婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說由入門到現在差唔多2年咯, 佢阿媽一直都唔係好睇得起我&我屋企 都算咯
之前一齊住, 從來對我個仔做任何野都唔會同我講聲(話晒我都係阿媽, 係咪應該同我交代一下對我個仔做過D咩呢?! 呢D叫尊重囉!!!!) 跟住, 到而家稱呼我都係:"你老婆", 我見到佢都仲會叫"媽媽" (因為佢話咪叫佢99, 叫老晒喎!) 咁即係唔係自己人啦 (我都算, 唔係好恨~)
到而家分開咗住, 成日無啦啦上嚟 就話我個仔呢樣唔好 嗰樣唔好 比工人湊嗰D細路真係陰公咯, 我地嗰時自己湊嗰D邊會咁咖......(我都無出過聲, 費事采佢...) 加上, 同佢真係無咩話題講, 多數佢問我咪答, 一定應佢, 唔會唔答囉 (但最多咪是非題咁, 係OR唔係~) ...etc
吖~之前佢成日打比C9呻話我唔同佢講嘢嗰D都算, 噚日佢SMS比C6, 問佢: 你老婆係咪好憎我, 點解對我咁冷淡, 總係對我不秋不采, 佢係咪好愛你? 咁唔係應該愛屋及烏咩? 點解佢對我咁差...etc
當C6 FW個SMS比我睇, 我睇完真係火都嚟埋...成日係C6面前話我咖啦, 家陣仲要屈我....

bongbongpatty  當睇吾到算啦..小D見LAW...  發表於 11-7-7 22:21
manman800800  係c6面前,叫返佢做你阿媽/x老母。  發表於 11-7-7 17:13
laupig  我99仲衰, 係背後係用「果個野」黎形容D新抱架! 衰到爆呀!  發表於 11-7-7 09:34
t8480552  我99都係同c6就講你老婆,其他人就xx老婆,好似我無名咁,有次仲叫我阿邊個  發表於 11-7-6 12:51

禁止發言

子爵府

你覺得佢邊句屈你先?
1.係屈你憎佢?
2.屈你唔對佢受屋及烏就係唔係愛你老公?
如果你唔係1既就同佢解釋番囉,如果係2就答佢:我愛個老公唔代表我要俾人睇唔起同唔使尊重架,重要問番佢,咁你係咪愛你個仔架,點解你又唔愛屋及烏對我好D?

大宅

其實最重要反而係c6點睇 ?
佢係幫晒佢亞媽鬧妳唔岩 ? 定係其他呢 ?
佢地係兩母子, 切肉不離皮. 99最鐘意用苦肉計來投訴新抱的

別墅

回覆 yanyan0906 的帖子

both, 仲有話我不秋不睬佢啦, 又成日講到D說話, 話佢幾為我地, 幾錫我地, 係我地對佢唔好 =.=

別墅

回覆 kantanjin 的帖子

係呀, C6咪叫我買番D禮物仔氹番99, 關心佢多D...
我話: 家陣自己都無時間行街買野比自己, 買親都係比阿仔或者C6..仲點買野比佢, 何況我又無做錯野, 點解要我咁做.
最多C6約佢出嚟飲茶, 我地一齊去就得..

隔咗一陣, C6自己SMS佢阿媽: 其實我地都對你好好咖, 不過可能工作太忙啫...阿仔有事我地都有帶佢睇E生, 唔洗擔心...等第時有時間, 我地一齊出去玩啦.. =.=

我睇完, O晒, 真係覺得C6 9唔撘8..

我夜晚問番C6, 99有無RELPY你, 佢話無, 仲話: 都話叫你SEND咖啦... 采佢都傻...

funpucca  答得幾得體吖 HAHA  發表於 11-7-7 11:37
laupig  其實你老公都做得好好, 佢都想一團和氣啫. 都無幫住哂佢阿媽.  發表於 11-7-7 09:36

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

你99..................

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔知我99又有無係我c6面前講我是非呢????

我同佢近呢幾年都好少見面,仲有我都無再叫佢一聲99,我c6又無出過一句聲話過我喎,不過本身我c6都睇通佢阿媽既為人。

大宅

D人好得意嫁..

明明大家無嘢好講 都要人地同佢講嘢.
唔講嘢會死咩..

大宅

回覆:如果99同C6講自己壞話, 應該要點做?

我奶奶都成日係我背後同c6講我壞話,但由第一次我c6話過俾我知之後,我就叫c6唔好俾我知,唔知好過知

複式洋房

畀面勳章

我奶奶成日都打電話比C6, 話我成日都唔煮飯, 又同D親戚唱我懶,我未當聽唔到, 日日返工:;pppp:放工都想休息。

別墅

D 99真係好興係背後講你壞話,C6唔信呢就用苦肉計。真係諗起都嬲

複式洋房

畀面勳章

點解99 個個都係敢, 依個世界有冇果例外

大宅

你99擺明唔like你la, 比我啋佢都傻! 最緊要c6明白自己!!

珊瑚宮

環保接龍勳章

最唔好就係,關心佢,會話你假.等佢個仔關心佢,又會話你唔關心佢.

男爵府

我會答 : 本應唔憎,但宜家好憎,我最憎人學是非!

大宅

回覆:如果99同C6講自己壞話, 應該要點做?

我99一樣話我唔同佢傾計,問C6我係咪唔鍾意佢,又話我太強唔肯聽佢講。

不過最衰嘅係,99同我阿媽講話我亂洗錢!!激到我阿媽死死吓,我咁死慳死抵都俾99咁屈我。

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

唉,,,,,,我屋企果件(99)又係咁
有次同c6 鬧架,之後c6話我對佢亞媽唔好,佢得一個亞媽,
跟住我答->我夠剩得1個爸爸,你(c6)對佢都唔好,難道我有好多爸爸媽媽?

公爵府

我隻賤 99 成日同 c6呀, 佢 d 豬朋 9 友講我, 99 成日覺得自己好可憐, 咁你咁對人, 你想人地點對你呀??? 仲好好聲聲話自己係好人, 好鍚呀 b, 到頭來只係做 d 野黎傷害呀 b

日月水火  同我隻99一樣!成日話自己好人!!!
佢好人都可以睇5起我單親長大、好人都雙面人等等.  發表於 11-7-13 00:24

男爵府

環保接龍勳章

美亞 發表於 11-7-6 11:30
以前我99果邊又系用愛屋及烏來質問我C6."為何你老婆不愛佢地男家人?"俾我反問C6:佢地是否愛你?如果佢地愛你 ...

首頁

尾頁

跳至