夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公成日係我訓覺時係我銀包偷錢呀!!!!

己經唔係第一次架啦.........我知我自己銀包有幾錢架嘛, 每到糧尾, 訓醒錢包就唔見錢架啦!!

今次仲俾我發現到連我放係枕頭既壓歲錢佢都攞埋呀!! 好慶呀!!!

忍無可忍啦.......................

我今晚好唔好同佢開波呀?!???

ps: 我當初會同佢一齊, 係因為個bb.......而家好後悔呀..........!!!!!

水晶宮

oh, no.............
why
i think u better tell him , your wallet is less $$$$$
maybe lost in company
u are thinking call police or not ?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你地好後生ga?

rrxx  我都系同你一個諗法呀!  發表於 11-7-12 13:09
wcpcelia  我都有呢個諗法呀  發表於 11-7-10 09:08

別墅

唔係係公司唔見架...........我初頭都唔知, 係有一次我"乍"訓, 就發現到la..................之後每次佢一起身返工, 我都"乍"訓, 就發現每到糧尾佢就係我銀包攞錢啦................!!! 好嬲呀, 咁同小偷有咩分別呀?!!?!?

guji  點解佢5直接問妳?  發表於 11-7-27 02:54

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:老公成日係我訓覺時係我銀包偷錢呀!!!!

二公婆唔好咁計喇,不如你問下佢最近開支係咪大左!唔好一下就開波,好傷感情架

cccolin  agree!  發表於 11-7-12 02:07
36日咋...緊張緊張

複式洋房

佢可能怕無面所以無錢唔出聲, 不如你地傾下先, 睇下點解決。

男爵府

銀包唔放錢啦.
你不如同佢講下啦. 2公婆,$銀有商有量啦.

複式洋房

其實你老公係咪成份糧俾晒你所以搞成咁?其實一個男人無個錢傍身好無面架,
你唔好講開波,你或者試下問佢係咪唔夠錢使定係咩原因?好好傾下,
唔結都結左啦,無謂傷感情嘛

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

吓,点可以咁架

子爵府

mimi005 發表於 11-7-7 15:26
oh, no.............
why
i think u better tell him , your wallet is less $$$$$

我諗mimi005的意思係 間接咁話比你老公知, 其實你係知道佢攞你銀包啲錢.

" 老公呀, 我發覺我銀包少左錢, 明明我有$3000係入面, 但係今日睇晒得番$2000.
我懷疑公司有人偷我啲錢. 你覺得洗唔洗報警呢?"

睇下佢有咩反應, 而且又可以話佢知, 其實你係notice到銀包少左錢.

另外, 我覺得你要留意下佢既財政狀況, 幫下佢理財.

如果連自己老公都要日防夜防, 咁就好辛苦架喇!

alice44  同意呀!  發表於 11-7-29 17:23
載8  同意!  發表於 11-7-10 09:53
cherriesther  agree too  發表於 11-7-8 11:08
cobaba  AGREE!!  發表於 11-7-7 16:50

伯爵府

咁你下次擺多少少錢係銀包俾佢攞, 咪無事囉.

水晶宮

回覆 joetreemo 的帖子

oh, yes
100% correct
u undetstand my poor eng , thanks a lot
hahahahhahaha..............

男爵府

我有一次,無散紙,係老公銀包攞左壹舊水,之後寫左張紙放入去.

"女黑俠路過,劫富濟貧"
多謝!

norakym  正  發表於 11-8-2 16:48
she_chi  女俠.... 你好得~  發表於 11-8-2 16:46
DORISL  HAHA  發表於 11-7-27 10:52
oilamyoyo  高~  發表於 11-7-11 17:33
載8  FUNNY!!  發表於 11-7-10 09:54
gracehuikl  果然係攞$既好藉囗  發表於 11-7-9 17:53
bongbongpatty  等我又試下先  發表於 11-7-9 08:57
1122334455  等我又試下先  發表於 11-7-9 00:22
cherriesther  lovely  發表於 11-7-8 11:08
cobaba  哈哈哈~ d字好深!!!  發表於 11-7-7 16:51
joetreemo  Like!  發表於 11-7-7 16:19
jastangtang  等我今晚又試下先...  發表於 11-7-7 16:14
jastangtang  哈哈,你似玩多D  發表於 11-7-7 16:14

別墅

2公婆,屋得2個人,唔夠洗單聲之後先拎都好合邏輯....
真係當你訓到溫溫沌沌咩...
係咪佢問過你,你唔比先?攪到佢要偷?

男爵府

lemontree 發表於 11-7-7 16:09
我有一次,無散紙,係老公銀包攞左壹舊水,之後寫左張紙放入去.

"女黑俠路過,劫富濟貧"

我無玩呀,不過老婆無$,老公係要養架啦.

呢招我好多時用架.
有一次大家一齊去銀行噤$,我排佢前面,找左好耐,搵唔到張提款卡,我望住佢,
問:不如你借張卡我噤左先! 哈哈,成功噤左佢$...當時佢無想過,比左卡我
雖然之後有轉反比佢, 不過佢之後就唔再借卡比我啦...

伯爵府

畀面勳章

以前有段時間經濟出現左問題, c6冇錢返工...佢唔會出聲..果時我都係間唔中睇下佢銀包有冇錢..如果冇就靜靜地放 d 錢入去...佢都知係我 d 錢..可能出於男人心態..就算點冇錢都唔好意思開口問女人攞...
可能你 c6都係唔好意思..加上認為兩公婆都冇問題..心照...所以唔同你講囉...你唔好一野就發佢火...慢慢同佢傾下...講錢要好小心..唔係就傷感情...

catfy  如果係我明知佢唔夠駛又唔係亂駛,我會靜雞雞放錢入佢銀包~~2公婆冇計  發表於 11-7-7 17:17

子爵府

畀面勳章

樓主..

我以前個EX就係咁.....

銀包D錢偷不在下話 (又係趁你訓著覺果時偷, 或者趁你沖涼果時偷, 又或者趁同你出街, 你要去洗手間放低手袋俾佢拎果時偷)

連八達通都偷埋去用晒...我塔車拍咭果時先知冇晒D錢....

我部電話下場係: 佢話佢部手提壞左, 開工要用電話, 借我部用一日, 夜晚俾返我. 結果冇埋...追問佢, 佢拎去放左.....話出糧培返部電話俾我 (結果係冇)

最後我銀包再唔放值錢野, 收埋晒係其他地方, 佢就連散子包D散子都偷埋

佢係因為自己出糧一個星期就洗晒D, 冇人肯借錢俾佢, 所以佢偷...

我有問佢做乜偷我D錢, 初初唔肯認, 最後佢只係答, 出糧俾返你囉....

不過樓主你同佢已經係兩公婆...問清楚佢因乜事唔問你就自己拎錢先~
再好認真咁話佢聽, 發生乜事都好, 都要大家坐低商量~ 唔好自己處理

norakym  好彩已經係EX. 早走早著...  發表於 11-8-2 16:50
alice44  嘩! 你個EX好賤呀!  發表於 11-7-29 17:27
oilamyoyo  @_@!!!  發表於 11-7-11 17:36
seaheart88  好彩係EX ,如果係 ing ....就慘了... 飛得好  發表於 11-7-10 00:50
gk678  極品呀.  發表於 11-7-8 11:56
luck_tang  敢都得?!  發表於 11-7-7 21:23
lemontree  你個EX,擺明你一個賊,慶幸你早走早著  發表於 11-7-7 17:08

男爵府

無錢做咩唔出聲?偷野呢家野,接受唔到!

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

明白樓主會好嬲,既然你一直無督爆佢,可以响開佢之前了解吓佢嘅動機;當比次機會佢囉!

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

別墅

唔好開拖!平心靜氣問佢!
一開拖,d男人就脾番你脾4架喇

首頁

尾頁

跳至