興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

想換EOS 7D, 依家諗緊只買BODY 定係KIT SET . 我本身買左支 55-250. 同550D 既跟機鏡, 18-55. 煩請師/C兄比D 意見呀. 我都有諗過換部5DII, 不過D舊鏡就用吾到啦. 點好呀? 謝謝.

大宅

回覆:用開canon EOS 550, 想換機, 師 / C 兄請給意見.

換得機都係想相片質素高D, 如換7D又係APSC, 差別一定同換5D2 差好遠. 所以一係唔換一換就上Full Frame! 支持上5D2!

大宅

上5d可以唔mark2姐

淨$入鏡~~~~

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

5d2 or above~

我都係由450d 上5d2, 只買body, 因為有支 17-40L & 50.8 & SSWIS 所以唔入KIT, 有錢就買支定焦L. 就收工. 而家已經好滿意D相.

大宅

睇黎可以考慮只買5dII 既Body, 然後加鏡. 尋日去左百老x 睇左, 有貨返. 好心動呀.

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想上full frame 就等年尾出新機LA.

伯爵府

clpapa 發表於 11-7-4 15:16
想上full frame 就等年尾出新機LA.
內幕消息黎架???

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gk678 發表於 11-7-4 15:37
內幕消息黎架???
邊有內幕呀!!! Canon 出新機多數都係相隔一定時間, 今年應該到5DII 後繼. 所以估計8-9月會announce, 出得來, 炒一陣, 年底差唔多LA.

大宅

C 兄, 如果真係到8-9月出新機既話, 甘舊款既有無可能會減價呀?

clpapa  習慣上係先減價後宣佈.  發表於 11-7-5 17:02
vanillacoke  9成會啦  發表於 11-7-5 00:45

首頁

尾頁

跳至