘你使唔使出去私家做oscar ??
係唔係11w 就可以做架啦?
睇黎都要 >.<~~

大宅

唔知陳麗燕醫生好唔好, 有冇準媽咪聽過呀?

不過好似都要等幾耐, 好多人搵佢

別墅

引用:Quote:Imjanety+發表於+11-7-14+14:07+我都

原帖由 tea2011 於 11-07-15 發表

心情向下沉... ...
Me 2

首頁

尾頁

跳至