婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有兩個姑奶,好左兩個對我都好好,大姑奶直情係好到無人有。

男爵府

回覆 sweetdog 的帖子

你地可吾可以比D意見我呀!

事原我老公將會搵小左錢, 而家自住層樓有錢賺, 打算賣左搬去同62,99家住, 我老公又想做番囝的本份, 去照顧番佢2老, 因為之前吾係HK做野, 那間是已供完的租者置其屋, 是我老公名的, 但講番呢10幾20年, 我地只住過5年, 那5年當然是我地供樓, 其餘時間就係佢地D兄弟姐妹有住過, 當然住緊都有份比過錢

而家我問姑9果間屋水, 電, 煤是否62個名, 其實佢知我地有可能搬番去住, 我解釋亞囝10月份要選小學, 我要有所準備, 不過完全未決定會吾會搬, 因為我心一向都吾想搬去同住, 不過是被迫的

我姑9轉頭打比我就話: 我地好錫亞媽,亞爸, 吾會比佢入老公院架, 我就話"我吾會諗佢地要入老人院播""佢又話"你地入去住, 就要負責照顧佢地, 照顧開的家姐可能放手架啦""又問我如果請工人係照顧我個囝定係照顧佢地2個""又話"到時亞家姐有可能搬入去照顧佢地2老架, 到時又多1個人架", 仲話"要坐低講清清楚, 第日比吾比佢地上來睇佢2老"

可能我蠢, 聽完佢講野, 我消化左, 才知佢想點, 佢地係吾想我地搬番入去, 果層樓佢地想幾姐妹分左佢!

但係佢用左我老公個名, 即是如果賣我老公無左個綠表, 我諗第日如果要賣樓, 我就要我老公提出, 囉番綠表補地價價錢, 大家講比我知, 我咁諗會吾會好過份?

伯爵府

我老公就有一個佛口蛇心嘅家姐,一個認屎認屁嘅二哥同一個成世靠黐嘅三哥.
以前表面都相安無事嘅,最近我老公提出一d完全係佢地嘅問題而可能要我老公攪掂嘅嘢出嚟想大家傾出一個共識,佢地就3個同一陣線鬧我老公.
加上隻8婆8公鬧我之餘仲話埋我阿媽,咁結果得一個:反面

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆點評zitzai

男人老狗都無D吉屎,又要講人是非又怕當事人知,兄弟姊妹唔係要你雪中送炭,不過你唔好見佢唔死去加多幾腳。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我有一個姑奶,一個姑仔,一個大伯,
不過佢地全部都對我好好

大宅

回覆:你地有幾多個姑奶? 我好慘有4個

我有3個!

一個自私自利,咩都諗自己,笑面虎!
一個就勁燥底,一唔順他意就發脾氣!
一個就使人唔使本,為左自己老公同仔女就不斷用盡人!

唉,但奈何我c6同他3位家姐感情好好!

侯爵府

醒目開學勳章

我就一個姑奶, 5 個姑仔, 已覺勁多, 上面位有 7 個, 本人深感同情mouth:

男爵府

2個姑9.....好彩吳係太煩!!

別墅

CACAO123::請節哀順變

男爵府

我有4個姑9+一個大伯,1同2好少見,算ok!
3就好好人的,4就有事鐘無艷無事夏迎春!
最大鑊反而係大伯 ,男人之家成曰講是非,眼紅人地就講說話單單打打,
咩都老奉要人幫手,好似欠左佢,:ghost
老婆結婚唔夠一年走佬,剩底個女,又無搵托兒所,
成曰托人幫佢湊女,好似人球,唔洗返工又扮返工根本連個女都晤想湊!
為人縮骨,算爆,走精面,講就天下無敵,做就無心無力!
為左$$唔理細佬一家,迫人搬走,跟住搬返去99家!
.....太多太多:
以前c6都仲幫佢講好話,依家心淡!
但人地仲面皮厚成曰打電話來

大宅

有三個姑奶一個大伯. 除左大伯, 其他算係咁.
可能我老公最細, 好多事我地都唔知. 亦無份參與. 叫做唔駛煩. 不過相對地, 我地係無話事權, 幾時邊日過節全部要就佢地.

大宅

我冇姑奶, but 有一個姑仔.

但好好吖, 冇咩問題! 係唔係姑奶先會有麻煩野?!

第二時, 我細佬結左婚, 我就係人地姑奶喇!
不過, 我覺得自己冇咩吖, 希望佢老婆都係咁諗啦!

男爵府

我有三個姑9一個姑仔,
都有一個共通點,,,,,,,,,,,,,,,,麻煩

伯爵府

畀面勳章

我有一個大伯, 3個姑9及一個姑仔...除左大嫂有 d 麻煩之外..其他都對我地好好架...呵呵

侯爵府

嘻,可以講一個都無,我老公係獨子

fattymama  嘩!可喜可賀!  發表於 11-7-2 19:01

男爵府

一個姑奶,一個姑仔,但兩個都冇拍拖又冇結婚,年過卅五。

伯爵府

回覆 mingx25 的帖子

你未算勁!我老公一個家姐70.两個阿哥分別係66同62.
全部"待字閨中"

大宅

有2個姑奶、1個大伯

伯爵府

我有2個姑9同1個姑仔,不過佢地都係煩人一族,口不對心既人,好憎佢地。

男爵府

一個夠曬數:;pppp:

首頁

尾頁

跳至